Kiitos Radio Classic

Mietitkö koskaan, millainen soundtrack blogien taustalla voisi soida? Kuuluuko Isyyspakkauksen taustalla enimmäkseen rokkia, poppia vai lastenlauluja? Vai kenties hip hopia tai räppiä?

IMG_1094.jpg

Ei kuulu. Meidän soundtrackimme takana on Radio Classic.

Siitä on jo jokin aika, kun kyllästyimme pop/rock-radiokanavien soittolistoihin ja käänsimme keittiön radiomme taajuuden pysyvästi Classicille.

Autossa ja mökillä kuuntelemme edelleen niitä kanavia, jotka soittavat uutuuskappaleet puhki jo kolmen automatkan aikana. Vuosi sitten nämä kanavat soittivat joitain kesärenkutuksia siinä määrin, että minun pitää edelleen vaihtaa radiokanavaa, jos kuulen niitä. Viime viikonloppuna anoppilasta palatessamme onnistuin kuulemaan yhden uutuuskappaleen kahdesti samalta kanavalta kolmen tunnin matkan aikana.

Mutta kotona keittiön radiomme soittaa harvoin samaa kappaletta kahdesti. Arkisin illallisemme taustalla soi ”Maailman kauneinta musiikkia” ja tytön iltapalaa siivittää ”Classicin siniset hetket”. Myöhemmin illalla, jos radio on vielä auki, kuulemme maanantaisin barokkia, tiistaisin wieniläisklassikoita, keskiviikkoisin elokuvamusiikkia, torstaisin jazzia ja perjantaisin romantiikan mestareita. Sunnuntaisin on oopperailta.

Ja kylläpä klassinen musiikki voikin kuulostaa hyvältä ja rauhoittavalta.

Tätäkö on olla keski-ikäinen?

Kommentit (7)
  1. Viisikon isä
    14.10.2015, 18:48

    Meillä soi yleensä jotain popahtavaa tanssimusiikkia jos jotain soi.Ihan vaan sen takia koska muksut tykkää tanssia :).Ajan autoa noin 4-5 tuntia päivässä ja silloin kuuntelen Radio Vegaa(!)Sieltä tulee aamuisin haastatteluja ynnä mummoille ja vaareille suunnattua ohjelmaa.Se on jotain niin erilaista kuin lähes kaikki loppuunkolutut hittiasemat joihin oon niin viimoisen päälle kyllästynyt että olen jäänyt koukkuun kyseiseen kanavaan.

  2. Itse kuuntelen myös aina Classicia silloin kun ylipäänsä jotain kuuntelen. Ja myös meillä erityisesti vauhdikkain lapsistamme rauhoittuu selvästi, kun pistän aamiaispöydässä tai vaikka automatkalla klassista soimaan. Mulla on vankka usko siihen, että klassinen musa tekee meille monin tavoin hyvää. Sekä aivoille että sielulle. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *