Kyllä tämä aina kotiolot voittaa

Eppu sai tällä viikolla jälleen jatkoaikaa.

Jokavuotisessa sydänvian tarkastuksessa lääkäri totesi, että sairaus ei ole edennyt ja lääkitystä ei tarvitse lisätä. Ja kun Eppukin vaikuttaa pirteältä ja hyvinvoivalta, se voi edelleen elää aivan normaalia 12-vuotiaan koiran elämää.

IMG_8926.jpg

”Ei saa nipistää Eppua!”

Tai niin normaalia kuin alle kaksivuotiaan ja hieman liian kovakouraisen lapsen kanssa voi olla.

Tyttö on kyllä muuttanut otteitaan hellävaraisemmiksi, syöttää koiralle mielellään naksuja ja välillä jopa käy silittämässä sitä ja antamassa sille suukkoja. Valitettavasti Eppu ei vaan edelleenkään luota tyttöön vaan näyttää hänelle hampaitaan lähes päivittäin. Eppu myös murisee toisinaan varoitukseksi, vaikka tyttö vain kävelee ohi muutaman metrin päästä.

Eikä se ihmekään, sillä lapsi saattaa edelleen kesken silittämisen yhtäkkiä raapaista tai nipistää koiraa. Sitten opetellaan jälleen kerran, miten Eppua silitetään nätisti.

IMG_8932.jpg

”Näin. Nätisti pitää silittää.”

Eppu on aina jännittänyt lääkäriä, ja sille laitetaan tutkimusten ajaksi kuonokoppa. Yleensä se sähisee kuonokopan läpi ja saattaa yrittää karkuun niin, että sitä on pideltävä paikallaan kahden hengen voimin. Paitsi nyt. Koira oli niin coolisti ettei koskaan.

Lääkäri epäili, että Eppu oli niin helpottunut siitä, että pääsi pois pienen riiviön kynsistä, että piti lääkärin tutkimuspöytääkin parempana vaihtoehtona.

”Kyllä tämä aina kotiolot voittaa”, kuten Paristo-tv-sarjassa olisi sanottu.

Kommentit (3)
  1. Pitää kehua kyllä miten fiksusti olette suhtautuneet asiaan. Kerta kaikkiaan hienosti. Moni ei olisi yrittänytkään vaan koiravanhus/ koira olis lentänyt pihalle.
    Eli kuten sanoit koiralla on täysi oikeus varoittaa lasta jos se kaipaa omaa rauhaa. Tuttavaperheessä vanhalla koiralla onkin oma ns. huone eli perheen työhuone on rauhoitettu sille ja lapset antavat jo nykyään ”hauvan nukkua päikkäreitä”. Vielä hatunnosto ja rauhaisaa joulunaikaa 🙂

  2. Ihailtavasti olette jaksaneet yhdistää vanhan jäärä-koiran ja pienen lapsen. Onneksi ei ole koira tyttöä purrut, kai? Täytyy sanoa, että jos meillä olisi noin vanha sydänsairas koira, ei se näyttäis hampaitaan meidän lapselle kuin viikon ja sen jälkeen näyttelis muualla lopullisesti. Sitkeä koiruus teillä, ja itse olette!

    1. Niin, Eppu on kuitenkin perheenjäsen, ja ei sellaisesta helpolla luovuta. Ja sehän on kuulemma hyvä asia, että koira murisee ja varoittaa lähestymästä. Vaihtoehto kun voisi olla, että koira ei sanoisi mitään ja kävisi suoraan kiinni. Eppu ei ole purrut lasta, vaikka aihetta siihen kyllä olisi silloin tällöin ollutkin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *