Kirjatermiitti

Poikanen rakastaa kirjoja. Hän saattaa selailla niitä pitkät ajat sohvalla tai lattialla, ja toisinaan hän nousee myös ruokapöydän ääreen selailemaan sanoma- ja aikakauslehtiä.

IMG_8869-2.jpg

Hänen rakkautensa on kuitenkin hyvin fyysistä. En tiedä, miten näin on edes päässyt tapahtumaan, mutta poika on onnistunut tuhoamaan lähes jokaisen paksulehtisen vauvakirjan, joka hänen siskoltaan jäi jäljelle. Ei niillä mitään varsinaista tunnearvoa ole, mutta olisihan hän niitä voinut katsella vähän pidempäänkin.

IMG_8867-2.jpg

Olen joitain kirjoja liimaillut ja teippaillut takaisin kasaan, mutta toiset teokset ovat alkaneet olla jo niin palasina, että ne ovat siirtyneet vähin äänin paperinkeräyslaatikkoon.

IMG_8885-2.jpg

Niin kävi eilen myös näistä pahimmin hajonneille kuvakirjoille, sillä kävimme juuri viime viikolla ostamassa kierrätyskeskuksesta pinon uusia paksulehtisiä kuvakirjoja tämän kirjatermiitin rakastettavaksi.

IMG_8883-2.jpg

Täysin ehjinä tytöltä jääneistä kirjoista pojan käsittelyssä ovat säilyneet vain Angry Birds -kuvakirjat (Tammi), Vauva! (WSOY) ja Tiitiäisen Runolelu (WSOY) sekä Little Animal Books -minikirjapino, joka lienee peräisin jostain ulkomailta.

IMG_8895-2.jpg

IMG_8898-2.jpg

Sen sijaan täysin toisenlaiset ennätykset tehtiin Pipsa Possun Tömistä ja ärjy -äänitehostekirjan (Otava) kanssa, jonka takakansi irtosi liimauksesta alle vuorokaudessa. Teippasin sen kyllä kiinni, mutta tämä pöriläs on niin kiinnostunut kaikista teipeistä ja muista mahdollisesti irti revittävistä asioista, että jos hän huomaa teipin, se ei kauaa pysy paikoillaan. Samasta syystä kaikki kurkistusluukkukirjat ovat menettäneet jo luukkunsa.

IMG_8877-2.jpg

Onko muilla vastaavia havaintoja? Miten saat kirjat kestämään kovaa käyttöä? Vai onko sitten vaan hyväksyttävä, että aika ajoin haetaan Kierrätyskeskuksesta uusi pino kirjoja, ja vanhat laitetaan pois?

Kommentit (16)
  1. Mummo olo säästänyt mun vanhoja kirjoja ja lapset on hajottaneet niistä liki kaikki vuorollaan. Ehkä 5 ehjää 🙂 mutta kyllä niitä luetaankin, tahallaan ei revitä (4 lasta, isot jo koululaisia). Kierrätyskeskus sekä kirjaston poistohyllyllä on aina 50sñt kirjoja

    1. Kierrätyskeskus on kyllä tosi hyvä juuri tuollaisissa. Mäkin otin ison pinon, ja pyöräilykypärä päässä sai kassalla vielä 10 prosentin alennuksen 😀

  2. Kyllä on niin suloinen kirjatermiitti!!! Ei tuollaista voi moittia mistään… 🙂

    1. Niin hän on, ja kovin aktiivinen touhukas. Mutta jaksaa selvästi myös keskittyä ja olla aloillaankin. Hyviä merkkejä molemmat!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *