Kotisiivouksesta ja sen kilpailutuksesta

Isyyspakkaus

Ei mennyt ihan putkeen siivousfirmamme lisämyyntikeikka. Halusimme kilpailuttaa kotisiivouksemme ja neuvotella mahdollisista lisäpalveluista.

Annettakoon anteeksi, että myyntineuvottelija tuli myöhässä, siihen oli syynsä. Ehkä tapana on myös jutustella niitä näitä ja kysellä asioita aiheen vierestä, kunnes asiakas itse yrittää tarpeeksi pontevasti palauttaa keskustelun takaisin sen varsinaiseen teemaan.

Myyntityötä tekevän ei kuitenkaan kannattaisi kesken myyntineuvottelun, edes leikkimielellä, kutsua asiakkaan pientä ja suloista tyttöä ’nulikaksi' tai päästää suustaan sanaa ’vittu’ varsinkaan yhdistettynä kyseenalaiseen vitsiin. Ei myöskään tarvitse kertoa, miten asiakkaan kylpyhuone on asunnon 'heikoin lenkki'. Tiedämme itsekin, että se on pieni ja ahdas.

Lopetin vaivaannuttavan jutustelun hintatiedusteluun ja pyysin napakasti kahta tarjousta: toisen ilman tiettyä lisäpalvelua ja toisen tarjouksen sen kanssa.

Taisi tyyppi itsekin huomata huoneessa puhaltavan jäisen viiman, sillä hän luikahti ulos hyvin nopeasti sen jälkeen, kun ilmoitin, että tammikuu mennään joka tapauksessa vanhalla sopimuksella, ja ilmoitamme myöhemmin, hyväksymmekö tarjouksen. Ei odottanut edes vaipanvaihtoon poistunutta Rouvaa takaisin huoneen puolelle.

Miehen lähdettyä katsoimme Rouvan kanssa toisiamme silmät suurina ja ihmettelimme yhteen ääneen äskeistä keskustelua:

”Olisi tehnyt mieli sanoa, että älä nyt vaan sano enää mitään vaan kerro vaan se hinta."

Rouva myös mietti, että hänellä oli samanlainen tunne kuin katsoessa huonoa stand upia: kiemurtelua penkissä toivoen, että tilanne olisi nopeasti ohi.

”Pitäisikö kysyä tarjous jostain muualta?”

”Joo, olisi pitänyt joka tapauksessa.”

Vaan mistä? Otan mielelläni vastaan suosituksia luotettavasta ja poikkeuksetta hyvää jälkeä tekevästä siivousfirmasta Helsingissä.

Kommentit

MinEna
Kasvukäyrillä

Meillä kävi pitkään Espoon Kotiapupalvelu ja sieltä ajattelin kysellä uuteen kotiin taas jelppiä. Ainakin meillä tekivät hyvää työtä, ja myyjäkin oli unelma kuvaukseesi verrattuna! Taitavat toimia myös Helsigin alueella. Sama firma itseasiassa hoiti myös edellisen työpaikkani siivouksen, sieltä sen löysinkin :)

MinEna
Kasvukäyrillä

PS. Propsit kärsivällisyydestä, mä olisin ehkä ohjannut moisen tollon ovelle, niskasta ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, näyttäisivät toimivan vain Espoossa, mutta kiitos kuitenkin vinkistä.

Piipo79

No huh huh. Tekeekö ne edes perusteellista jälkeä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Toisinaan tekevät, joskus on pitänyt reklamoida.

Me kokeiltiin yhtä aika isoa firmaa syksyllä. Eka siivous piti olla perusteellinen (varattu 6 tuntia). Kun tultiin kotiin, löytyi juomalasi rikkoutuneena roskiksesta, yhden kuvankehyksen tausta rikki, suihkun shampoopidike murtunut ja rikki, mattojen alta ei oltu imuroitu, listat pyyhkimättä, kylppärin saumat putsaamatta, sohvan alla pölyä, ruokatuolien jalkaosat imuroimatta (koirankarvoissa)... Reklamoimme. Saimme tämän "siivouksen" ilmaiseksi. Irtisanoimme sopimuksen samoin tein enkä enää uskalla kyllä yhtäkään firmaa kokeilla. Sen verran vieläkin ketuttaa etenkin se saippuapidikkeen rikkoutuminen. Eikä mistään näistä oltu jätetty lappua tai ilmoitettu meille illan aikana. Että kiva. Tsemppiä vaan, jos hyvä löydätte. Tämä kyseinen firma oli kyllä tehnyt hyvää jälkeä naapureille. Säkästä kai kiinni.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mitäh? Kuulostaa ihan hirveälle!

En suosittele (Ei varmistettu)

Sama kokemus. Tilasimme siivouksen isosta yrityksestä Helsingissä jossa kaikki siivoojat ovat Filippiiniläisiä. Siivousjälki oli hyvä mutta pitkin viikkoa löysimme rikkinäisiä tavaroita joista meille ei ilmoitettu. Vahinkoja sattuu mutta se ei harmittaisi jos siivoojat itse niistä ilmoittaisivat.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tämä kuulostaa kyllä aivan kamalalle. Samoin se, kun tuttu kertoi siivoojan jääneen kiinni varastelusta...

Aloittava yritys (Ei varmistettu)

http://www.siskonpoika.fi/
kannattaa kokeilla...

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Enemmän varmaan on merkitystä sillä siivoajalla kuin firmalla. Itse tein paljon siivoushommia välivuotena sekä opiskeluaikana, ja kyllä mulla oli kaikenlaisia ja -tasoisia työkavereita.

Jos asuisitte ihan lähellä mä voisin käydä teillä hankkimassa vähän lisätienestiä, sillä pidän imuroimisesta ja pesen vessan kahdessa minuutissa :D

Huomenna on paremmin..

Itse teen juuri noin kuin sinä aiemmin - siivoustyötä opiskelun ohessa. Samaa mieltä: enemmän kiinni siivoajasta kuin firmasta (tosin parempaa jälkeä saa todennäköisemmin, jos työt tilaa firmasta jossa työntekijöitten aikatauluja ei ole vedetty ihan ääritiukoille ja jossa työntekijöillä on siten vielä jotain ylpeyttä työstään). Monenlaista hiihtelijää nimittäin löytyy. Jos jotain olen näissä hommissa oppinut niin sen, että en ikinä tilaa siivousta kotiin mistään firmasta. Se, että asunto näyttää puhtaalta ei nimittäin kerro sitä, onko se todella puhdas. Hälyttävän moni työhönsä kyllästynyt siistijä nimittäin esimerksiksi vetelee koko asunnon yhdellä rätillä keittiötasoja myöten vaikka vessasta olisi siivous aloitettu.

Mindeka
Ma-material Girl

Tässäpä juuri (viimeisessä lauseessa) syy, miksi en ikinä luottaisi oman kotini siivousta ulkopuoliselle. Tiskirätti on vain keittiön tasojen rätti, siivousrätti on olkkarin tasojen, hyllyjen ja kaapin ovien siivoukseen, Vessarätti on vessan siivoukseen (lentää roskiin aina yhden käyttökerran jälkeen) ja sama homma roskiskaapin ja roskisämpärien rätin kanssa.

Puhumattakaan siitä, missä järjestyksessä lattiat pestään ja kuinka usein vesi vaihdetaan, huoneesta toiseen siirtyessä :D

Hullu mikä hullu ;)

CougarWoman
CougarWoman

Sama täällä! Siivouksen hoitaa meillä nyt yksi Ykkösmiehen sukulainen, ja ainakin rättien määrästä päätellen (kun ne sitten jälkeenpäin on heittänyt pesukoneeseen - meillä siis käytetään kankaisia kestorättejä) käyttää kyllä eri rättejä eri tarkoitukseen :) Sukulaiselle on tietysti vaikeampi reklamoida (tarvettakaan ei tosin ole vielä ollut). 

Olen tosi tyytyväinen tästä järjestelystä, en tiedä uskaltaisinko luottaa ventovieraaseen...

Mauahtavaa

Meillä on käynyt pari eri firmaa siivoamassa ja olen huomannut alan hommia tehneenä pari hyvää keinoa, millä tietää suurin piirtein, voiko tekijöihin luottaa.

Ensinnäkin mikäli firma tulee paikalle sellaisten tarvikkeiden kanssa, jotka ovat ammattitarvikkeita, ollaan pitkällä. Värikoodatut kalusteliinat ja puhdistusharjat ovat hyvä alku, lisäpropsit tulevat siitä, jos pesuvesiä ei tehdä lainkaan vaan puhdistusliinat ja lattiapyyhkeet on kostutettu valmiiksi. Tällöin tietää, että samalla liinalla ei voida puhdistaa kuin yksi tila ja että firman työntekijät on ainakin periaatteellisella tasolla koulutettu hygieniaosaamiseen.

Toiseksi, mikäli hygieniaosaaminen epäilyttää, voi pyytää, että työntekijät jättävät esim. keittiön puhdistamatta. Kun muu koti on puhdas, ei sen keittiön siivoamiseen mene enää niin kauan.

Kolmas ja luotettavin keino on pyytää, että kotia siivoavat vain tietyt henkilöt ja että itse on paikalla ensimmäisen siivouksen aikana. Tällöin voi kertoa, mitkä kohdat itselle on tärkeää puhdistaa erityisen tarkasti tai tietyllä tavalla. Tietysti pitää muistaa, että oma hygieniaosaaminen pitää olla oikealla tasolla, että voi neuvoa toisia. Siivous on pitkälti tekniikkaa ja oikeita välineitä (ei mainosten mielikuvia).

Paras keino hyvän siivouksen löytämiseen on pyytää suosituksia muilta, mutta kukapa sitä voi olla varma, ettei sairastapauksessa tilalle tule joku hätäavuksi pyydetty sijainen, joka ei sitten kuitenkaan osaa ammattitasoista siivousta.

Tommi, kyllä se hyvä firma löytyy sieltä Helsingistäkin!

Huomenna on paremmin..

Meillä töissä valitettavasti ei ole kyse tiedon tai hygieniaosaamisen puutteesta - eniten olen nähnyt tuota käyttäytymistä nimenomaan vakityösuhteessa olevilta koulutetuilta laitoshuoltajilta, jotka varmasti tietävät mitä tekevät, mutteivat jaksa välittää. Mutta olet oikeassa, tuo likaisten ja puhtaiden tilojen liinojen ja välineiden värikoodauksen puuttuminen on hälytysmerkki - tämän värierottelun kun vaatii jo hygienialainsäädäntö. Sitä en ymmärrä, miksi valmiiksi kostutettujen liinojen käyttö takaisi hygieenisyyden ja sen, ettei sama liina eksy puhtaisiin ja likaisiin tiloihin? Sen kun käyttää vaan sitä samaa ja jos jaksavalle tuulelle sattuu, taittelee välillä uuden pinnan liinasta esiin. Niin nuo meidän kyllästyneet työntekijät tämän hoitavat.

Mutta varmasti löytyy hyviä siivoojia ja nuo mainitsemasi kohdat ovat varmasti hyvä "ennuste" työn asiallisesta hoitamisesta. Monessa alan firmassa olen ollut ja kaikissa olen törmännyt sekä mitä tunnollisimpiin siistijöihin, että näihin työhönsä kyllästyneisiin ja väsyneihin, jotka oikovat mutkat hygieenisyyden kustannuksella. Ja toki näitä ihan hyviä, perusasiat kunnolla hoitavia siistijöitä on eniten.

Tommi K
Isyyspakkaus

Niinhän se valitettavasti on, että työn jälki on henkilöstä kiinni. Mutta sitten on myös asioita, joissa firma merkkaa, eli se, miten joustavia he ovat aikataulujen suhteen ja miten laskutus hoidetaan käytännössä. Perustuuko laskutus esim. kiinteään kuukausihintaan vai toteutuneisiin tunteihin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä joulusiivouksen teki Kotiapu-Koralli ja olimme kyllä heihin tyytyväisiä. Siivouksen sopiminen oli helppoa ja joustavaa ja siivoojatkin saapuivat ajoissa. Toki olemme toistaiseksi käyttäneet tätä vain yhden kerran, mutta sen perusteella voin suositella! Tarkoitus on käyttää heitä myös jatkossa.

Tommi K
Isyyspakkaus

OK, kiitos!

sarppanen (Ei varmistettu)

http://www.siivouspalvelupohjantahti.fi/index.html
Ihan huippu ja täsmällinen :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos tästäkin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Me olemme käyttäneet Kotiapu-Korallia jo useamman vuoden ja olleet tyytyväisiä. Kerran olemme reklamoineet siivousjäljestä, saimme hyvityksen ja asia hoidettiin erittäin asiallisesti. Kaikki siivouksen peruutukset, keskeytykset yms. ovat toimineet todella hyvin. Koralli käyttää asiakkaan välineitä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos myös sinulle tästä vinkistä. Heidän toimialueensa kyllä vaikuttaa aika rajatulle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Toimisto on Larussa mutta meidän lisäksemme heillä on paljon muitakin asiakkaita kantakaupungissa.

Maaaya (Ei varmistettu)

Olen tullut siihen tulokseen, että kannattaa siivota itse... Pieni vaiva siihen verrattuna, että on ilmaista ja jälkeen on joka kerta tyytyväinen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mikäs siinä, jos tykkää. Me taas totesimme jo kauan sitten, että ei kannata siivota itse ;)

Susuk (Ei varmistettu)

Parasta jos löydät jonkun yksityishenkilön ihan vaan "kotiavuksi" eli sekä siivoukseen, kaupassakäyntiin, lastenhoitoon ja mihin nyt sattuu milloinkin apua tarvitsemaan. Kun syntyy luotamuksellinen suhde jonkun mukavan tyypin kanssa niin ei tarvitse miettiä noita edellämainittuja ongelmia. Enkä mä usko, että kovin monella itse siivoavalla on sen parempi hygieniaosaaminen. Tottakai sellaista tarvitaan sairaalassa, vanhainkodissa tai jossain lihaleikkaamossa, mutta tuskin ihan kotioloissa tarvitsee olla niin hygieniapassin mukaisesti siivottu. Lisäksi kotiavulle voi maksaa suoraan rahalla ilman mitään firmojen välikäsiä.

Tommi K
Isyyspakkaus

...ja ilman joka väliin ikävästi tunkevaa Verohallintoa, vai? ;)

ulri (Ei varmistettu)

Kannattaa tosiaan tentata siivoojien hygieniaosaaminen. Itse olin lukion jälkeen vuoden töissä laitoshuoltajana sairaalassa, ja siellä taottiin päähän aika pätevästi miten siivous sujuu, missä järjestyksessä pyyhitään ja millä välineillä. Sen jälkeen oli aikamoinen kauhistus mennä työpaikkaan, jossa perehdyttäjä kertoi, että koska vessanpesurättejä on niin vähän, käyttää hän lähes 20 vessan pesuun yhteensä vain noin 3-6 rättiä päivästä riippuen. Ja sillä samalla rätillä pyyhitään ensin vessan ovenkahvat, hanat ja lavuaarit, sitten pönttö, ja siitä sitten kohti seuraavaa vessaa, jossa tällä pönttörätillä taas pyyhitään ovenkahvat ja hanat... Oma hygieniatuntemus ei antanut periksi moiselle, ja kehitin oman tekniikan, jolla pärjäsin vähemmillä räteillä, mutta en sentään levittänyt bakteereja joka paikkaan!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, no meillä on kyllä aina tähän asti siivottu omilla välineillä, ja on ollut aika selvää, että keittiössä on keittiörätti, kylpyhuoneessa kylpyhuonerätti ja vessan pesussa käytetään jotain muuta. Olisi ehkä vähän hassua kysellä siivoojalta, että tietäähän hän, ettei keittiön tasoa pyyhitä samalla rätillä, jolla on juuri pesty pönttöä :D

Julkaise sairaalan nimi (Ei varmistettu)

Anna julki mokoma sairaala. Sehän on hengenvaarallista touhua. Bakteerit kulkevat vessasta toiseen paikassa missä pitäisi olla erityisen varovainen. - Potkut ansaitsee tämä työnjohtaja. Mitenkähän siivotaan erityishuoneet kuten marsa-huoneet tai suolistoripuli -huoneet?

Janisa (Ei varmistettu)

Me otettiin suositusten perusteella semmoinen kuin Sivina (löytyy googlaamalla...) ja ollaan oltu tyytyväisiä. Heillä on kyllä eri alueilla eri siivoojat, mutta olettaisin Helsingin keskustan alueella olevan loistosiivoojia. Tekevät ilmaisen arviointikäynnin ja jos on jotain reklamoitavaa, mitä tahansa, tulevat he ilmaiseksi siistimään mahdollisen puutteen. Toiminut meillä ainakin loistavasti! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Thnks.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kannattaa siivota itse vaan, jos ei halua, no en sano mitään. Tilaa vaan kotiin siivooja :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Arvoituksin Vierailija puhuu.

Miltsu (Ei varmistettu)

Unelmaworks. Toimisto taitaa olla siellä Katajanokalla. Meillä toiminut hyvin.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos sinullekin!

Johnna (Ei varmistettu)

Siskon Siivous! Voin lämpimästi suositella, firma on käynyt meillä jo muutaman vuoden. Myyntipalvelu ja kaikenlaiset poikkeukset ovatjuujneeet miellyttävästi. Siivoavat hyvin ja tehokkaasti, työparina.

Siivouskissat (Ei varmistettu)

Hei,
teen kotisiivousta, lähinnä Tikkurilassa mutta myös Helsingin puolella
http://siivouskissat.com
mailto: siivouskissat@gmail.com

entinen (Ei varmistettu)

Firma on lopettanut toimintansa siivousalalla.

Elisah (Ei varmistettu)

Kokeilkaapas sellaista kuin siivous eliitti! Ette varmasti pety :)

Siivousta vaille (Ei varmistettu) http://www.tendea.fi/

Yksityisiä siivoajia kannattaa myös katsoa Tendean sivuilta. www.tendea.fi/kodinhoitaja/Helsinki/00100/25/20 Voipi päästä melkosesti halvemmalla, kuin yrityksen kautta.

Tyyni (Ei varmistettu)

Kotisiivouksen kohdalla ei kannata katsoa vain hintaa vaan myös sen taakse. Arvostettu, asiakasta sekä työtään arvostava ja motivoitunut kotisiivooja on aina paras laadun tae. Luotettava palveluntarjoaja on myös arvostava työnantaja.
Kutsu palveluntarjoaja arviointikäynnille ja kysele paljon. Kerro mikä sinulle on tärkeää ja mitä siivoukselta toivot - tämä toivottavasti myös kirjataan talteen. Ellet ole aiemmin tavannut itse työn tekijää, pyri olemaan paikalla ensimmäisen siivouksen aikana tai ainakin aluksi niin että näet kuka luonasi käy. Ammattitaitoinen ja luotettava kotisiivooja ei tästä säikähdä, hänellä on samat kuviot olit kotona tai et.
Hyviä työntekijöitä on jokaisessa yrityksessä. Monissa suurissa yrityksissä kuitenkin myös hajonta on suurempi ja helposti luotetaan liikaa siihen että vauhti korjaa virheet. Tuttu, vakituinen kotisiivooja takaa parhaiten tasaisen laadukkaan työnjäljen ja säästää myös siivoukseen tarvittavaa aikaa. Liian täysistä päivistä tai kireistä aikatauluista on turha joustavuutta ja työn iloa hakea. Varsinkin suositusten kohdalla kannattaa huomioida myös että ihmisten tarpeet ja käsitys hyvästä siivouksesta vaihtelevat.
Kuten sen oikean kampaajan, myös hyvän kotisiivoojan haku on aarteenetsintää, onnea matkaan!

Yrittäjä
www.tyynihelena.fi

Elisa L. (Ei varmistettu) http://www.kotisiivousespoo.com

Tommi K ja muut kiinnostuneet. Olemme itse käyttäneet vuosia Kotisiivous Espoon siivouspalveluita, todella ihanat tytöt ja hommat toimii.

Lupasin siivoojatyttöjen puolesta laittaa viestiä tänne Lilyn palstalle kun pyysivät minulta apua.

Kotisiivous Espoo
www.kotisiivousespoo.com

Koti luotettavissa käsissä (Ei varmistettu)

Hei, olipa teillä kokemus. Puistattavaa..!
Kertomus oli kuin huonosta farssista, todella ammattitaidotonta toimintaa.
Voin vain kuvitella miten vaivaannuttavaksi ja ahdistavaksi käymänne keskustelu muuttui noin ala-arvoisen kielenkäytön ja kommentoinnin myötä.

Onneksi asiat ei aina etene noin! Itse voin useamman vuoden omalla ja parin tuttavan kokemuksella suositella siivousyritystä, jonka työntekijöiden siivousjäljessä ja ammattitaidossa ei ole moittimista-päinvastoin.
J&T Kodinhoitajat Oy on lunastanut ainakin meillä lupaukset ja olemme voineet luottavin mielin tulla kotiin siivouksen jälkeen-ja vain nauttia siivotusta kodista. Ja yritys toimii ainakin Helsingissä.

Kevät jo mielessä, Mari

sama (Ei varmistettu)

Minun ja parin hyvän ystävän jo useita vuosia hyvillä kokemuksilla käyttämä yritys on siis

J&T Kodinhoitajat Oy

jt.kodinhoitajat@kolumbus.fi

Terv. Mari

sama (Ei varmistettu)

Jostain syystä ohjelma muuttaa et-merkin (samassa näppäimessä kuin nro 6) perään ylimääräisiä merkkejä (amp;).
Mutta suosittelemani yritys löytyy täältä

www.kodinhoitajat.fi

Edelleen kevät mielessä, vaikka ohjelma yrittää ryppyillä.. ;)

Marjatta L. (Ei varmistettu)

Todella laadukas virolainen kotisiivousyrittäjä pääkaupunkiseudulla, erittäin huolellisia, ainakin kotisiivouksen ja ikkunanpesun jälki on loistava, suosittelen. http://www.tensel.fi

AnneL (Ei varmistettu)

Aika hirveän kuuloinen kokemus blogistilla, kuulostaa enemmän tosiaan vaivaannuttavalle komedialle kuin hyvälle palvelulle. Itse käytän laiskana (ja ehkä kiireisenäkin) ihmisenä usein näitä siivouspalveluita ja paras siivous on tähän asti tullut kidesiivoukselta. Toimii ainakin Helsingissä ja Espoossa. Täältä löytyy: http://www.kidesiivous.fi/

Tylle V (Ei varmistettu)

Hei
Tähän vanhaan ketjuun päädyin kun googlailin kotisiivousta Helsingistä. Onkos hra Bloggaaja päätynyt johonkin siivousfirmaan mitä voisi suositella?

Pages

Kommentoi