Kuopion Musta Lammas

Tiemme vei kuin veikin Kuopioon.

Kyselin aiemmin, kannattaisiko meidän käydä lomalla Raumalla vai Kuopiossa, mutta onneksi meillä oli aikaa molempiin! Tyttö meni jo mummolaan Jyväskylään, joten voimme nyt parin päivän ajan tehdä Rouvan kanssa puhtaasti aikuisten juttuja. Toki vauvan kanssa.

IMG_8406.jpg

Ensimmäinen näistä oli illallinen Mustassa Lampaassa Kuopiossa. Ravintola sijaitsee 1800-luvun loppupuolelta peräisin olevassa vanhassa olutkellarissa, joka on sittemmin toiminut panimon edustustiloina ja vuonna 1982 muutettu ravintolaksi.

Ravintolan tila on hämyisä tiiliholvinen kellari, jonka ilma oli mukavan viileä, vaikka ulkona oli helteistä ja kosteaa.

IMG_8412.jpg

Otimme Rouvan kanssa neljän lajin yllätysmenut (59 €), jonka kanssa tarjoiltiin myös keittiön tervehdykset ja yksi pieni väliruoka. Otin ruokien kanssa lisäksi viinipaketin (41 €).

Varsinaiset ruoka-annokset olivat:

Raparperillä kypsytettyä kuha-cevicheä ja mummonkurkkua,

IMG_8416.jpg

Kesäkeittoa Peltola Blue -sinihomejuustolla,

IMG_8425.jpg

Villisikaa, kantarellia, ja hernettä sekä

IMG_8433.jpg

Lakkaa monella tavalla ja juustokakkua.

IMG_8440.jpg

Ja olipa aivan todella hyvää! Alkuruoassa oli hivenen turhan monta komponenttia, sillä unohdin jo puolessa välissä tarjoilijan kertomusta, mitä hän sanoi alussa, mutta seuraavat annokset olivat sopivasti simppelimpiä.

Viinit olivat mielenkiintoisia ja sopivat erinomaisesti ruokiin. Myös palvelu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa, joten kokonaisuutena illallinen oli erinomainen ja ehdottomasti lämpimän suosituksen arvoinen.

IMG_8449.jpg

Kiitos jälleen kerran suosittelijoille, kyllä tämä ravintola oli ehdottomasti niiden arvoinen!

Kommentit (3)
 1. rondawashere
  30.7.2016, 07:47

  Tosta ravintolasta on kyllä jäänyt niin ihanat muistot <3 mentiin miehen kanssa kesäkuisen vihkimisemme jälkeen tuonne juhlistamaan tuoretta avioliittoamme. Yksi elämäni parhaista päivistä 🙂

 2. MäSäMutsi
  27.7.2016, 05:38

  Näyttääpä ihanalle! Jos joskus tuolla päin ollaan, niin pitääkin pyörähtää.

  Nuo ruokaselostoksut ovat joskus juurikin huvittavia, kun ruoka-aineita on monta ja valmistus monimutkainen, sitä tosiaan unohtaa puolet mitä ruuassa lopulta oli. Tarjoilijoilta pitäisi melkein pyytää ruuan yhteyteen kirjallisena aineet, jos ne haluaisi muistaa… 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *