Kiitos leikkipuistoista

No nytkö ne ilmat sitten muuttuivat kylmemmiksi ja märemmiksi? Juuri kun löysimme leikkipuisto Linjan. Tiesin toki sen olemassaolosta jo aiemmin, mutta vasta nyt pieni alkaa olla sen ikäinen, että puistoissa on jotain järkeä käydä.

IMG_9037.jpg

Uutena vanhempana tulee eteen paljon asioita, joiden olemassaolosta ei ole ollut aiemmin minkäänlaista käsitystä. Yksi niistä oli leikkipuistotoiminta. Ihanko oikeasti meidän käytössämme on tämä puisto uima-altaineen, maksuton ruokailu joka arkipäivä koko kesän ajan ja vielä ohjattua toimintaa kuten askartelua ja musiikkituokioita?

Huomenna 24.7. Linjan puistossa järjestetään näemmä vauvojen värikylpy.

Leikkipuistotoimintaa on toki muuallakin kaupungissa, ja monissa puistoissa – myös muissa kuin leikkipuistoissa – on lukollisia lelulaatikoita, joihin voi teettää avaimen. Kätevää, ettei hiekkaleluja tarvitse hankkia itselle eikä varsinkaan säilytellä hiekkaisia leluja kotona.

IMG_8904.jpg

IMG_8920.jpg

Kokeilimme viime viikolla ensimmäistä kertaa myös puistoruokailua. Tyttö tuttuun tapaansa maistoi kyllä mielellään ruokaa mutta päätti aika pian, että kalakeitto ja kasvissosekeitto eivät ole sopivaa ruokaa pienelle tytölle.

kuva (55).jpg

IMG_9049.jpg

Hiekkalaatikko, keinut ja liukumäki olivat huippuja, ja kun tyttö kerran pääsi uima-altaaseen, hän tepasteli päättäväisesti sormi ojossa sitä kohti myös seuraavana päivänä.

IMG_8996.jpg

IMG_9061.jpg

IMG_9062.jpg

Hei, onkos tuo se Baby Brasiliano?

IMG_9084.jpg

Aurinkoisempia kelejä odotellessa: kiitokset Helsingin kaupungille verovarojen oikeasta kohdentamisesta!

IMG_9085.jpg

Kommentit (9)
  1. Helsinkirules
    26.7.2013, 12:18

    Olen tästä täysin samaa mieltä! On ilo maksaa veroäyrinsä Helsinkiin, kun ne kohdennetaan esim. leikkipuistojen toimintaan ja siellä kesäruokailuun. Mukavia leikkipuistohetkiä ja terkkuja vaimolle.;)

  2. Vau, tuollainenhan olisi ihan unelma! Mutta tosiaan, ei näissä pienemmissä kaupungeissa noin laadukasta toimintaa ole… Harmi juttu. Ohjattua toimintaa on tietyillä leikkikentillä pari kertaa viikossa, mutta sitäkin vain kesäkuussa.

    1. Juu, ei tämä Helsinki niin paha paikka ole lapsille ja lapsiperheille kuin monet uskovat. Omaa pihaa ei kannata haluta, mutta eipä sellaista ole monissa muissakaan kaupungeissa asuvilla lapsilla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *