Miniloma Vaasassa

Isyyspakkaus

Kesäloman alussa päätimme tehdä retken Vaasaan - ihan vain siksi, ettemme olleet siellä aiemmin käyneet. Emme tienneet Vaasan tarjonnasta mitään, joten heinäkuun alussa kyselin Vaasan-vinkkejä Lilyssä. Tällainen matkasta sitten tuli.

Valitettavasti aikatauluumme ei mahtunut muiden rannikkokaupunkien ja -kuntien tutkimista, joten niitä on lähdettävä katsastamaan joskus toiste.

Joskus toiste on tehtävä myös Merenkurkun Unesco-alueen saaristoristeily, joka olisi ollut tosi kiva, mutta ei mahtunut tähän reissuun. Tyydyimme siis ihastelemaan merimaisemia vain Raippaluodon sillalta ja pienellä ajomatkalla Björköbyn Svedjehamniin.

Vaasan seudun nähtävyyksistä suurimman vaikutuksen teki Stundarsin museoalue Mustasaaren Sulvalla. Alueella sijaitsee 60 historiallista puurakennusta, jotka on siirretty sinne eri puolilta Vaasan seutua ja sisustettu kuin niissä asuttaisiin. Alueella ja sen rakennuksissa liikkuu myös "tupalaisia", vuoden 1903 elämää dramatisoivia roolihahmoja omissa puuhissaan kuten kehräämässä lankaa, leipomassa tai takomassa rautaa.

Stundarsin museopuodin lisäksi alueella sijaitsee myös oikea kauppa ja kahvila, jossa kannattaa pyörähtää vaikka vain siksi, että tila on todella kaunis.

Ehdimme tutustua myös Kuntsin taidemuseoon Vaasan vanhassa Tullipakkahuoneessa.

Ruokaravintoloita testasimme kaksi, Il Bancon ja Strampenin. Il Banco vaikutti tilallaan, Strampen ruoallaan.

Il Banco sijaitsee vanhoissa pankin tiloissa ja tarjoaa italialaista ruokaa. Ruoka oli perushyvää italialaista. Ei mitenkään yllättävää tai ikimuistoista, mutta visiitti kannattaa jo pelkästään miljöön vuoksi. 

Ruoallaan suuremman vaikutuksen teki Strampen, johon suhtauduimme netistä tsekatun à la carte -listan perusteella jostain syystä hieman epäillen. Suotta.

Ruoka oli raikasta, maukasta ja kauniisti esillä. Tänne tulisin toistekin. Ihan vaikka olutterassillekin aurinkoisena päivänä.

Pikkuneiti oli oikein mallikas ravintola-asiakas. Il Bancossa hän kyhnytti ja ihmetteli sylissäni ja Strampenissa nukkui viereisellä tuolilla.

Entä aamupalat? Hovioikeudenpuistikolla sijaitsevan 1h+k:n aamiainen oli runsas ja maukas ja voin suositella sitä.

Keskustan ulkopuolella sijaitseva Sweet Vaasa on todellakin tutustumisen arvoinen. Leivonnaisten lisäksi paikka tarjoaa myös brunssia ja lounasta. Hedelmäsalaatti, jogurtti, paahdettu mysli ja kinkkucroissant maistuivat ja täyttivät hyvin.

Ja ne leivonnaiset: Toblerone-kakku oli suussasulavaa. Ja se valkosuklaa-pekaanipähkinäbrownie. Ja porkkanakuppikakut. Ja... voi että, kaikki. Heh, otimme vähän tuliaisia mukaan ja maistelimme useampia leivonnaisia iltakahvin kanssa.

Kirpputoreja ja vanhan tavaran liikkeitä löysimme sekä kaupungista että matkan varrelta takaisin Järvi-Suomeen.

SPR:n kirpparin valikoima oli iso ja Rouvan tekemät löydöt hyviä.

Adam & Ewa oli myös iso mutta saalis hieman vaatimaton.

Sen sijaan Suvi-kirppikseltä Rouva löysi ainakin tosi hienot kengät.

Itse keskityin Rouvan kirpputorishoppailujen aikana vahtimaan autossa nukkuvaa Neitiä. Taisi siinä samalla syntyä pari blogitekstiäkin, jotka julkaisin aiemmin.

Adam & Ewan yläkerrassa sijaitsevassa Wanha Makasiini & Army Shopissa oli myynnissä hirveän paljon vanhaa armeijakamaa, mutta eniten ihastuin upeisiin kunnostettuihin puuhelloihin, joita oli iso valikoima erilaisia. Voi vitsit, kun saisi johonkin tällaisen. Liikkeessä olisi ilmeisesti ollut myös huonekalu- ja vanhan tavaran puoli, mutta jotenkin missasimme sen.

Kotimatkan varrella poikkesimme Isonkyrön vanhassa osuusmeijerissä sijaitsevassa Vanhassa Ajassa, joka on sekä lelukauppa, romanttistyylinen sisustustavaraliike, kahvila että pieni kirppari. Kahvilan Arabian-kuppikokoelma oli vaikuttava.

Ilmajoen Antiikki- ja tavaratori on paikka jossa kannattaa poiketa pidemmästäkin matkasta - varsinkin, jos etsii huonekaluja, lasitavaraa tai vanhaa Arabiaa. Tavaramäärällä täyttäisi ainakin viisi normaalikokoista antiikkiliikettä, ja täälläkin se kannattaisi sijoittaa kaksi kertaa isompaan halliin, jotta kaikki upeat huonekalut pääsisivät oikeuksiinsa.

Vaasassa oli kiva käydä. Kiitämme vinkeistä ja toivomme, että joku muukin saa niistä vielä iloa!

Kommentit

Magenta

Hienoa, että viihdyitte. Itsekin olen saanut Vaasa-postauksistasi muutaman uuden vinkin ja löytänyt kotikaupungistani ihan uusia ulottuvuuksia. Tackar!

Vanha sininen (Ei varmistettu)

Hienoja matkakuvia! Hyvin olette löytäneet Vaasasta kiinnostavia asioita, vaikka en ole sinne vielä itse pääsdytkään sisustusmatkalle.

Ja hieno on myös kotinne.

En juuri nyt pääse vahvistamaan rekisteröitymistä emailiin, mutta olen useasti kommentoinut aiemminkin, vaikka käynkin blogiasi väärinpäin eli taaksepäin läpi. Olin mm. Synnytyskertomuksen kommenteissa kaksi Vierailijaa, jotka aika tiukin sanankääntein puolusti sektiota. Käytän tätä nimimerkkiä siihen asti kun saan rekisteröidyttyä.

Mutta löytyy itsestäni vähemmän suffragetti puolikin:) Itsellämme on myös remonttiprojekti lopuillaan, talossa vanhat, hiotut lankkulattiat ja väreinä valkoinen ja vähän vanhaan vaaleansiniseen taittuva harmaa, joka on itse sekoitettu Uulamaalilla, öljyllä ja pigmentillä. Sisustusta on tehostettu parilla tiikkisellä huonekalulla sekä New Yorkista (!) ja Aasiasta tekemillämme esinelöydöillä ja pisaralla modernia industriaalihenkeä, mutta meillä talon henki on klassisempi johtuen sen rakennusajankohdasta, 1920- luvusta, sekä sijainnista pienessä merenrantakaupungissa. Muutama ikeakin löytyy.

Samassa hengessä siis seurailen ratkaisujanne, vaikka tyylimme on ripaus klassisempi ja vähän vähemmän vintage. Todella kiinnostavaa seurata blogiasi! Myös meillä kokataan luomua ja etsitään uusia kulinaarisia arjen elämyksi, vaikka en työmäärästä johtuen omaa blogia voikaan täsdä elämäntilanteessa enää pitää. Ehkä sitten joskus. Halusin vain tervehtiä ja esittäytyä ja kertoa, että luen blogiasi nyt säännöllisesti ja viimeisistä jutuista hykertelin esimerkiksi vauvantuotteita kauppaavien firmojen tökeröille nimille sekä monelle muulle hieman kieli poskessa kurjoitetulle jutulle. Keep up the good work.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisin kysynyt samaan syssyyn, että kerroit isäsi tulleen avuksi vanhan peilioven kanssa. Kerrotko mitä sille teitte tarkalleen? Meillä ovia on 11, ja vain kaksi niistä sopii ovenkarmiinsa. Tilanteen tekee hankalaksi lemmikkieläinlauma, joita ei saa tämän johdosta pidettyä remonttijuttujen tieltä pois oikein mitenkään. Olen kiitollinen vinkeistä! Ovet on jo vahattu kahteen kertaan.

Anna Karhubear

Oi, nuo Arabian kupit saivat sydämeni jättämään pari lyöntiä väliin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Sanomme Vaasassa: Hovioikeudenpuistikolla.

Vasabo (Ei varmistettu)

Ja Sulvalla, Palosaarella, Suvilahdessa, Teeriniemellä :D
Täällä on monta sääntöä siitä kuinka sanotaan ja ulkopaikkakuntalaisen tuntee just siitä.
Kiva postaus Vaasasta! Tulkaa toistekin, paljon jäi varmasti vielä nähtävää :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Magenta: Mahtavaa, olen iloinen!

Vanha sininen: Kiitos, kiitos! Kiva, että viihdyt palstani parissa. Ja kiitokset kivasta esittäytymisestäsi!

Vierailija (o8:51): Höm. Mitäs me tehtiinkään..? Meillä taisi riittää, että saranoita laitettiin hieman syvemmälle ihan taltalla ja ovenkarmista höylättiin hieman pois yläreunasta. Onko ovet siis liian isoja?

Anna Karhunen: Onko sulla omakin kokoelma?

Vierailija (19:38) ja Vasabo: Kiitokset oikaisuista :) Suomen kieli on vaikea ja paikannimien taivutukset varsinaista salatiedettä. (Korjaan taivukset juttuun.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mietit, mihin saisit upean vanhan puuhellan - meillä moinen on käytössä mökin ulkokeittiössä, jossa samaan kokonaisuuteen on muurattu myös savustuspönttö. Käytämme muurikan tyyppistä pannua suoraan tulisijan päällä kattiloiden sijaan. Toimii hyvin!

Kotoisasti

Hauska postaus! Olin jo unohtanut miten kiva paikka Stundars on, kiitos muistutuksesta. Vaasassa on muutakin hyvää kuin se kuuluisa Strömsö.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis voi apua - just tultiin Isostakyröstä ja en ole tajunnutkaan, että meijerillä on noin ihana myymälä!!! Pari v sitten siellä oli nimittäin vain pieni tunkkainen kirppis, josta ei tehnyt löytöjä suurennuslasillakaan.

No seuraavalla kerralla sitten tietää missä pitää ehdottomasti käydä, kiitos vinkistä!

-riika

Miia (Ei varmistettu)

Tuota, onko teillä roikotin? Kuvissa kun näyttäisi vilahtavan Babybjörnin pahamaineinen rintareppu. Suosittelen lämpimästi - niin vauvan kuin kantajankin vuoksi - tutustumaan ergonomisiin kantoreppuihin. Rintarepussa lapsen jalat roikkuvat alaspäin ja näin ollen selkä venyy suoraksi huonoon asentoon. Mikäli rintareppu tuntuu ainoalta oikealta vaihtoehdolta teille, muistattehan kuitenkin, että vauvaa ei saa koskaan kantaa nenä menosuuntaan. Vaikkapa täältä löytyy lisätietoa http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=48, kantoliinakanavalta enemmänkin http://www.kantoliinakanava.fi/.

Tommi K
Isyyspakkaus

Haa, pahamaineinen rintareppukeskustelu! Erehdyin lukemaan sitä joltain foorumilta. Palaan tähän asiaan lähiaikoina.

Miia (Ei varmistettu)

Olen odotellut kantovälinepostaustasi, mutta nyt ilokseni huomasin blogisi Kantokiertueen listalla - loistavaa! Saanemme siis kuulla lisää siinä yhteydessä.

Kommentoi