Kuumeinen päivä, toivottavasti vähäkuumeinen yö

Juuri eilen mietin, että tyttömme on ollut ihmeellisen terve tänä talvena, kun taas hänen veljensä on ollut käytännössä koko ajan jossain nuhassa.

Tänä aamuna tyttö heräsikin sitten yli 39 asteen kuumeessa ja sai jäädä kotiin katselemaan elokuvia. Rouvalla oli sovittua menoa iltapäivälle, joten jäin itsekin päiväksi etätöihin kotisohvalle.

FullSizeRender 8.jpg

Lääke vei kuumeen hetkeksi pois, mutta se palasi pian takaisin, joten Rouva lähti viemään lasta lääkäriin illalla. Itselläni oli lippu Helsingin Sanomien Mustaan Laatikkoon (siitä toinen kerta), mutta Rouva kertoi kyllä pärjäävänsä lasten kanssa lääkärissä.

Reissu oli tosin ollut katastrofaalinen, ja poika oli esimerkiksi huutanut koko matkan, myös taksissa, kun Rouva haki lääkkeitä.

Mutta nyt tilannetta siis seurataan. Tunnin välein koko yö. Jos kuume pysyy kuumelääkkeellä alhaalla, kyseessä on ärhäkkä virus, joka paranee itsekseen. Mutta jos se lähtee piakkoin uuteen nousuun, loppuyö vietetään Lastenklinikalla. Inhottavaa. Vaikea keskittyä mihinkään muuhun.

Voi kun voisi itse sairastaa toisen puolesta.

Kommentit (5)
  1. Tuossa kuvassa Tyttönne on ilmetty äitinsä 🙂

    1. Niinhän sitä sanotaan! Ja poika on kuulemma käsittämättömän paljon minun näköiseni 🙂

  2. Voimia. Meillä oli helmikuussa 4-vuotias influenssa rokotteesta huolimatta ja kuumetta oli yöllä 40,5 ja olitiin jo lähdössä sairaalaan mutta saatiin kuume alenemaan parvekkeella istumalla pakkasessa ja lisälääkkeellä. Oli kyllä pelottavaa vaikka itse terveydenhuoltoalaa tunnenkin.

    Oman lapsen sairastelu on aina rankkaa, toivottavasti tyttö paranee pian.

    1. Toivottavasti kuume on selätetty?

    2. Huh, aika hurjalta kuulostaa! Se mikä tässä tietty eniten pelotti oli, että jos kuume ei olisi laskenut, kyse olisi voinut olla aivokalvontulehduksesta. Kuume kuitenkin onneksi laski, ja tänään pysyi poissa jopa ilman kuumelääkettä. Huh.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *