Kymmenen kuvaa joulusta

Joulun pyhiä on vietetty odotusten ja suunnitelmien mukaisesti kotona.

Jouluruoat

Saimme aattona vieraaksi ystävämme lapsineen, ja nautimme yhdessä meille perinteisen jouluaterian: blinejä ja kinkkua. Blinien kanssa oli erilaisia täytteitä: mätiä, punasipulia ja smetanaa, Järki Särki -tahnaa, lämminsavulohitahnaa, katkarapusalaattia (Hakaniemen hallista ostettua) sekä kylmäsavulohta. Saaristolaisleivän päälle oli myös kahta erilaista silliä.

Jouluruoat

Ruoan jälkeen oli vuorossa illan suurin yllätys, kun itse joulupukki kävi vierailemassa juhlassamme! Kerta oli ensimmäinen, sillä aiemmin pukki on vain käynyt jättämässä paketit käytävään tai kuusen alle. Sain nimittäin taloyhtiön Facebook-sivujen kautta vinkin, että pukki olisi liikkumassa talossamme, ja pyysin häntä poikkeamaan samalla reissulla myös meillä.

Joulupukki

Aikuiset olivat pukin vierailusta vähintään yhtä otettuja.

Joulupukki

Lego Harry Potter Tylypahkan suuren salin kokoaminen alkoi heti vieraiden lähdettyä.

Lego Harry Potter

3-v joutui odottamaan Lego Frozen 2 Arendelin linnan kanssa seuraavaan aamuun.

Lego Frozen 2

Joulupäivän aamuna paistoin porkkana- ja lanttulaatikon. Soseet olin tehnyt valmiiksi jo aatonaattona, joten laatikoiden tekeminen vaati vain kymmenen minuutin valmistelut, ja niitä pääsi nauttimaan heti tuoreina.

Joululaatikot

Muuten päivä kuluikin leffatunnelmissa. Vein tyttäreni katsomaan uudelleen Frozen 2 -elokuvan, jonka näimme jo ennakkonäytöksessä kertaalleen, mutta nyt kävimme katsomassa 3D-version. Olemme ehtineet kunnella elokuvan soundtrackia jo moneen kertaan, ja erityisesti Elsan ja hänen äitinsä (Katja Sirkiä ja Suvi Teräsniska) duetto on osunut ja uponnut niin, että pidän sitä jota parempana kuin Elsan laulua Tuntemattomaan. Mietin jälleen, että oli ihan kiva nähdä leffa 3D-versiona, mutta kolmiulotteisuus toi siihen vain vähän lisäarvoa.

Frozen 2

No mutta mitäs sitten? Kävi niin hassusti, että joulupukki toi minulle lahjaksi lipun Star Wars: The Rise of Skywalker -elokuvan näytökseen, joten pääsin Tennispalatsin iSense-saliin vielä toistamiseen samana päivänä. Tähtien sota -sarjan odotettu päätösosa oli aika lailla odotusten mukainen: näyttävä, nostalginen, vauhdikas, hauska, vähemmän yllättävä mutta kaikin puolin viihdyttävä. Tämäkin elokuva on niitä pätkiä, joita on tavallaan täysin tarpeetonta arvostella erillisinä teoksina, ja kukaan saagaa aiemmin seurannut tuskin voi jättää elokuvaa katsomatta. Sellaista silmäkarkkia elokuva kyllä oli, että tämän näin hyvin mielelläni isolla kankaalla, ja 3D toi kokemukseen lisää syvyyttä. (Heh.)

Star Wars - Chewbacca

Kotona on jatkettu kaikenlaisissa leffatunnelmissa. Joulun mieluisimmat lahjat löytyivät illalla ruokapöydältä. Tyttö kokosi uuden Lego Harry Potter -sarjansa aivan joulupäivänä ja on leikkinyt kirjojen ja elokuvien kohtauksia minifigureilla Harry Potter -elokuvien soundtrackin soidessa taustalla.

3-v kokosi puolestaan Lego Frozen 2 Arendelin linnan, ja kätevänä poikana teki sen vielä 95-prosenttisesti aivan itse. Varmistin vain vieressä, että ohjeissa mentiin oikeassa järjestyksessä ja osat tuli kiinnitettyä varmasti hyvin ja oikeisiin paikkoihin. Kyllä tästäkin vielä Lego-mestari tulee!

Linnojen välistä kurkistelee vielä My Little Pony -elokuvan Tempest Shadow, joka tuli myös pienelle bronyllemme joululahjaksi. Hän rakastaa poneja ja on nähnyt ponielokuvankin ainakin kymmenen kertaa, mutta tämä elokuvassa hyvin tärkeä hahmo puuttui aiemmin leikeistä. Eikä ollut muuten joulupukille aivan yksinkertainen lahja löytää.

Lego Arendelle ja Tylypahka

Lego- ja ponileikit jatkuvat ja pian saamme seuraavat vieraat kyläilemään. Siispä rentoa joulun jatkoa!

perhe lapset ystavat-ja-perhe vanhemmuus
Kommentit (2)
  1. Moikka Tommi! Katson tarkemmin kuvat ja päivitykset paremmalla ajalla.
    Oltiin papan kanssa reissussa ja kysyisinkin, mikä rakennus oli se valkoinen talo satamassa? Silja Europalla lähdettiin Tallinnaan.

    1. Moikka * Mummo *! Hetkisen pohdin jo, että ovatko omat vanhempani lähteneet salaa risteilylle, mutta olikin kyse toisesta mummosta ja papasta 🙂 Tarkoititkohan Stora Enson pääkonttoria eli ”Sokeripalaa” Katajanokan puolella?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *