Labyrintti (1986) Teatteri Unionissa

Labyrintti oli yksi lapsuuteni vaikuttavimmista elokuvakokemuksista.

Elokuva onkin yllättäen taas ajankohtainen, sillä sen toista pääosaa esitti hiljattain menehtynyt David Bowie, joka vastasi myös elokuvan musiikista.

IMG_7314.jpg

Elokuva on fantasiaseikkailu, jossa nuori Sarah (Jennifer Connelly) etsii kidnapattua veljeään peikkojen valtakunnasta. Matkalla hän joutuu selvittämään tiensä lähes mahdottomalta tuntuvan labyrintin läpi ja kohtaa matkallaan outoja olioita. Elokuvan ohjasi Jim Henson, ja Hensonin nukkehahmoilla onkin elokuvassa yhtä suuri rooli kuin ihmisnäyttelijöillä.

Katsoin elokuvan monta kertaa, ja osaan edelleen – liki 30 vuotta myöhemmin – ulkomuistista yhden Sarahin merkittävistä repliikeistä.

”Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child you have stolen, for my will is as great as yours and my kingdom as great. You have no power over me!”

Sarah oli lumoavan kaunis, urhea ja nokkela. Osasihan hän ratkaista senkin arvoituksen, jossa kaksi peikkoa vartioi kahta porttia. Toinen peikko puhui aina totta ja toinen valehteli aina. Toinen ovista vei kohti peikkolinnaa ja toinen varmaan kuolemaan. Sarah sai esittää vain toiselle vartijoista yhden kysymyksen, ja hän keksi juuri mitä kysyä!

Säästelin elokuvaa VHS-kasetilla vuosikaudet, kunnes muutama vuosi sitten ostin sen DVD:llä hävittäessäni vanhoja videokasetteja. En kuitenkaan tullut katsoneeksi elokuvaa.

Viime viikolla työkaverini jakoi Facebookissa omia Labyrintti-muistojaan ja kertoi miten hän oli siskonsa kanssa katsellut elokuvaa ja kuunnellut sen soundtrackia niin paljon, että osaa sen laulut edelleen ulkoa. 

Törmäsin tähän siskoon (joka myös sattuu olemaan työkaverini) eilen töissä ja mainitsin, että olisipa hauska katsoa leffa uudelleen, kun siitä oli juuri puhetta.

”No hei, lähde mukaan! Varasin lippuja Teatteri Unioniin, joka esittää elokuvan helmikuussa kaksi kertaa David Bowien muistoksi. Näytökset ovat 4. ja 12.2.”

!!!

No mutta ehdottomasti!

Varasin oman lippuni saman tien. Olen nähnyt leffan ainoastaan televisiosta, ja onhan se varmasti aivan toinen juttu katsoa sitä valkokankaalta. 

Kannattaa pitää kiirettä lippuvarausten kanssa, jos haluat mahtua mukaan.

 

Teatteriunion.fi / Unioninkatu 45

Kommentit (3)
  1. Hei, hyvä leffavinkki, kiitos! 🙂

    1. Eipä kestä! Ajattelitko katsoa DVD:ltä vai mennä Teatteri Unioniin?

      1. Ostin liput teatteriin, kun se on tossa viereisessä korttelissa ja siellä on kiva tunnelma. Täytyis selvästikin paremmin seurata, mitä siellä milloinkin menee 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *