Kotimme muuttui kasvihuoneeksi

Tähän on tultu. Ikkunalaudoillamme itää 31 ruukullista kasveja, jotka odottavat pääsyään puutarhamökille.

IMG_0976-2.jpg

IMG_0978-2.jpg

Eikä siinä kaikki: Ruokapöytämme pohjoispäädyn ovat vallanneet tomaatti, kurkku, 17 turveruukullista yrttejä ja pari kippoa kesäkukkia. Kurkku yrittää kyllä vallata enemmänkin tilaa, ja juuri äsken irrotin yhden sen lonkeroista ruokapöydän päällä roikkuvasta valaisimesta.

IMG_0967-2.jpg

Pääsipä tytön tekemä pääsiäisruohorasiakin uusiokäyttöön, ja siitä versoo pian kosmoskukkia.

IMG_1033-2.jpg

Vielä on liian kylmää siirtää kasveja puutarhamökille, mutta heti kun se on mahdollista, sinne pääsevät muun muassa leijonankidat…

IMG_0968-2.jpg

munakoisot…

IMG_0972-2.jpg

ja chilit.

IMG_1005-2.jpg

Yksi laatikollinen liljoja (60 sipulia) vietiin sentään eilen mökin verannalle kasvamaan, sillä niille ei olisi enää löytynyt tilaa kotoamme, jos siis haluamme vielä esimerkiksi syödä ruokapöydällämme.

IMG_0985-2.jpg

Lisäksi meillä on jääkaapissamme kymmenen parsan juurakkoa, jotka Rouva osti kevätmessuilta. Nyt Rouva on tutkinut Hanne Kinnusen Parsaa omasta pihasta -kirjaa ja yrittänyt pohtia, mikä olisi paras paikka mökkpihassa parsan kasvattamiselle.

IMG_1007-2.jpg

Toinen Rouvaa inspiroinut kirja on Heidi Haapalahden, Suvi Lehtosen ja Teija Tuiskun Lavatarhuri – Kasvata satoa viljelylaatikossa. Viljelylaatikoihin meidänkin olisi tarkoitus laittaa hyötykasvimme kasvamaan, sillä pelkäämme, että muuten ne päätyvät kotiloiden ruoaksi.

IMG_1018-2.jpg

Parsan voisi laittaa myös laatikkoon. ”Vaikeusaste: melko vaikea”. No, pitäähän sitä elämässä joitain haasteita olla.

IMG_1021-2.jpg

Sain kustantajalta (Readme.fi) myös Tomaatti!-kirjan, joka opastaa täydellisen tomaatin kasvattamiseen. Monikaan ei varmasti tiennyt, että laulaja Sonja Lumme on myös puutarhakirjailija ja -toimittaja, ja hän kasvattaa äitinsä kasvihuoneessa 50:tä erilaista tomaattilaatua.

IMG_1009-2.jpg

Tänä vuonna tomaattilajike valittiin mutu- ja fiilispohjalta, mutta ensi vuonna sen/niiden valintaan ja täydellisiin kasvatusolosuhteisiin voi kiinnitää sitten enemmän huomiota.

IMG_1014-2.jpg

Seuraava askel tässä projektissa on kasvihuoneen kattopleksien kiinnittäminen takaisin. Ja se tapahtuu ehkä jopa tänään! Lähiaikoina siis luvassa lisää uutisia puutarhamökiltä!

Kommentit (2)
  1. Meillä on siirrytty ruokailemaan kokonaan olohuoneen ruokailutilaan, sillä keittiön pöytä on täynnä pieniä purkkeja!! 😀 ja suurin osa kesän istutuksista laitetaan tänä vuonna vielä suorakylvönä kohopenkkiin… 

  2. En ole vielä mikään kovin ihmeellinen viherpeukalo, mutta olen alkanut oppia selkeästi, koska sain orkidea kukkimaan uudelleen ja yksi ruukkupuukin on säilynyt hengissä jo vuoden, ja näyttää valtavan hyvältä! Kesäisin nautin pihakukista ja tomaattien sekä mansikoiden hoitamisesta. Se on rentouttavaa! Ties millainen viherpeukalo minusta vielä kuoriutuu! Olen jo alkanut haaveilla pienestä kasvihuoneesta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *