Kutsuplussalla Robbien keikalle

Minun on pitänyt kokeilla HSL:n Kutsuplus-palvelua jo yli puoli vuotta, mutta sopiva käyttötapaus puuttui. Nyt asia on saatu korjattua. Jo viime viikolla kokeilin, ehtisinkö sillä erääseen tilaisuuteen, josta olisin varmasti myöhästynyt julkisilla, ja eilen menimme Rouvan kanssa Hartwall Areenalle Robbie Williamsin keikalle.

Ai mikä Kutsuplus?

IMG_7751 (1).jpg

Kutsuplus on HSL:n kokeilu, jota markkinoidaan tulevaisuuden kuljetusmuotona. Se on taksin ja linja-auton risteymä: yhdeksänpaikkainen pikkubussi, joka tilataan netistä ja maksetaan etukäteen, ja se noutaa sovittuna aikana lähimmältä bussipysäkiltä. Toistaiseksi palvelu toimii vain kehä I:n sisäpuolella ja lisäksi Tapiolassa ja Leppävaarassa. Matka on bussin kertamaksua kalliimpi, mutta taksikyytiä jonkin verran edullisempi.

Palvelu on ollut toiminnassa jo viime vuodesta alkaen, mutta silloin autot olivat liikenteessä vain iltakuuteen (tai seitsemään?). Käytännössä huomasin useammin, että olisin voinut käyttää palvelua viikonloppuna tai jonain iltana, mutta palvelu ei ollut silloin käytettävissä. Nyt autot kulkevat sentään iltaisin peräti klo 23:een saakka, mikä lisää ainakin itselläni jo huomattavasti mielenkiintoa sitä kohtaan. Vieläkään autoa ei kyllä voi tilata viikonloppuna.

Olen siis kokeillut palvelua kahdesti. Ensimmäisellä kerralla matkoja oli itse asiassa kaksi: ensimmäinen työpaikaltani noutamaan lasta päiväkodista ja toinen matka päiväkodista sinne, mihin olimme menossa. Ensimmäinen kyyti tuli ajallaan ja toisen kyydin tilasin sitten matkan varrelta. Tämä toinen kyyti oli lähes 15 minuuttia myöhässä, joten lopulta myöhästyin tilaisuudesta. Luulen, että virhe tapahtui juuri siinä, että tilasin kyydin puoli tuntia ennen sen tarvetta. Auto ehti silloin jumiutua ruuhkaan toiselle puolelle kaupunkia.

Nyt tiesin siis, että auto tulee tilata niin, että se tulee noutamaan kymmenen minuutin sisällä, jolloin se on jo lähellä noutopaikkaa. Ja homma toimi tällä kertaa moitteettomasti: auto oli pysäkillä pari minuuttia etuajassa, ja Areenalle saavuimme juuri sopivasti hieman ennen keikan alkua. Ja pääsimme perille kastumatta, vaikka ukkoskuuro kasteli kaupungin.

Käyttäisin toistekin, varsinkin matkoihin, joihin sisältyisi hankala ja vaihdollinen kulkuyhteys.

IMG_7758.jpg

Robbien näin nyt ensimmäistä kertaa livenä. Hän oli kyllä hauska ja karismaattinen esiintyjä.

Williamsin Swings Both Ways Live -kiertueen ohjelmisto koostui pelkästään swingistä, mutta täytyy sanoa, että kaksi tuntia pelkkää swingiä oli aika paljon swingiä.

IMG_7790.jpg

IMG_7808.jpg

Olin odottanut, että keikalla olisi soitettu enemmänkin swing-versioita Williamsin pop-hiteistä, mutta ainoa tällainen veto oli Supreme. Sen sijaan show’ssa kuultiin lähinnä swing-klassikoita kuten Minnie the Moocher (Hidey hidey hidey hi…).

Toivoin salaa, että väliajan (kyllä, väliaika) jälkeen toinen puolisko olisi ollut ihan tavallista poppia, mutta swingaus siirtyikin vain yökerhotunnelmista laivan kannelle. Ainoa alkuperäisversiolle uskollinen veto oli viimeisten kappaleiden joukossa esitetty Angels, ja se oli myös ainoa, jota yleisö yhtyi laulamaan tähden mukana.

IMG_7815.jpg

IMG_7820.jpg

Mutta show oli näyttävä ja esiintyjä kyllä niin hauska veijari, että voisin käydä katsomassa häntä toistekin. Sillä kertaa kuitenkin mieluummin pop-konsertin muodossa swingin sijaan.

Kommentit (8)
  1. Ai tuolla olisin halunnut olla minäkin! Olen kerran nähnyt Robbien ”melkein livenä” …nimittäin konsertin leffateatterin suoran lähetyksen kautta. Oli ihan huikea kokemus sekin.

  2. Ai tuolla olisin halunnut olla minäkin! Olen kerran nähnyt Robbien ”melkein livenä” …nimittäin konsertin leffateatterin suoran lähetyksen kautta. Oli ihan huikea kokemus sekin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *