Kvarnbo Gästhem – Täydellinen majatalo Ahvenanmaalla

Voiko hotelliin rakastua?

Voi.

Aloitan Ahvenanmaan-matkan postaussarjan ensimmäisestä majapaikastamme, Kvarnbo Gästhemistä, jota voi kuvailla sanalla täydellinen. Aivan joka ikisellä tavalla.

IMG_0203.jpg

Talo sijaitsee Kvarnbon kylässä, n. 25 kilometriä Maarianhaminasta pohjoiseen, ja se on sijainniltaan erinomainen.

Talo on vuodelta 1880 peräisin oleva puuidylli, jonka sen omistajat, Ella Grüssner Cromwell-Morgan ja Martin Cromwell-Morgan, ovat pelastaneet ja kunnostaneet lähes purkukuntoisesta autiotalosta nykyiseen loistoonsa.

IMG_0418.jpg

IMG_0363.jpg

Jokainen huone on erilainen. Sisustuksessa on käytetty osin talon ullakolta löytyneitä alkuperäisiä tapetteja, ja myös osa huonekaluista on alkuperäisiä. Kun talo oli jäänyt asumattomaksi, sen irtaimisto oli huutokaupattu, mutta kuultuaan talon kunnostamisesta ja majatalon avaamisesta, monet huonekaluja ostaneet olivat halunneet palauttaa ne niiden aiempaan kotiinsa.

Talossa on toiminut aiemmin ainakin pankki ja posti, ja se on toiminut myös majatalona. Eräs asukas, kuulemma kasvitutkija, oli joskus kauan sitten viihtynyt talossa niin hyvin, että hän oli yöpynyt omassa huoneessamme (ylin kuva) peräti kolmenakymmenenä kesänä.

Sain kurkistaa myös kahteen muuhun huoneeseen, ja en ihmettele, vaikka niissäkin olisi joku viihtynyt vähintään yhtä hyvin.

IMG_0255.jpg

IMG_0296.jpg

IMG_0303.jpg

IMG_0338.jpg

Pihapiirissä oli pari muutakin rakennusta ja pieni leikkimökki.

IMG_0406.jpg

Puutarhassa voi istuskella aurinkoisella säällä.

IMG_0410.jpg

Asukkaiden käytössä oli myös grillipaikka.

IMG_0682.jpg

Saunan olisi saanut lämpimäksi tunnissa, mutta helteisellä säällä ei oikein tehnyt mieli saunoa.

IMG_0670.jpg

Lapsille oli varattu pelejä, leluja ja piirustus- ja askarteluvälineitä.

IMG_0370.jpg

Sitten se aamupala, aah… Monipuolinen, lähes kaikki kotitekoista.

IMG_0600.jpg

Hilloja myöten.

IMG_0623.jpg

Ja se taivaallinen pannukakku niiden kotitekoisten hillojen kanssa, Anna-Greta-isoäidin reseptillä tehtyä.

IMG_0639.jpg

IMG_0643.jpg

Aamupalalla soi tunnelmallinen jazzahtava musiikki. Levyllä lauloi omistajan sisko.

IMG_0660.jpg

Eikä siinä kaikki. Jos vierailla oli nälkä tai jano myöhemminkin, keittiöstä sai tilata leipiä ja tapaksia, ja jääkaapista sai ostaa virvoitusjuomia ja esimerkiksi paikallista Stallhagen-olutta (siitä lisää toisessa postauksessa). Omistaja järjesti jopa viinitastingeja.

IMG_0225.jpg

Voi kunpa jonkin majatalon voisi pakata mukaansa ja kuljettaa mukana matkoillaan. Olemme yöpyneet melko monessa hotellissa ja majatalossa, mutta tällainen helmi on uskomaton harvinaisuus ja jopa itsessään erittäin hyvä syy tulla Ahvenanmaalle.

Aivan muutaman kilometrin sisällä on myös Kastelholman linna ja Smakbyn ja Stallhagenin ravintolat, eikä esim. Bomarsundin linnoitukseenkaan ole kuin 10 minuutin ajomatka. Palataan näihinkin aiheisiin seuraavissa postauksissa.

IMG_0693.jpg

Miltäs kuulosti, joko lähdit varaamaan huonetta?

 

Lisätiedot: http://www.kvarnbogasthem.com/

koti ruoka-ja-juoma matkat vanhemmuus
Kommentit (4)
  1. Piiasannamarika
    20.7.2015, 19:51

    Täydellinen paikka, todellakin! Me olemme olleet siellä jo kolmesti ja paikasta on tullut meille jokakesäinen perinne. Käymme Ahvenanmaalla liki poikkeuksetta joka kesä ja tämän löydettyämme emme enää muualla yövy (lukuunottamatta Getalla sijaitsevaa hotelli Havsviddeniä, jota voin kahden yön kokemuksella suositella lämpimästi. Me olimme siellä talvilomalla ja varsinkin talvella oli täydellinen paikka sekin). Olipa mahtavaa lukea tällainen postaus paikasta, joka on kolahtanut meidänkin perheeseen ihan täysillä. Oltiinpa viime kesänä tuossa samaisessa huoneessa, jossa tekin. Ja pihasauna, se ihan kruunaa aina koko vierailun -meille kun ei ole vielä kertaakaan osunut hellepäivää kohdalle Ahvenanmaan lomilla. Siinä majatalon nurkilla on myös ihana kotileipomo, Johannas Hembakta. Siellä kannattaa myös ehdottomasti käydä!

  2. No on kyllä upea paikka! Wau!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *