Lapsen kanssa ravintola Lusikassa

Isyyspakkaus

Omien lempiravintoloideni lista on pysynyt melko samana aika pitkään, mutta nyt tuntuu, että tilanne muuttuu. Kävimme nimittäin lauantaina ystävämme kanssa viime vuoden puolella avatussa ravintola Lusikassa (Lapinlahdenkatu 9) ja olimme yksimielisiä siitä, että ravintola kuuluu ehdottomasti Helsingin kiinnostavimpien ravintoloiden joukkoon.

Lusikan tavoitteena on tarjota konstailematonta bistrotyylistä ruokaa kohtuuhintaan, ja heidän omien sanojensa mukaan "hyvän ei tarvitse olla kallista". Olen samaa mieltä, ja Lusikan hinta-laatusuhde onkin erinomainen: 36 euroa kolmesta ruokalajista tai 49 euroa maistelumenusta, viinipaketti 24 euroa.

Niin, ja testasimme ravintolan lisäksi myös toista juttua: ulkona syömistä touhukkaan taaperon kanssa. Emme olleet käyneet tytön kanssa ravintolassa sitten viime kesän, joten emme tienneet riittäisikö hänellä enää kärsivällisyyttä istua paikallaan koko illallisen ajan.

Päätimme, että otetaan alku- ja pääruoat à la carte -listalta ja katsotaan myöhemmin, kestävätkö pienen hermot vielä jäkiruoankin.

Lusikan ruokalista vaihtuu pienten bistrojen tapaan usein, joten todennäköisesti ensi viikolla listalla on jo jotain aivan muuta kuin eilen. Voin kuitenkin lämpimästi suositella tätä ihanan samettista mustajuurikeittoa, joka tarjoiltiin mädin kanssa. Myös Rouva ja ystävämme nyökyttelivät tyytyväisinä omien possunposkiensa ja jokirapujensa kanssa.

Pieni sai samaa keittoa kuin minäkin ja sanoi: "Nam nam."

Ravintolassa ei ollut lastenistuimia. Saimme paikan ikkunan vierestä, ja Rouva ja tyttö istuivat ikkunasyvennykseen sijoitetulla sohvalla. Istumapaikka oli itse asiassa erittäin hyvä, ja luulen, että lapsi oli sohvalla jopa rauhallisemmin kuin olisi ollut syöttötuolissa. Henkilökunta suhtautui lapseen todella tyylikkään iloisesti, ja oli hienoa, miten emme tunteneet hetkeäkään, että lapsi ei olisi ollut tervetullut ravintolaan.

Varmuuden vuoksi hänen annettiin kyllä katsoa välillä hieman Mimiä ja Kukua mukaan otetusta iPadista.

Pääruoiksi valitsimme kalaa. Itselläni oli kuhaa tomaattirisotolla ja basilikakastikkeella ja Rouvalla ja ystävällämme taimenta. Ruoissa ei ollut moitteen sijaa, ja viinisuosistukset osuivat nappiin.

Tämän kokemuksen perusteella kyllä harmittaa, että Nytin ravintolakriitikko löysi omassa jutussaan huomautettavaa lähes kaikista annoksista. Kritiikki on tietysti subjektiivinen arvio, ja meidän illallisellamme kaikki oli kohdallaan.

Myös se, että tyttökin jaksoi istua koko 2,5 tuntia paikallaan, ja saimme nautittua vielä jälkiruoatkin. Pieni olisi varmasti syönyt kaikki juustot, jos olisi annettu. Sai hän maistaa hieman äitinsä suklaakakkuakin.

"Nam nam."

Kommentit

Ladybugs mama
Puuroa tukassa

Ihanaa, että henkilökunta otti lapsen hyvin vastaan. Kaikissa ravintoloissa ei ehkä ollakaan niin ystävällisiä, vaan katsotaan hieman varauksella. 

Eivät kai olleet varautuneet pikkuväkeen, kun ei istuimia löytynyt. Hatunnosto neidille, 2,5 tuntia hieno suoritus! :)

minna

Näyttää tyylikkäältä ja kiinnostavalta paikalta! Tuskin kuitenkaan tulee mentyä, sillä ainakaan ravintolan nettisivuilla ei ollut _yhtäkään_ kasvisruokaa mainittuna...

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuo on kyllä totta. Netissä oleva lista ei tosin ole ajantasainen, sillä menu vaihtuu ilmeisesti lähes päivittäin. Kehottaisin kysymään, millainen kasvispääruoka järjestyisi, sillä tällaisilla pienemmillä paikoilla on varmaan ihan hyvät mahdollisuudet tehdä annoksia myös varsinaisen listan ulkopuolelta.

Hymyjä ja haukotuksia

Mukava lukea, että teidän tytöstänne on tullut noin ennakkoluuloton maistelija. Muistan, että joskus tuskailitte, kun hän suhtautui suurinmpaan osaan ruoista melko varauksellisesti.

Tommi K
Isyyspakkaus

Totta. Vuosi sitten olimme välillä aivan epätoivon partaalla, kun hän tuntui kieltäytyvän suurimmasta osasta ruoista, joita hänelle tarjosimme. Nykyisin voi kuitenkin jo sanoa, että yleensä hän maistaa kaikkea. Jos ruoka on uutta, hän ei välttämättä syö sitä yhtä palaa enempää, mutta sitten yritetään toisen kerran uudelleen.

Kao Kao

Tommi kiitos näistä ruokajutuista, täältä löytää monta kivaa pikku paikkaa minne voi mennä maistelemaan ruokia. Vein viime viikolla tiimini kiitoslounaalle hyvästä työstä Boulevard Socialiin, koska olit joskus (ehkä jo vuosi sitten) kirjoittanut, että näihin paikkoihin pääsee kohtuuhinnalla lounaalle. Lähdimme sieltä todella tyytyväisinä ja massut pullollaan 3 ruokalajin jäljiltä) :)

Liisa
Osasin!

Kivan näköinen paikka, kiitos vinkistä!

Meilläkin on ollut ajatuksena testata, jaksaisiko Ilo tässä iässä istua pitemmän illallisen ajan paikallaan. Lounaalla käymme kyllä ulkona silloin tällöin ja se on helppo nakki. Vuosi sitten kolmen ruokalajin illallinenkin meni makean saaristolaisleivän ja muiden makukokeilujen voimalla, mutta  nyt en ole enää ollenkaan niin varma. Syöttötuoli ainakin pitää olla, muuten meidän kaveri karkaa.

Kommentoi