Kotisiivouksesta ja sen kilpailutuksesta

Ei mennyt ihan putkeen siivousfirmamme lisämyyntikeikka. Halusimme kilpailuttaa kotisiivouksemme ja neuvotella mahdollisista lisäpalveluista.

Annettakoon anteeksi, että myyntineuvottelija tuli myöhässä, siihen oli syynsä. Ehkä tapana on myös jutustella niitä näitä ja kysellä asioita aiheen vierestä, kunnes asiakas itse yrittää tarpeeksi pontevasti palauttaa keskustelun takaisin sen varsinaiseen teemaan.

Myyntityötä tekevän ei kuitenkaan kannattaisi kesken myyntineuvottelun, edes leikkimielellä, kutsua asiakkaan pientä ja suloista tyttöä ’nulikaksi’ tai päästää suustaan sanaa ’vittu’ varsinkaan yhdistettynä kyseenalaiseen vitsiin. Ei myöskään tarvitse kertoa, miten asiakkaan kylpyhuone on asunnon ’heikoin lenkki’. Tiedämme itsekin, että se on pieni ja ahdas.

Lopetin vaivaannuttavan jutustelun hintatiedusteluun ja pyysin napakasti kahta tarjousta: toisen ilman tiettyä lisäpalvelua ja toisen tarjouksen sen kanssa.

Taisi tyyppi itsekin huomata huoneessa puhaltavan jäisen viiman, sillä hän luikahti ulos hyvin nopeasti sen jälkeen, kun ilmoitin, että tammikuu mennään joka tapauksessa vanhalla sopimuksella, ja ilmoitamme myöhemmin, hyväksymmekö tarjouksen. Ei odottanut edes vaipanvaihtoon poistunutta Rouvaa takaisin huoneen puolelle.

Miehen lähdettyä katsoimme Rouvan kanssa toisiamme silmät suurina ja ihmettelimme yhteen ääneen äskeistä keskustelua:

”Olisi tehnyt mieli sanoa, että älä nyt vaan sano enää mitään vaan kerro vaan se hinta.”

Rouva myös mietti, että hänellä oli samanlainen tunne kuin katsoessa huonoa stand upia: kiemurtelua penkissä toivoen, että tilanne olisi nopeasti ohi.

”Pitäisikö kysyä tarjous jostain muualta?”

”Joo, olisi pitänyt joka tapauksessa.”

Vaan mistä? Otan mielelläni vastaan suosituksia luotettavasta ja poikkeuksetta hyvää jälkeä tekevästä siivousfirmasta Helsingissä.

Kommentit (56)
  1. Olipa teilläkin kokemus! Siivouspalvelun valitseminen ei kyllä ole helppoa, ja eritoten jos kyseessä on ikääntyneen koti. Olemme listanneet meidän blogiin vinkkejä siitä, mitä kannattaa ainakin huomioida : https://www.helppy.fi/blog/huomioitavaa-ikaantyneen-kodin-siivouksessa

     
  2. Kotisiivous 35e/tunti

    kotisiivous

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *