Kolme viehättävää kauppa – ja Tokion-tuliaiset Rouvalle

Kun lähtee yksin matkalle ja jättää raskaana olevan vaimonsa kotiin kolmevuotiaan hyrrän kanssa, on parasta olla hyvät tuliaiset, kun palaa takaisin.

Kävin siis aivan ensimmäisenä tsekkaamassa ne kaupat, jotka Rouva oli bongannut netistä ja joissa hän toivoi minun käyvän. Tuliaistoiveena oli jokin kaunis lautanen ja kivaa paperia.

IMG_7864.jpg

Kagure Omotesando (MICO Jingumae 4-25-12 Jingu-mae, Shibuya-ku) myy eettisiä vaatteita ja kosmetiikkaa sekä käsintehtyä keramiikkaa. Erittäin tyylikäs ja tunnelmallinen kauppa, jossa tarjoiltiin jopa teetä, kun jäin ihastelemaan lautasia.

IMG_7889.jpg

IMG_7871.jpg

IMG_7868.jpg

IMG_7859.jpg

IMG_7863.jpg

IMG_7891.jpg

Valitettavasti myyjä vaan ehti pakata lautaset pakettiin ennen kuin ehdin ottaa niistä kuvia. No, säilyypähän yllätyksenä Rouvalle.

Toinen keramiikkakauppa oli Kohoro (3-12-11 Tamagawa Setagaya-ku), joka sijaitsee Futakomagawan aseman lähistöllä. Sieltäkin löysin pari kivaa lautasta, mutta myyjä säikähti kameraani, joten tyydyin ottamaan kuvia vain liikkeen ulkopuolelta. Nähnette löytöni Rouvan Instagram-kuvissa lähitulevaisuudessa.

IMG_7715.jpg

IMG_7767.jpg

Aivan Kohoron vieressä on erittäin viehättävä paperikauppa Box & Needle (sama osoite kuin yllä). Valikoimissa on kaikkea mitä paperista voi keksiä. Kortteja, laatikoita, rasioita, kasseja…

IMG_7760.jpg

IMG_7724.jpg

Minä menin kuitenkin etsimään ihan pelkkiä papereita.

Valikoimissa on sekä Kiotossa painettuja papereita että ulkomailta tuotuja. Koska eurooppalaisten papereiden kantaminen takaisin Eurooppaan tuntui hassulta, keskityin katselemaan japanilaisia ja nepalilaisia papereita. Valikoima oli niin valtava, että oli vaikea päättää, mitä ei ottaisi.

IMG_7737.jpg

Seinillä oli vain osa valikoimasta, ja lisää löytyi isoista vetolaatikoista. Ja näihin päädyin. Taisipa mukaan lähteä vielä yksi värikkäämpi japanilainen käsinpainettu paperikin, joka löytyi takahuoneesta.

IMG_7751.jpg

Hieman huvitti, että yksi ensimmäisistä papereista, jonka bongasin oli tämä mustavalkoinen ruutukuvio. Design Johanna Gullichsen. Suomalainen suunnittelija on siis tehnyt tämän designin, mutta paperi on sentään käsin painettu Kiotossa.

IMG_7745.jpg

Mitäs luulet, kehtaako näiden kanssa palata kotiin?

Sille kolmevuotiaalle hyrrälle on sitten tietysti oltava omat tuliaisensa.

Kommentit (6)
  1. MUMMO .tosi ihanat tuliaiset olet ostanut rouvalle  ,ja naurattaa vieläkin lempinimi , sille söpölle hyrrällekin pitää teksiä jotakin . 🙂

    1. Pikkunaatti on ihan hyvä 🙂

  2. Oi miten upeita lautasia ja astioita!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *