Koulut päättyivät ja omena kukkii

Koululaisen ensimmäinen luokka päättyi, ja omenapuut puhkesivat sen kunniaksi kukkaan.

Koulun lauantainen kevätjuhla oli tänä keväänä hyvin pelkistetty, ja kyseessä oli vain todistuskirjekuorten jako, jota vanhemmat saivat seurata videoyhteyden välityksellä. Juhlien jälkeen oli siis hyvin aikaa pakata mökkikamppeet kassiin ja pyöräillä puutarhamökille viikonlopun viettoon.

Edellisestä viikosta lämpimämmän ilman ansiosta omenapuut olivat puhjenneet kukkaan, ja kukkien määrä lupailee taas runsasta omenasatoa. Kahden kuivan kesän jälkeen viime syksynä omenoita tuli niin vähän, että emme päässet puristamaan omenamehua, joten nyt olisi kiva, että omenaa tulisi taas vähän runsaammin. Ei kuitenkaan liikaa.

Oli kivaa, että koululaiset ehtivät nähdä kavereitaan tämän reilun kahden viikon ajan, ja kesälomille lähdettiin hyvillä mielin. Seuraavat viikot koululainen viettää kahdella päiväleirillä Helsingissä, ja yhden viikon hän viettää kotoillen, kun teemme Rouvan kanssa etätöitä. Suunnitteilla on myös reissu Jyväskylään, jossa olisi mahdollista nähdä sekä mummoa ja pappaa että kummeja, ja sitten jäämmekin Rouvan kanssa lomillemme viikon välein. Itse suunnittelemme tietysti viettävämme puutarhamökillä aikaa niin paljon kuin mahdollista.

Hankin mökin pihaan myös teltan, jossa voi loikoilla, jos mökin sisätilat käyvät ahtaiksi, tai vaikka yöpyä, mikä tuo mökkeilyyn taas yhden lisähauskuuden lapsille.

Saimme lauantaina mökille vieraita, ja järjestimme grillijuhlat.

Menu sisälsi hampurilaisia ja grillattua parsaa. Tuli niin hyvää, että pitääpä tehdä samanlainen satsi piakkoin uudelleen!

Toivotaan vaan, että ilmat pysyvät yhtä aurinkoisina ja ihan vähän lämpimämpinä kuin nyt alkuviikosta näyttää. Sadetta saisi tulla sopivasti, mielellään öisin. Heh. Kunhan vaan ei olisi niin kuumaa ja kuivaa kuin kahtena edellisenä kesänä sekä kasvien että oman nukkumiseni kannalta.

Istutuspuuhat jatkuivat sunnuntaina, ja kesäkukkapenkki täyttyi taimista. Tässä istutetaan auringonkukkia, jotka oikeastaan idätettiin syötäviksi mutta jotka jäivät syömättä.

Lapsista hauskin osuus oli tietenkin se, kun sai luvan kanssa leikkiä vesiletkulla, kun vaan kukkia ei kastellut liian kovalla paineella.

Katsoimme parhaaksi vetää verkon kukkapenkin ympärille, jotta taimet eivät joutuisi pupujen suihin.

Kasvihuoneessa basilikat pääsivät tomaattien kanssa samoihin ruukkuihin, ja myös ensimmäiset kurkun taimet on istutettu. Rouva kuitenkin hajautti riskiä kylmien öiden pelossa, ja ajatteli istuttaa loput kurkut vähän myöhemmin.

Ulkotarhassa kokeilemme tänä vuonna tarhapapua, jonka taimia saimme naapuriltamme.

Ja hei, joko mainitsin kukkivat omenapuut? Näitä pitää ihastella nyt, sillä muutaman päivän päästä kukat ovat jo pudonneet.

Se olisi sitten kesäkuu ja juhannuskin jo kahden viikon päästä. Nyt alkaa jo näyttääkin siltä!

Kommentit (2)
  1. PIRKKO BECHINIE
    2.6.2020, 08:22

    IHANA TAPA ELÄÄ

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *