Kotimaanmatkailua (Rauma vs. Kuopio?)

Isyyspakkaus

Meillä on tapana tehdä kesälomalla automatkoja kotimaassa, ja käymme mielellämme jossain paikassa, jossa emme ole aiemmin käyneet. Esimerkiksi neljä vuotta sitten tutustuimme Vaasaan ja viime kesänä vietimme muutaman päivän Ahvenanmaalla. Samalla retkellä kävimme myös mm. Naantalin Muumimailmassa.

Nyt meillä olisi tälle kesälomalle mielessä kaksi vaihtoehtoa: Rauma tai Kuopio.

Mutta hei, kaupunkien tuntijat, kertokaapa kumpaan kannattaisi mennä, miksi ja mitä siellä tehdä!

Ties vaikka intoutuisimme poikkeamaan molemmissa!

Kommentit

Piipo79

Rauma on niin kaunis! Mutta Lappeenrantaa suosittelen myös!

Tommi K
Isyyspakkaus

Curveball! Ehkäpä otetaan Lappeenranta ensi vuoden harkintaan ;)

mippe (Ei varmistettu)

Kuopio! Kompakti, kiva kaupunki kauniin järven rannalla. Puijon torni, todella kivoja leikkipuistoja, lähellä keskustaa useampikin hyvä hiekkaranta. Saimaan risteilyt, tori. Kuopio on ehdottomasti meille ollut lasten kanssa mielekkäämpi kesäkaupunki :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Toinen ääni Kuopiolle, hyvä! :)

Laissii (Ei varmistettu)

Rauman vierailuun kannattaa yhdistää retki Kylmäpihlajan majakkasaarelle

jennia (Ei varmistettu)

jossa muuten oli ainakin muutama vuosi sitten erinomainen ravintola niin upean majakkasaaren lisäksi :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuulostaapa erinomaiselta!

Riika. (Ei varmistettu)

Juuri olin tulossa sanomaan samat sanat! Kylmäpihlajaan - eväskori ja viltti mukaan +10 !

Tommi K
Isyyspakkaus

Ooh, tai yöksi majakan hotelliin! Joo!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ooh!!!!! Majakkasaari!!! Tuonne mä haluan!!!!!!! Oliko tässä tarpeeksi huutomerkkejä!?!?!?!?!!!

Noo (Ei varmistettu)

Majakalle ääni täältäkin! Raumalla ihanat Busstop-vaatekauppa ja ruokapuoti Lumo ja Ketunleivän leipomo ja ja ja vaikka ja mitä.

Raumalla itselle rakkainta on tuo vanhakaupunki. :) Niin kovin kaunis etenkin kesäaikaan, ja Pitsiviikon aikoihin vielä monien pihapiirien portit aukeavat pihakirppiksien merkeissä, jolloin pääsee sekä (mahdollisesti) tekemään löytöjä että ainakin ihastelemaan niitä kauniita pihoja ja taloja vähän eri kulmasta kuin yleensä. Vanha Rauma on täynnä monenlaisia kivoja putiikkeja: Lumosta luomuruokaa, Hellapuusta kauniita kuoseja, Filippolta pizzaa, Kaffe Barissa kahvitauko ja uusimpana teehuone, johon en kylläkään ole vielä ehtinyt tutustua. Muille mainituille (ja olisihan niitä muitakin) lämmin omakohtainen suositus. :) Ainiin, ja jos Pitsiviikolla Raumalle sattuu, niin Rouva Mannerin vintage mekkojen pop-up putiikki on ehdoton! Sekä tarjonnan, että rakennuksen katsastuksen kannalta. :) Ja onhan täällä myös tuo meri. Poroholman alue on laitettu kauniiksi ja esim. Kylmäpihlajan majakkasaarelle tai Kuuskajaskariin pääsee vesibussilla.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kuuskajaskari, tuo merisäästä tuttu paikka, jonka luulin aina olevan Puuska-jaskari :D

Pitsiviikko olisi varmasti kiva, mutta meidän aikatauluihimme sopisi kaikkein parhaiten ensi viikkoa, sillä heinäkuun lopussa ollaan jo tiiviisti Savonmaalla.

