Kirjasto, joka matkustaa mukanasi

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Passi, rahapussi, puhelin, laturi, kuulokkeet… Näillä pärjääkin jo aika hyvin, vaikka kaikki muu unohtuisi matkasta. Ja sitten vaan luurit päähän ja kuuntelemaan äänikirjoja.

IMG_7590.jpg

Olen hehkuttanut äänikirjojen striimauspalvelu BookBeatia jo useampaan otteeseen ja saanut konvertoitua myös ainakin joitain kollegoitani ja jopa Rouvan palvelun käyttäjäksi. En ole kuitenkaan kertonut yhdestä ominaisuudesta, joka on erityisen tarpeellinen kaikille, jotka matkustavat joskus johonkin, varsinkin lentäen.

BookBeatista voi nimittäin paitsi kuunnella rajattomasti äänikirjoja, myös ladata niitä yhtä rajattomasti offline-käyttöön, siis tilanteeseen, jossa ei ole nettiä saatavilla.

IMG_7611.jpg

Nykyisin onkin tärkeää paitsi muistaa ottaa kuulokkeet mukaan matkaan myös ladata puhelimeen muutama uusi äänikirja.

Lentokoneessa äänikirja on parasta mahdollista viihdettä: sitä eivät keskeytä kuulutukset, sitä voi kuunnella myös nousun ja laskun aikana, sitä ei tarvitse lopettaa edes ruokaillessa eikä yöllisellä lennolla tarvitse häiritä muita lukuvalolla, jos itseä ei nukuta.

Kun puhelimeen yhdistää vielä langattomat vastamelukuulokkeet, koneen moottoreiden humina vaimenee omissa korvissa eikä johto sotkeennu mihinkään.

IMG_7659.jpg

Lataan itse asiassa kaikki kuuntelemani kirjat aina offline-käyttöön, sillä vaikka laitteeseen ladattu kirja syö jonkin verran puhelimen muistia, ladatun kirjan kuunteleminen kuluttaa vähemmän laitteen akkua kuin sen striimaaminen. Ja jos kesken olevaa kirjaa haluaakin kuunnella jossain, missä nettiä ei ole saatavilla, on myöhäistä alkaa ladata sitä, kun yhteys on jo katkennut.

IMG_7762.jpg

Viime aikoina olen kuunnellut hyvin erityyppisiä kirjoja.

Taisinkin kertoa jo aiemmin, että pidän kovasti dekkareista ja trillereistä, mutta tarpeeksi monta murhamysteeriä peräkkäin kuunneltuani totesin, että on aika kuunnella jotain muuta. Lars Keplerin Joona Linna, Jo Nesbøn Harry Hole ja Viveca Stenin Sandhamn -sarjat saavat siis nyt hetken odottaa.

IMG_7799.jpg

Viime aikoina luureissa on pyörinyt mm.

 • Hanne Valtarin ja Satu Rämön Unelmahommissa. Terkkuja vaan molemmille, olipa mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä teos, varsinkin näin kanssabloggaajana. Täysipäiväinen yrittäjyys ei ole oma unelmani, mutta oli todella kiinnostavaa kuulla sekä näiden supernaisten että heidän haastattelemiensa muiden oman tiensä kulkijoiden ajatuksia töistä ja niiden tekemisestä

IMG_7858.jpg

 • Anne B. Ragden Berliininpoppelit-trilogia: Berliinipoppelit, Erakkoravut ja Vihreät niityt. Norjalaista draamaa humoristisella otteella. Neshovin veljesten äiti vaipuu koomaan, ja veljekset kerääntyvät kotitilalleen puimaan menneitä ja nykyisyyttä. Tor Neshov on kotitilaansa pyörittävä sikafarmari, Margido Neshov Trondheimissa asuva hautausurakoitsija ja Erlend Neshov Kööpenhaminaan muuttanut umpihomo näyteikkunoiden somistaja. Kaikki miehet ovat perheettömiä, mutta Torilla on aikuinen tytär, Torunn, jonka hän on tavannut vain kerran aiemmin. Lämpimät suositukset.

IMG_7854.jpg

 • Jussi Valtosen Siipien kantamat oli Finlandia-palkinnon voittaneeseen eeppiseen He eivät tiedä mitä tekevät -teokseen (joka löytyy myös BookBeatista) verrattuna pieni, vahva ja inhimillinen tarina. Lukion opettaja rakastuu oppilaaseensa, joka jakaa hänen kanssaan intohimon kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen.
 • Samuel Bjørkin I’m Travelling Alone -kirjan (suom. Minä kuljen yksin) päädyin kuuntelemaan äitini suosituksesta. Hän oli lukenut kirjan jo aiemmin suomeksi, ja kun satuin näkemään sen saatavilla englanniksi, ajattelin, että mikäpä siinä. Holger Munch selvittää kouluikäisten tyttöjen murhia Oslossa. 
 • Maaret Kallion Lujasti lempeä on self help -kirja, joka kertoo, ettei se ole self help -kirja. Havaintoja onnellisuudesta, armollisuudesta, parisuhteesta, kateellisuudesta. En muista kirjasta enää mitään. Ehkä sen, että sinun ei pidä odottaa muiden ihmisten toimivan omien odotustesi mukaan. Jos närkästyt siitä, että bussikuski ei tervehdi aamulla, ongelma on sinun eikä bussikuskin. Sinä voit edelleen jatkaa hänen tervehtimistään, jos se on sinulle tärkeää.
 • Jukka Laajarinteen Muumit ja olemisen arvoitus on muumikirjojen tarkastelua filosofisesta näkökulmasta. Itsessäni ei ole pätkääkään filosofin verta, mutta oli silti mielenkiintoista kuulla tulkintoja hahmoista ja heidän motiiveistaan sekä siitä, miten Tove Janssonin tekstejä voi tulkita Kierkegaardin, Heideggerin tai Sartren teksteihin peilaten.
 • Sami Minkkisen Havaintoja parisuhteesta on parisuhdebloggaajan kokoelma lyhyitä blogitekstejä, jotka käsittelevät häntä itseään ja hänen parisuhdettaan. Teos on hyvin humoristinen ja itseironinen ja ajoittain jopa kiusallisen henkilökohtaisiin asioihin pureutuva. Että hatunnosto moiselle exhibitionistiselle heittäytymiselle.

IMG_7785.jpg

Nyt kuuntelen Minna Rytisalon kirjaa Lempi, joka on Lapin sodan aikoihin sijoittuva rakkaustarina, jonka Rouva jo kuunteli ja josta hän piti kovasti. Hän suositteli myös Mari Mannisen teosta Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret. Ei sieltä keveimmästä päästä.

Listallani ovat myös:

 • Margaret Atwood: Orjattaresi – The Handmaid’s Tale. Menestyssarjan alkuperäisteos, dystopia USA:sta, jossa uskonnolliset fundamentalistit ovat ottaneet vallan,
 • Luca D’Andrea: Rotko. Trilleri, jonka kuvauksessa on mainittu myös Stephen King ja Joël Dicker
 • Satu Rämö: Islantilainen voittaa aina. Koska Satu Rämö! Ja koska Islanti!

Ja enemmänkin kuuntelen heti, kun vaan ehdin!

IMG_7917.jpg

Joko sain sinut vakuutettua siitä, että kannattaa tutustua BookBeatiin? Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, toisen maksat jo mielelläsi!

Mene osoitteeseen bookbeat.com/fi/ ja anna palveluun koodi ’isyyspakkaus’ (alennuskoodi on mukana myös edellisessä linkissä). Koodi on voimassa 30.9.2017 saakka, ja se koskee uusia asiakkaita. Tämän jälkeen palvelun käyttäminen maksaa 16,90 €/kk.

Kommentit (4)
 1. Teeppä postaus noista parrotin vastameluista. Vaikka ilman kaupallista yhteistyötä, jos eivät halua maksaa.

  1. Voisinpa tehdäkin!

 2. Kiinnostava palvelu, ajattelin heti työmatkojani, jossa pyöräilyn lomassa voisin kuunnella, mutta aika suolaiselta tuntuu tuo hinta! Vertaan Spotifyihin ym.ja siihen, että kirjaston palvelut ovat maksuttomia. Jään harkitsemaan.

  1. Näin mäkin ajattelin ensin, mutta ymmärsin vasta sitten, miten kalliita äänikirjat ovat yksittäin ostettuina. Kirjastosta saa toki maksutta, mutta tämä käyttämisen helppous on jotain, mistä maksan mielelläni itse.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *