Kuopion Musta Lammas

Isyyspakkaus

Tiemme vei kuin veikin Kuopioon.

Kyselin aiemmin, kannattaisiko meidän käydä lomalla Raumalla vai Kuopiossa, mutta onneksi meillä oli aikaa molempiin! Tyttö meni jo mummolaan Jyväskylään, joten voimme nyt parin päivän ajan tehdä Rouvan kanssa puhtaasti aikuisten juttuja. Toki vauvan kanssa.

Ensimmäinen näistä oli illallinen Mustassa Lampaassa Kuopiossa. Ravintola sijaitsee 1800-luvun loppupuolelta peräisin olevassa vanhassa olutkellarissa, joka on sittemmin toiminut panimon edustustiloina ja vuonna 1982 muutettu ravintolaksi.

Ravintolan tila on hämyisä tiiliholvinen kellari, jonka ilma oli mukavan viileä, vaikka ulkona oli helteistä ja kosteaa.

Otimme Rouvan kanssa neljän lajin yllätysmenut (59 €), jonka kanssa tarjoiltiin myös keittiön tervehdykset ja yksi pieni väliruoka. Otin ruokien kanssa lisäksi viinipaketin (41 €).

Varsinaiset ruoka-annokset olivat:

Raparperillä kypsytettyä kuha-cevicheä ja mummonkurkkua,

Kesäkeittoa Peltola Blue -sinihomejuustolla,

Villisikaa, kantarellia, ja hernettä sekä

Lakkaa monella tavalla ja juustokakkua.

Ja olipa aivan todella hyvää! Alkuruoassa oli hivenen turhan monta komponenttia, sillä unohdin jo puolessa välissä tarjoilijan kertomusta, mitä hän sanoi alussa, mutta seuraavat annokset olivat sopivasti simppelimpiä.

Viinit olivat mielenkiintoisia ja sopivat erinomaisesti ruokiin. Myös palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa, joten kokonaisuutena illallinen oli erinomainen ja ehdottomasti lämpimän suosituksen arvoinen.

Kiitos jälleen kerran suosittelijoille, kyllä tämä ravintola oli ehdottomasti niiden arvoinen!

Kommentit

vierailija (Ei varmistettu)

Todellakin! Musta Lammas ansaitsee kehuja! Olen käynyt siellä ehkä neljä kertaa, Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman yhteydessä. Viime kerrasta on jo liikaa aikaa, ehkä taas muutaman vuoden päästä, kun meidänkin kuopus on ehkä jo enemmän automatkustaja, ehkä :) Siellä on kaikki kohdillaan, ja palvelu myös todella ystävällistä kuten mainitsit. Muutenkin tykkään kovin Kuopiosta kesäkaupunkina. Hyvää kesää teille!

MäSäMutsi (Ei varmistettu) http://masamutsi.blogspot.fi

Näyttääpä ihanalle! Jos joskus tuolla päin ollaan, niin pitääkin pyörähtää.

Nuo ruokaselostoksut ovat joskus juurikin huvittavia, kun ruoka-aineita on monta ja valmistus monimutkainen, sitä tosiaan unohtaa puolet mitä ruuassa lopulta oli. Tarjoilijoilta pitäisi melkein pyytää ruuan yhteyteen kirjallisena aineet, jos ne haluaisi muistaa... :)

rondawashere

Tosta ravintolasta on kyllä jäänyt niin ihanat muistot <3 mentiin miehen kanssa kesäkuisen vihkimisemme jälkeen tuonne juhlistamaan tuoretta avioliittoamme. Yksi elämäni parhaista päivistä :)

Kommentoi