Annika83 (Ei varmistettu)

Rauma on todella kaunis kesäkaupunki, suosittelen. Heinäkuun viimeisellä viikolla on esim. Pitsiviikko jossa on paljon erilaista ohjelmaa myös lapsille. Yllä mainittu Kylmäpihlajan majakka on käymisen arvoinen paikka. Ravintolatarjonta on myös hyvä. Mielenkiintoinen majoituspaikka on esim. Rouva Manner.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos tuosta majoitusvinkistä! Aivan hurmaava!

Mari S (Ei varmistettu)

Kuopio, kotikaupunkini ehdottomasti! Kallavesi, satama, Puijo, torimyyjät ja lupsakka tunnelma. Kivoja leikkipuistoja löytyy ja muutakin tekemistä lapsille, lähistöllä mm. tosi kiva kotieläinpiha. Kaupungin tarjontakin on lisääntynyt viime vuosina, ostosmahdollisuuksia on ja erityisesti hyviä ravintoloita on jopa useita. Se ilahduttaa joka kerta, kun Savon sydämessä vierailen. Muumien pannarikahvilakin löytyy lapsenmielisille :).

Tommi K
Isyyspakkaus

Ravintolatarjonta kiinnostaisi erityisesti, mutta hauska tärppi tuo Muumikahvila!

LauraCaarina (Ei varmistettu) http://hiekkalaatikonreunalta.blogspot.fi

No nytpä heitit visaisen kysymyksen! Itse asun Raumalla, mutta sukua Kuopiossa, joten myös siellä on tullut vietettyä aikaa. Jos jotain, niin ne ovat kaksi ihan erilaista kaupunkia. Raumalle jos suuntaatte, niin tulkaa ihmeessä pitsiviikolla (23-31.7.)! Silloin on monenmoista tapahtumaa koko perheelle. Ehdottomasti suosittelen myös vierailua Kylmäpihlajan majakalla sekä Kuuskajaskarin lomasaarella. Unohtamatta tietenkään Vanhaa Raumaa, johon kannattaa tutustua vaikka opastetulla kierroksella ja toki itse kulkien, muutaman paikan voisin sieltäkin vinkata: Wanhan Rauman putiikki TaruLiina, Design house Hellapuu, kahvila KaffeBar ja pizzanälkään Osteria da Filippo. Jos kirppistely kiinnostaa, niin poiketkaa ainakin MiMin kierrätysaitassa ja Vanhan tavaran puoti Eveliinassa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kun tuon Pitsiviikon ajankohta on meille kovin huono, sillä silloin olemme aivan varmasti omalla mökillä, kun on vielä mun viimeinen lomaviikko. Vanha Rauma on itsestäänselvyys :) Kiitos putiikkivinkeistä!

Kesäkuopiolainen (Ei varmistettu)

Tässä kesä-kuopiolaisen vinkit: tori ja kauppahalli ovat ihanat. Kauppahallissa ehdoton juttu on minun mielestä ostaa mukaan kaupungin parhaat pullat tai leivokset Burtsowin kotileipomosta. Torilla voi järjestää makutestin siitä kummatko ovat parempia Irene vai Hanna Partasen lihapiirakat. Ne mennään tietysti syömään penkille Veljmies patsaan luo.
Parin korttelin päässä torista on tunnelmallinen Pikku-Pietarin Torikuja. Söpöjä käsityöläispuoteja ja mainio kesäkahvila.
Lasten kanssa ohjelmassa voisi olla kävely Valkeisen lammen ympäri. Ruusujen kukinan aikaan ruusuportaat ovat todella kauniit ja lammen rannalla on isompia ja pienempiä leikkipuistoja, joissa pysätyä. Toinen puistosuosikki on Kuopionlahden Pikku Kakkosen puisto. Siellä olevaan labyrinttiin omat poikani halusivat pienempinä juoksentelemaan jokaisella mummolavierailulla. Lasten kanssa kannattaa käydä maakuntamuseossa jossa pääsee ihmettelemään mammuttia ja silittelemään karhua ja toki tutustumaan perinteisempiin museoesineisiin. Ulkomuseokortteli on myös keskustan alueella ja vierailun arvoinen. Molempiin kelpaa Museokortti.
Jos haluatte oikeaoppisesti paistettuja muikkuja, niitä pitää mennä syömään ravintola Sampoon. Oma ravintolasuosikkini on entisissä Suomen pankin tiloissa toimiva Isä Camillo. Fine diningia Kuopissa suosittelen kellariravintola Mustassa Lampaassa. Ja tottakai pitää käydä Puijon Tornissa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Tässä oli listalla monta mielenkiintoista paikkaa! Mmm... lihapiirakkaa...

Keinuhevonen (Ei varmistettu)

Paljasjalkaisena raumalaisena on pakko liputtaa Rauman puolesta. Kaupunki jossa peräti kaksi Unescon maailmanperintökohdetta! Minäkin suosittelen ehdottomasti vierailemaan Raumalla pitsiviikon aikana jos mahdollista. Silloin on tietysti ylimääräistä hulinaa mutta nuo yllä mainitut pihakirppikset ovat todella kiva tapa päästä kurkkaamaan Vanhan Rauman pihoihin ja itse olen tehnyt myös kirppiksiltä kivoja löytöjä. Lisäksi Martat myyvät lapskoussia Pinnalan pihalla, Marttojen lapskoussi on sitä ainoaa oikeaa ja niin suosittua että loppuu aina kesken. Rauman kirkko on todella kaunis ja saaristo oma lukunsa. Kauniina päivänä retki Kylmäpihlajan majakalle on ehdoton. Merimuseota on kehuttu (itse en ole käynyt) ja hienoja ovat myös Vanhan Rauman alueella sijaitsevat museot Kirstin talo (täällä ainakin jonain vuosina myös lampaita) ja Marela. Pitsiviikon aikaan Vanhassa Raumassa on paljon myös opastettuja kierroksia joilla saa enemmän irti, konsertteja ja lapsillekin voi olla omaa ohjelmaa. Vanhan Rauman alueella on myös paljon kivoja liikkeitä, Hellapuu (lastenvaatteet) jo mainittiinkin, paljon sisustusliikkeitä ja kivoja kahviloita. Yksi perinteisimmistä on Kontion kahvila jonka pihalta kesäisin ihanat vanilijamunkit. Raumalle on myös viime vuosina uudistettu hienoksi leikkipuistoja, toinen sairaalan edustalla (lähellä Vanhaa Raumaa) ja liikennepuiston vieressä oleva leikkipuisto on myös hieno. Myös meren rannalla on viime vuosina tapahtunut paljon, siellä on uudistettu Merijakamo, Kiikartorni ja mielipiteitä jakava Poroholman leirintäalue ja tietysti perinteinen uimaranta. Ja tietysti Rauman Giäl jota kuulee vaikka torilla pystökaffella. On se Rauma varsin mukava pitsiviikon ulkopuolellakin, silloin voi olla ainakin rauhallisempaa. Menkää Raumalle! Meilillä lisätietoja jos tarvis. =)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos sinullekin! Enpä ollut koskaan kuullutkaan lapskoussista. Saakohan sitä jostain Pitsiviikon ulkopuolella..?

Keinuhevonen (Ei varmistettu)

Hätä ei ole tämännäköinen, hyvällä tuurilla lapskoussia on jonkun ravintolan lounaslistalla, esim Tullin Kaffe tai Wähä Tallbo. Ainakin Tullin Kaffen lapskoussi on varsin maukasta ja tarvittaessa tekevät myös tilauksesta. Lapskoussi on mielipiteitä jakava ruokalaji mutta kuuluuhan sitä maistaa jos Raumalla käy! Monet Raumalta poismuuttaneet tulevat varta vasten pitsiviikolla hakemaan Marttojen lapskoussia pakkaseen, viitseliäimmät tekevät itse.

porilaine (Ei varmistettu)

Yhdistelmämatka Satakuntaan, eli Rauma ja Pori! Raumalla ehdottomia vanha kaupunki ja Kylmäpihlaja. Poriin kannattaa tulla 11.7. alkavalla viikolla, jolloin kaupunki on täynnä SuomiAreena ja jazz-hulinaa. Kaupungin kupeessa (siis ihan kävelymatkan päässä keskustasta!) on Kirjurinluoto, jossa teidän tyttö saisi varmasti päivänsä kulumaan. Kirjurissa on siis suuret leikkipuistoalueet, uimaranta, lintutarha jossa myös kilejä ja alpakoita, liikennepuisto - ja kaikki tämä on ilmaista! Aijuu, Yyteriä ei saa unohtaa, tai Reposaarta!

Teidän musiikkiperhe varmasti nauttisi myös katukonserteista ja erityisesti (ilmaisesta!!!) Kids Jazz Festivalista. Tänä vuonna mm. Tove Janssonin sanoituksista sävellettyä jazzia :)

Tervetuloa Poriin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Yyteri on upea, en edes tiennyt Suomessa olevan sellaisia hiekkarantoja! Ollaan käyty siellä joskus kaaaauan sitten, ja jazzeillakin olen käynyt kolmesti. Muistelen edelleen vuoden 1996 Björkin keikkaa Kirjurilla :) Niin, ja kävinhän mä siellä vuonna 2009 Sonispheressäkin.

Rouvaa kiinnostelisi käydä Tyrniä ja Tyrskyjä Pop Up -Cafessa Reposaaressa.

Noo (Ei varmistettu)

Raumaa ja Kylmäpihlajaa aiemmin jo suosittelin, mutta porilaisena pakko kyllä hehkuttaa Reposaarta ja Tyrniä ja tyrskyjä pop upia. Reposaaressa on myös Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä viime kesänä hehkutettu Merry monk -gastropubi.

Anna-Kaisa (Ei varmistettu)

Suosittelen entisenä kuopiolaisena Kuopiota :) kaunis kaupunki jossa kesällä riittää tehtävää. Puijon torni, sisävesiristeilyt, paljon kivoja museoita (lapsiperheille eritoten korttelimuseo ja luonnontieteellinen), kivoja ruokaravintoloita (sorrento, isä camillo, rustik, panza) ja tietty torilta hanna partasen lihikset ja piirakat. Leikkipuistoja on keskustan lähellä useita, isoja ja pienempiä. N. 20 km päässä keskustasta kiva kotieläinpiha. Kaikenkaikkiaan ihana kaupunki ja tässä tuli vaan hyvin tiivistetty paketti siitä, mitä kaikkea siellä voikaan tehdä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, kuulostaa kivalta!

Leenu (Ei varmistettu)

Kuopio ☺. Ihanan leppoisa kaupunki. Tori, Puijon torni, satama, leikkipuistot (Valkeisenlampi, Pikku Kakkonen, Hapenlähteen), liikennepuisto yms.. Suosittelen ehdottomasti ☺

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Vuosi villasukissa (Ei varmistettu)

Rauma (vaikka on Kuopiokin kiva)! ;) Olisi mukava tavata teidän perhe livenä, joten mikäli Raumalle tuutte niin täältä saa tarvittaessa paikallisoppaan (joka on itsekin ihan liian vähän tutustunut kotikaupunkiinsa). :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hihii, hyvä tietää ;) Paikallisoppaasta ei ole koskaan haittaa!

Veikeä Venus
LAW'in it

Kuopioon tietennii -liputan kotikaupungin puolesta! :) Kuopio on niin kaunis kesäisin; Saaristokatu + Saaristokaupunki, sataman alue, Vänäri, Pikku-Pietarin torikuja, Puijo, tori, kaupungin museot, sisävesiristeilyt ja Alahovin viinitila. Erilaisia aktiviteetteja löytyy mm. Rauhalahdesta ja Kunnonpaikasta. Alennusmyynteihinkin pääsee; onhan meillä nykyään Savossa Matkus, josta löytyy myös Ikea :D Muualta ette tällaista savolaista lupsakkuutta löydä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hehee, eiköhän mulle riitä tuo Vantaan Ikea, vaikka myyjät eivät yhtä lupsakkaita olisikaan ;) Kiitos noista muista vinkeistä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuopiossa on kiva italialainen ravintola Sorrento.

Kakku (Ei varmistettu)

Kuopio, Kuopio, Kuopio!
Rakas kotikaupunkini on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Monta hyvää vinkkiä olette sinne jo saaneetkin, mutta tässä muutama lisää:
- Torilla ihanat lupsakat torimyyjät päivällä ja kojusta ostettava Hanna Partasen lihapiirakka on kuopiolainen herkku!
- Valkeisenlammen ympäristö: kaunis ympäristö, jossa lapsille leikkipuisto.
- Mahtavat maisemat Puijon tornista (ravintolasta ei kokemusta lähivuosilta)
- Kahvila Kaneli Kauppakadulla: ihana miljöö!
- Arkena lounaspaikka Urban (must!!)
- Ravintola Kummisetä ja Isä Camillo (Camillossa viime vuosina palvelu ollut hitaahkoa, mutta ruoka hyvää)
- Matkustajasatamasta pääsee sisävesiristeilyille, jotka jo mainitiinkin, mutta ihanaa aluetta myös kävellä ja ihastella laivoja ja tunnelmaa. Ravintola Wanha Satama, jonka terassilla aterioi mieluusti aurinkoisena päivänä.

Kylläpä tuli ikävä lupsakkaan Kuopioon täältä etelän sykkeestä!

Emmaa (Ei varmistettu)

Kuopio! Urban ehdottomasti lounas paikkana (auki vain arkena) luulen että tykkäisitte. Kirpputori tarjonta ihan ok, nekin torin ympärillä. Yöpimispaikoista en tiiä, Atlas olisi keskustassa just rempattu.. Valkeisenlampi kävelymatkan päässä ja hulakalle- hyrrä kieputin ;) ikivanha jaksaa vielä pyörittää lapsia.

Sama (Ei varmistettu)

Nii ja jos ensi viikolla tulette vko 27 on täällä viinijuhlat satamassa menossa, esiintyjiä ruokaa ja juomaa.

Elina K

Kuopio! En ole lukenut ylempiä kommentteja, mutta siellä varmasti on jo perusteltu miksi kannattaa suunnata tuonne Savon sydämeen!

Mainittakoon ainakin maailman parhaat Hanna Partasen lihapiirakat ja munkit, sekä kalakukot. Matkuksesta löytyy kaikille jotakin. Vettä on lähellä aina, menet minne vain. Puijon tornissa on hyvät näkymät! Kallavedellä on risteilyjä jos semmoinen kiinnostaa. :) Tässä muutama minun lemppari!

T-100
(G)ROUND ZERO

Kuopio FTW!

Satama, Väinölänniemi (uimarantoineen), Valkeisenlampi (tämän rannalla tosi kiva puisto), tori, Pikku Pietarin torikuja, hyviä ravintoloita (aiemmissa taisi olla suosituksia). Mitäs vielä. Vaikea katsella omaa kotikaupunkia ulkopuolisen silmin, vaikka olenkin 15 vuotta ihan muissa kaupungeissa elämääni elänyt.

Ninn (Ei varmistettu)

Rauma. Niin helppo. Suomen ihanin kaupunki.

Raum (Ei varmistettu)

Sen verran kauan olen blogiasi seurannut, että jos ja kun Raumalle eksytte niin ravintoloina suosittelen teille ehdottomasti Gotoa (http://www.ravintolagoto.fi/ ) tai Kalatoria ( http://www.ravintolakalatori.fi/ ). Molemmissa huikeita annoksia, jotka vaihtuvat sesongin mukaan ja raaka-aineet tulevat läheltä! Hans Välimäki kävi jokunen kuukausi sitten hieman kouluttamassa Kalatorin työntekijöitä ja se kyllä näkyy annoksissakin! Ja molemmat ravintolat sijaitsevat ihan Vanhassa Raumassa. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hyvältä kuulostaa! Jee!

Kommentoi