Kokemuksia kestotuotteista

Kaupallinen yhteistyö: Kodin kestot ry

”Kestotuotteilla on ollut aina paikka sydämessäni, ja niiden käyttäminen on itselleni sekä ekologinen että taloudellinen valinta.”

Tämä lainaus on omasta vieraskirjoituksestani, jonka tein hiljattain Kodin kestot ry:n blogiin. Näin joulun jälkeen onkin mukava siirtää ajatukset vähän arkisempiin aiheisiin, ja mikäpäs sen osuvampi aihe kuin kodin siivous ja puhtaanapito.

Kodin kestot

Sain Kodin kestoilta tutustuttavaksi itselleni aiemmin vieraita kestotuotteita ja kirjoitin heidän blogiinsa myös siitä, miten olemme käyttäneet jo vuosikaudet arjessamme kankaisia serviettejä sekä kymmeniä pesukertoja kestäviä keittiörättejä ja siivousriepuja. Nyt tyttäreni on pessyt kasvojaan kestolapuilla, ja vettä läpäisemättömät PUL-pussit ovat päässeet kasvomaskipusseiksi.

Kodin kestot

Kestolaput vähentävät tietysti tarvetta käyttää pumpulisia pesulappuja. Talouspaperin käyttöä voi taas vähentää esimerkiksi kankaisilla kestoarkeilla ja pesulapuilla. En ollut oikeastaan ajatellutkaan, että myös se, miten käytämme kankaisten serviettien lisäksi myös puolipellavaisia keittiöpyyhkeitä aivan surutta kaikenlaiseen enemmän tai vähemmän sotkuiseen hommaan keittiössä vähentää myös osaltaan tarvetta talouspaperille.

Kodin kestot

Emme varsinaisesti yritä edes välttää talouspaperin käyttöä, mutta käytämme sitä luontaisesti vain sellaisten asioiden pyyhkimiseen, jotka sotkisivat kestotuotteet liiaksi.

Ja ei, kankaisten serviettien pesu ei ole lainkaan vaivalloista. Ne puhdistuvat samalla, kun pesee muuta valkopyykkiä.

Kodin kestot

Kerroinpa postauksessa myös kestovaipoista, vaikka ne eivät olekaan enää osa arkeamme. Esikoisen kanssa niitä käytimme, mutta kuopus kulki puolestaan kertakäyttövaipoissa.

Nykyisin kylpyhuoneessamme ei roiku enää kestovaippoja vaan puhtaaksi keitettyjä kasvomaskeja. Kestotuotteita nekin.

Yksi kestotuote, jonka käyttämisestä en sen sijaan ole lainkaan innostunut, on kankaiset nenäliinat. En pidä lainkaan ajatuksesta säilyttää ja kuljetella käytettyjä nenäliinoja kotiin pestäväksi, joten jatkossakin niistän nenäni WC-paperiin.

Mutta siirry ihmeessä Kodin kestojen sivuille lukemaan vieraskirjoitukseni ja kerro:

Mitä kestotuotteita sinulla on käytössä?

koti vastuullisuus ostokset
Kommentit (4)
  1. Itse leikkaan tiensä loppuun tulleista lakanoista kestotalouspaperia ja säilytän paloja isossa lasipurkissa keittiössä. Ihan yhtä helppo siitä napata kuin talouspaperi ja palan voi heittää surutta roskiin, jos tulee kaurapuurotahmaan tai reunat lähtevät purkamaan. Eivät toki yhtä nättejä kuin nuo valmiit, mutta ajavat asiansa. Talouspaperia en ole ostanut enää useampaan vuoteen. Mutta paperinenäliinoista en minäkään luovu, erityisesti korona-aikaan…

  2. Minä taas en moniakaan kestotuotteita käytä, mutta kangasnenäliinat ovat ehdottomia. 🙂 Näin ne tottumukset vaihtelevat.

    1. Ehkä pitäisi itsekin antaa niille mahdollisuus 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *