Kuopion Musta Lammas
Tiemme vei kuin veikin Kuopioon.
Kyselin aiemmin, kannattaisiko meidän käydä lomalla Raumalla vai Kuopiossa, mutta onneksi meillä oli aikaa molempiin! Tyttö meni jo mummolaan Jyväskylään, joten voimme nyt parin päivän ajan tehdä Rouvan kanssa puhtaasti aikuisten juttuja. Toki vauvan kanssa.
Ensimmäinen näistä oli illallinen Mustassa Lampaassa Kuopiossa. Ravintola sijaitsee 1800-luvun loppupuolelta peräisin olevassa vanhassa olutkellarissa, joka on sittemmin toiminut panimon edustustiloina ja vuonna 1982 muutettu ravintolaksi.
Ravintolan tila on hämyisä tiiliholvinen kellari, jonka ilma oli mukavan viileä, vaikka ulkona oli helteistä ja kosteaa.
Otimme Rouvan kanssa neljän lajin yllätysmenut (59 €), jonka kanssa tarjoiltiin myös keittiön tervehdykset ja yksi pieni väliruoka. Otin ruokien kanssa lisäksi viinipaketin (41 €).
Varsinaiset ruoka-annokset olivat:
Raparperillä kypsytettyä kuha-cevicheä ja mummonkurkkua,
Kesäkeittoa Peltola Blue -sinihomejuustolla,
Villisikaa, kantarellia, ja hernettä sekä
Lakkaa monella tavalla ja juustokakkua.
Ja olipa aivan todella hyvää! Alkuruoassa oli hivenen turhan monta komponenttia, sillä unohdin jo puolessa välissä tarjoilijan kertomusta, mitä hän sanoi alussa, mutta seuraavat annokset olivat sopivasti simppelimpiä.
Viinit olivat mielenkiintoisia ja sopivat erinomaisesti ruokiin. Myös palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa, joten kokonaisuutena illallinen oli erinomainen ja ehdottomasti lämpimän suosituksen arvoinen.
Kiitos jälleen kerran suosittelijoille, kyllä tämä ravintola oli ehdottomasti niiden arvoinen!