Kotimme muuttui kasvihuoneeksi

Isyyspakkaus

Tähän on tultu. Ikkunalaudoillamme itää 31 ruukullista kasveja, jotka odottavat pääsyään puutarhamökille.

Eikä siinä kaikki: Ruokapöytämme pohjoispäädyn ovat vallanneet tomaatti, kurkku, 17 turveruukullista yrttejä ja pari kippoa kesäkukkia. Kurkku yrittää kyllä vallata enemmänkin tilaa, ja juuri äsken irrotin yhden sen lonkeroista ruokapöydän päällä roikkuvasta valaisimesta.

Pääsipä tytön tekemä pääsiäisruohorasiakin uusiokäyttöön, ja siitä versoo pian kosmoskukkia.

Vielä on liian kylmää siirtää kasveja puutarhamökille, mutta heti kun se on mahdollista, sinne pääsevät muun muassa leijonankidat...

munakoisot...

ja chilit.

Yksi laatikollinen liljoja (60 sipulia) vietiin sentään eilen mökin verannalle kasvamaan, sillä niille ei olisi enää löytynyt tilaa kotoamme, jos siis haluamme vielä esimerkiksi syödä ruokapöydällämme.

Lisäksi meillä on jääkaapissamme kymmenen parsan juurakkoa, jotka Rouva osti kevätmessuilta. Nyt Rouva on tutkinut Hanne Kinnusen Parsaa omasta pihasta -kirjaa ja yrittänyt pohtia, mikä olisi paras paikka mökkpihassa parsan kasvattamiselle.

Toinen Rouvaa inspiroinut kirja on Heidi Haapalahden, Suvi Lehtosen ja Teija Tuiskun Lavatarhuri - Kasvata satoa viljelylaatikossa. Viljelylaatikoihin meidänkin olisi tarkoitus laittaa hyötykasvimme kasvamaan, sillä pelkäämme, että muuten ne päätyvät kotiloiden ruoaksi.

Parsan voisi laittaa myös laatikkoon. "Vaikeusaste: melko vaikea". No, pitäähän sitä elämässä joitain haasteita olla.

Sain kustantajalta (Readme.fi) myös Tomaatti!-kirjan, joka opastaa täydellisen tomaatin kasvattamiseen. Monikaan ei varmasti tiennyt, että laulaja Sonja Lumme on myös puutarhakirjailija ja -toimittaja, ja hän kasvattaa äitinsä kasvihuoneessa 50:tä erilaista tomaattilaatua.

Tänä vuonna tomaattilajike valittiin mutu- ja fiilispohjalta, mutta ensi vuonna sen/niiden valintaan ja täydellisiin kasvatusolosuhteisiin voi kiinnitää sitten enemmän huomiota.

Seuraava askel tässä projektissa on kasvihuoneen kattopleksien kiinnittäminen takaisin. Ja se tapahtuu ehkä jopa tänään! Lähiaikoina siis luvassa lisää uutisia puutarhamökiltä!

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

En ole vielä mikään kovin ihmeellinen viherpeukalo, mutta olen alkanut oppia selkeästi, koska sain orkidea kukkimaan uudelleen ja yksi ruukkupuukin on säilynyt hengissä jo vuoden, ja näyttää valtavan hyvältä! Kesäisin nautin pihakukista ja tomaattien sekä mansikoiden hoitamisesta. Se on rentouttavaa! Ties millainen viherpeukalo minusta vielä kuoriutuu! Olen jo alkanut haaveilla pienestä kasvihuoneesta.

Riinanen
Onnenavaimia

Meillä on siirrytty ruokailemaan kokonaan olohuoneen ruokailutilaan, sillä keittiön pöytä on täynnä pieniä purkkeja!! :D ja suurin osa kesän istutuksista laitetaan tänä vuonna vielä suorakylvönä kohopenkkiin... 

Kommentoi