Kutsuplussalla Robbien keikalle

Isyyspakkaus

Minun on pitänyt kokeilla HSL:n Kutsuplus-palvelua jo yli puoli vuotta, mutta sopiva käyttötapaus puuttui. Nyt asia on saatu korjattua. Jo viime viikolla kokeilin, ehtisinkö sillä erääseen tilaisuuteen, josta olisin varmasti myöhästynyt julkisilla, ja eilen menimme Rouvan kanssa Hartwall Areenalle Robbie Williamsin keikalle.

Ai mikä Kutsuplus?

Kutsuplus on HSL:n kokeilu, jota markkinoidaan tulevaisuuden kuljetusmuotona. Se on taksin ja linja-auton risteymä: yhdeksänpaikkainen pikkubussi, joka tilataan netistä ja maksetaan etukäteen, ja se noutaa sovittuna aikana lähimmältä bussipysäkiltä. Toistaiseksi palvelu toimii vain kehä I:n sisäpuolella ja lisäksi Tapiolassa ja Leppävaarassa. Matka on bussin kertamaksua kalliimpi, mutta taksikyytiä jonkin verran edullisempi.

Palvelu on ollut toiminnassa jo viime vuodesta alkaen, mutta silloin autot olivat liikenteessä vain iltakuuteen (tai seitsemään?). Käytännössä huomasin useammin, että olisin voinut käyttää palvelua viikonloppuna tai jonain iltana, mutta palvelu ei ollut silloin käytettävissä. Nyt autot kulkevat sentään iltaisin peräti klo 23:een saakka, mikä lisää ainakin itselläni jo huomattavasti mielenkiintoa sitä kohtaan. Vieläkään autoa ei kyllä voi tilata viikonloppuna.

Olen siis kokeillut palvelua kahdesti. Ensimmäisellä kerralla matkoja oli itse asiassa kaksi: ensimmäinen työpaikaltani noutamaan lasta päiväkodista ja toinen matka päiväkodista sinne, mihin olimme menossa. Ensimmäinen kyyti tuli ajallaan ja toisen kyydin tilasin sitten matkan varrelta. Tämä toinen kyyti oli lähes 15 minuuttia myöhässä, joten lopulta myöhästyin tilaisuudesta. Luulen, että virhe tapahtui juuri siinä, että tilasin kyydin puoli tuntia ennen sen tarvetta. Auto ehti silloin jumiutua ruuhkaan toiselle puolelle kaupunkia.

Nyt tiesin siis, että auto tulee tilata niin, että se tulee noutamaan kymmenen minuutin sisällä, jolloin se on jo lähellä noutopaikkaa. Ja homma toimi tällä kertaa moitteettomasti: auto oli pysäkillä pari minuuttia etuajassa, ja Areenalle saavuimme juuri sopivasti hieman ennen keikan alkua. Ja pääsimme perille kastumatta, vaikka ukkoskuuro kasteli kaupungin.

Käyttäisin toistekin, varsinkin matkoihin, joihin sisältyisi hankala ja vaihdollinen kulkuyhteys.

Robbien näin nyt ensimmäistä kertaa livenä. Hän oli kyllä hauska ja karismaattinen esiintyjä.

Williamsin Swings Both Ways Live -kiertueen ohjelmisto koostui pelkästään swingistä, mutta täytyy sanoa, että kaksi tuntia pelkkää swingiä oli aika paljon swingiä.

Olin odottanut, että keikalla olisi soitettu enemmänkin swing-versioita Williamsin pop-hiteistä, mutta ainoa tällainen veto oli Supreme. Sen sijaan show'ssa kuultiin lähinnä swing-klassikoita kuten Minnie the Moocher (Hidey hidey hidey hi...).

Toivoin salaa, että väliajan (kyllä, väliaika) jälkeen toinen puolisko olisi ollut ihan tavallista poppia, mutta swingaus siirtyikin vain yökerhotunnelmista laivan kannelle. Ainoa alkuperäisversiolle uskollinen veto oli viimeisten kappaleiden joukossa esitetty Angels, ja se oli myös ainoa, jota yleisö yhtyi laulamaan tähden mukana.

Mutta show oli näyttävä ja esiintyjä kyllä niin hauska veijari, että voisin käydä katsomassa häntä toistekin. Sillä kertaa kuitenkin mieluummin pop-konsertin muodossa swingin sijaan.

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Miten kauan matkaan meni? Mä latasin jo rahaakin tonne, mutta kun olin lähdössä, yksityisautolla vartissa kuittaantuvaan matkaan sanottiin menevän yli 40 minuuttia. Jäi käyttämättä sitten.

Tommi K
Isyyspakkaus

Pasilassa oli ruuhkaa, mutta silti matka meni n. 25 minuutissa. Auto meni kyllä suorinta reittiä, enkä usko että taksi tai yksityisauto olisi ollut nopeampi. Ja yksityisautohan ei meillä olisi ollut edes vaihtoehto :)

Kuulostaa erikoiselta tuo kuvaamasi tilanne. Sisältyikö siihen 45 minuuttiin myös auton odottaminen, jos kaikki autot olivat varattuja? Itse asiassa mullekin kävi kerran niin että katsoin olisinko päässyt tällä kyydillä johonkin nopeammin kuin julkisilla, mutta sitten totesin reittibussin olevan nopeampi, sillä autoja ei ollut saatavilla 20 minuuttiin tai jotain. Me asumme niin hyvien liikenneyhteyksien varrella että busseja tai ratikoita ei yleensä tarvitse kauaa odotella. 

FFFifi
Fitness Führer

Ei sisältynyt, vaan se oli se matka-aika. Sellainen etäisyys, joka julkisilla vie vajaan tunnin koska yhteydet on harvat, mutta tosiaan matka ei ole pitkä. En tiedä mistä johtui, mutta huono kuva tosta jäi.
Meillä on kanssa moneen paikkaan hyvät yhteydet ja paljoa ei tarvitse odotella, mutta ajattelin että tuo olisi kätevä juuri näissä hankalammissa yhteyksissä. No mulla on rahaa sisällä joten annan vielä toisen mahiksen.

Piipo79

Palvelu on hyvä idea, mutta tosiasiassa taksia tarvittaessa on nopea saatavuus valttia (esim. kiire hakemaan lasta päiväkodista tms.) ja siksi jäänyt testaamatta. Sit taas jos olisi aikaa testata niin ei ole tarvetta kun voi hyvin mennä julkisillakin...ei ole täälläkään löytynyt käyttöä siis.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, tämä on juuri se keissi ollut itselläkin. Jos on oikeasti kiire, taksi on varmasti varmin vaihtoehto, ja itsekin valitsen lähes poikkeuksetta bussin.

Sitten on vielä se puoli, että kun on jo maksanut kausiseutulipusta, palvelun pitäisi tarjota jotain lisäarvoa reittibussiin nähden. Jos asuu jo valmiiksi hyvien yhteyksien varrella, moniin paikkoihin pääsee joka tapauksessa ilman vaihtoa. Niin, ja jos matkustaa rattaiden kanssa, bussilla pääsee ilmaiseksi, mutta tässä kyydissä on maksettava myös lapsesta, vaikka hän istuisi rattaissaan. 

Mutta sitten on nämä tilanteet: ei mitään hirveä kiire, ulkona sataa ja julkisilla liikkuessa pitäisi kävellä sateessa enemmän kuin muutama askel tai jos matka vaatisi julkisilla kaksi vaihtoa ja kestäisi mahdollisesti pidempään kuin vaihdoton matka. 

Piipo79

Totta tuo. Pitää ehkä itsekin kokeilla. Tulee helposti tilattua taksi jos case on tuo minkä mainitsit (=sataa eikä kiire ja vaihtoyhteydet vaatisivat tolkuttoman kävelyn ehkäpä vielä laittaittautuneena)!

Matkatar (Ei varmistettu) http://matkantekijana.blogspot.com

Ai tuolla olisin halunnut olla minäkin! Olen kerran nähnyt Robbien "melkein livenä" ...nimittäin konsertin leffateatterin suoran lähetyksen kautta. Oli ihan huikea kokemus sekin.

Matkatar (Ei varmistettu) http://matkantekijana.blogspot.com

Ai tuolla olisin halunnut olla minäkin! Olen kerran nähnyt Robbien "melkein livenä" ...nimittäin konsertin leffateatterin suoran lähetyksen kautta. Oli ihan huikea kokemus sekin.

Kommentoi