Kurkistus Souliin

Näissä muutamassa päivässä selvisi, että Soul on selvästi kohde, johon pitää perehtyä etukäteen – tai sitten pitää kulkea paikallisoppaan kanssa. Meillä oli se onni, että saimme hyviä neuvoja muutamalta paikalliselta, ja kumppanimme myös tiesivät juuri, mihin mennä syömään, ja myös veivät sinne.

IMG_2753.jpg

Gangnamissa oli kyllä hyvin helppo löytää ravintoloita ja baareja ihan vain kävelemällä alueella, mutta muuten vaikutti, että esimerkiksi kivoja kauppoja, joista ostaa tuliaisia, ei tullut noin vain vastaan.

IMG_2898.jpg

Paikalliset tuttumme osasivat onneksi neuvoa, että Gangnam Roadin päässä on iso kirjakauppa, joka olikin piilotettu todella hyvin toimistotalon alakertaan. Jos ei olisi tiennyt tarkkaa sijaintia ja osannut etsiä ”Kyobo”-tekstiä, tähän kirjakauppaan ei olisi eksynyt ikinä vahingossa. Sisäänkäyntiä oli vaikea löytää jopa, vaikka tiesi kaupan olemassaolon.

IMG_2895.jpg

IMG_2891.jpg

Metroasemat, kuten tämä Gangnam Station olivat pieniä ostoskeskuksia, joissa oli vieri vieressä pieniä putiikkeja. Yllättävän paljon vaatteita, pyjamia ja sukkia, mutta ne olivat suomalaiseen makuun hieman erikoisia. Ja jostain syystä paljon Kermit-sammakoita!

IMG_2903.jpg

Kaupunki on levinnyt laajalle alueelle. Kaupungissa on 10 miljoonaa asukasta ja metropolialueella 25 miljoonaa. Rakennuskanta on yllättävän matalaa, ja vain siellä täällä on korkeampien rakennuksien keskittymiä.

Kaukaisuudessa näkyi keskeneräinen Lotte World Tower, josta tulee valmistuessaan yli puolen kilometrin korkuinen.

IMG_2758.jpg

Yksi Gangnamin korkeimmista rakennuksista oli Samsungin päämaja (alla). Sen alakerrassa on myös Samsung D’light myymälä, jossa on näytteillä uusinta paikallista elektroniikkaa.

Kuulin myös, että Samsung on ostanut kokonaisen kaupungin Soulin ulkopuolella. Suuri osa firman työntekijöistä asuu siellä, ja se tarjoaa asukkailleen/työntekijöilleen palvelut lastenhoidosta aterioihin. Wau. Asiaa toki kompensoi korealainen työkulttuuri, jossa ei tunneta 7,5 tunnin työpäivää, ja illallisetkin syödään usein kollegoiden kesken – ennen kuin palataan takaisin toimistolle. Kaveri tiesi kertoa, että jos samsungilaiset menevät keskenään naimisiin, firma sponsoroi häät.

Työskentely Samsungilla on myös statusjuttu. Pääseminen Samsungille merkitsee useille, että on todella menestynyt elämässään, ja monet valehtelevatkin työskentelevänsä siellä vain tehdäkseen vaikutuksen muihin ihmisiin.

IMG_2771.jpg

Mietimme kavereiden kanssa, että emme tienneet Soulista juuri mitään tänne tullessamme – emmekä oikein edelleenkään. Enkä osaa sanoa, olisiko tämä paikka, johon tulisi välttämättä lähdettyä lomailemaan. Soulin matkailutoimiston kannattaisikin tehdä kovemmin töitä saadakseen nostettua kaupungin tunnettavuutta esimerkiksi Tokion, Shanghain tai Hong Kongin rinnalle. Sillä esimerkiksi ruokien suhteen paikka on mahtava! 

IMG_2904.jpg

Ja ruokiin lupaan palata, kunhan saan kuvani järjestykseen ja ruokien nimet tarkistettua korealaisilta kumppaneiltani!

IMG_2973.jpg

Kommentit (2)
  1. Mullakin on jotain kreisejä korealaisia sukkia edelleen käytössä, vanhempani toivat Soulista tuliaisina monia vuosia sitten 😀

  2. Sukat Soulissa oli ihan huikeita! 😀 Mulla tuli niitä hirvittävä kasa tuliaisina (=löydettiin sattumalta yksi valtava sukkakauppa).

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *