Lapsen kanssa ravintola Lusikassa

Omien lempiravintoloideni lista on pysynyt melko samana aika pitkään, mutta nyt tuntuu, että tilanne muuttuu. Kävimme nimittäin lauantaina ystävämme kanssa viime vuoden puolella avatussa ravintola Lusikassa (Lapinlahdenkatu 9) ja olimme yksimielisiä siitä, että ravintola kuuluu ehdottomasti Helsingin kiinnostavimpien ravintoloiden joukkoon.

IMG_1707.jpg

Lusikan tavoitteena on tarjota konstailematonta bistrotyylistä ruokaa kohtuuhintaan, ja heidän omien sanojensa mukaan ”hyvän ei tarvitse olla kallista”. Olen samaa mieltä, ja Lusikan hinta-laatusuhde onkin erinomainen: 36 euroa kolmesta ruokalajista tai 49 euroa maistelumenusta, viinipaketti 24 euroa.

Niin, ja testasimme ravintolan lisäksi myös toista juttua: ulkona syömistä touhukkaan taaperon kanssa. Emme olleet käyneet tytön kanssa ravintolassa sitten viime kesän, joten emme tienneet riittäisikö hänellä enää kärsivällisyyttä istua paikallaan koko illallisen ajan.

Päätimme, että otetaan alku- ja pääruoat à la carte -listalta ja katsotaan myöhemmin, kestävätkö pienen hermot vielä jäkiruoankin.

IMG_1713.jpg

Lusikan ruokalista vaihtuu pienten bistrojen tapaan usein, joten todennäköisesti ensi viikolla listalla on jo jotain aivan muuta kuin eilen. Voin kuitenkin lämpimästi suositella tätä ihanan samettista mustajuurikeittoa, joka tarjoiltiin mädin kanssa. Myös Rouva ja ystävämme nyökyttelivät tyytyväisinä omien possunposkiensa ja jokirapujensa kanssa.

Pieni sai samaa keittoa kuin minäkin ja sanoi: ”Nam nam.”

IMG_1742.jpg

Ravintolassa ei ollut lastenistuimia. Saimme paikan ikkunan vierestä, ja Rouva ja tyttö istuivat ikkunasyvennykseen sijoitetulla sohvalla. Istumapaikka oli itse asiassa erittäin hyvä, ja luulen, että lapsi oli sohvalla jopa rauhallisemmin kuin olisi ollut syöttötuolissa. Henkilökunta suhtautui lapseen todella tyylikkään iloisesti, ja oli hienoa, miten emme tunteneet hetkeäkään, että lapsi ei olisi ollut tervetullut ravintolaan.

Varmuuden vuoksi hänen annettiin kyllä katsoa välillä hieman Mimiä ja Kukua mukaan otetusta iPadista.

IMG_1746.jpg

Pääruoiksi valitsimme kalaa. Itselläni oli kuhaa tomaattirisotolla ja basilikakastikkeella ja Rouvalla ja ystävällämme taimenta. Ruoissa ei ollut moitteen sijaa, ja viinisuosistukset osuivat nappiin.

Tämän kokemuksen perusteella kyllä harmittaa, että Nytin ravintolakriitikko löysi omassa jutussaan huomautettavaa lähes kaikista annoksista. Kritiikki on tietysti subjektiivinen arvio, ja meidän illallisellamme kaikki oli kohdallaan.

IMG_1772.jpg

Myös se, että tyttökin jaksoi istua koko 2,5 tuntia paikallaan, ja saimme nautittua vielä jälkiruoatkin. Pieni olisi varmasti syönyt kaikki juustot, jos olisi annettu. Sai hän maistaa hieman äitinsä suklaakakkuakin.

”Nam nam.”

IMG_1779.jpg

Kommentit (7)
  1. Kivan näköinen paikka, kiitos vinkistä!

    Meilläkin on ollut ajatuksena testata, jaksaisiko Ilo tässä iässä istua pitemmän illallisen ajan paikallaan. Lounaalla käymme kyllä ulkona silloin tällöin ja se on helppo nakki. Vuosi sitten kolmen ruokalajin illallinenkin meni makean saaristolaisleivän ja muiden makukokeilujen voimalla, mutta  nyt en ole enää ollenkaan niin varma. Syöttötuoli ainakin pitää olla, muuten meidän kaveri karkaa.

  2. Tommi kiitos näistä ruokajutuista, täältä löytää monta kivaa pikku paikkaa minne voi mennä maistelemaan ruokia. Vein viime viikolla tiimini kiitoslounaalle hyvästä työstä Boulevard Socialiin, koska olit joskus (ehkä jo vuosi sitten) kirjoittanut, että näihin paikkoihin pääsee kohtuuhinnalla lounaalle. Lähdimme sieltä todella tyytyväisinä ja massut pullollaan 3 ruokalajin jäljiltä) 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *