Lapsi piti janssoninkiusauksesta

Isyyspakkaus

(HELSINKI) Kaksivuotias tyttö piti janssoninkiusauksesta niin paljon, että pyysi sitä lisää. Tapaus sattui Helsingissä viime viikonloppuna.

Kuvan lapsi ja ruoka liittyvät tapaukseen

Tapahtumat saivat alkunsa lounasaikaan, kun perheen äiti annosteli ruoka-annokset lautasille ja tarjoili ne pöytään.

Yllättäen lapsi ilmoitti äidilleen, että aikoo syödä kaiken. Tilanteen todellinen luonne paljastui kuitenkin vasta noin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun lapsi pyysi saada lisää.

”Juu, en osannut kyllä aavistaa lainkaan, että näinkin voisi käydä”, kertoo tapahtumista edelleen häkeltynyt perheen isä.

Perheen äiti vahvistaa tämän: ”Ei, en kyllä muista vastaavaa. Ei hän juuri koskaan syö kaikkea, mitä lautasella on.”

Tilanteen poikkeavuutta korostaa se, että kyseistä ruokaa tarjottiin lapselle ensimmäistä kertaa ja se oli juuri janssoninkiusausta.

”En itsekään ole siitä hirveästi lapsena pitänyt”, kertoo perheen isä. ”Ja olin ihan varma, että lapsi ei söisi sitä kahta haarukallista enempää.”

Vielä ei tiedetä, liittyykö yllättävä ruokahalu vain janssoninkiusaukseen vai onko vastaaviin yllätyksiin varauduttava useamminkin.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisiko kasvupyrähdys alkamassa? Tutkimattomat ovat lasten makumieltymykset. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Syöhän sitä kun on nälkä ja ruoka oikeasti hyvää.

Tommi K
Isyyspakkaus

Täytyypä vinkata perheen äidille, että lakkaa laittamasta pahaa ruokaa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko koira kärkkymässä liedelle? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei, vaan koiran naksu- ja vesikuppien paikka on siinä ikkunalaudalla :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpas kiva, että koirallakin on kivat ruokailunäkymät! Tosi hauska idea laittaa ruokailutila ikkunalaudalle.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se alkoi siitä, kun lapsi alkoi ryömiä lattialla ja oli jatkuvasti koiran kupeilla. Sitten vaan nostettiin kulhot ikkunalaudalle, ja näytettiin niiden sijainti Epulle. Eppuhan tykkää muutenkin tosi paljon ikkunalaudoista, varsinkin, kun kevätaurinko alkaa taas paistaa niille. Meillä on tuossa ikkunalaudalla myös sellaiset litteät istumatyynyt, joilla Eppu makoilee.

Sitten kun ne kupit oli siinä ikkunalaudalla ja kaikki tottuivat niihin, emme tulleet palauttaneeksi niitä takaisin lattialle. Eipähän loiskuteta enää koskaan vettä lattialle! :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Haha! :D Kiva tietää, että tällaisia ihmeitä on tapahtunut muuallakin. Joskus tuntuu, että ruuan maistuminen on kiinni lähinnä tähtien asennosta. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Todellakin. Ja joku ruoka, joka maistui yhtenä päivänä, ei maistukaan enää toisena...

Anelse (Ei varmistettu)

Ah, niin tutun kuuloista. Tyttö syö suhteessa hyvin (lue: pienen annoksen melkein kokonaan), kun saattuu sille päälle ja on hyvää (tuttua) ruokaa ja se ei ole liian kuumaa/kylmää ja se on tarjoiltu oikeaan aikaan. Puoli tuntia ennen ruoka-aikaa saattaa olla hirmuinen nälkä, mutta sitten, kun kaikki aiemmat kriteerit täyttävä ruoka on nenän edessä, onkin jotain muuta mielenkiintoisempaa tekemistä ja sitä syödään kiireisesti kaksi haarukallista. Uusiin makuihin ja erityisesti koostumuksiin oppiminen vaatii pitkää pinnaa ja on myös tuurista kiinni. Yksi huono kokemus blokkaa ruoka-aineen maistamisen viikoiksi. Meillä onkin välillä pohdittu, miten järkevää ja terveellistä on opettaa lapsi syömään silloin, kun on ruoka-aika eikä silloin, kun olisi aidosti nälkä. Ja todellakin kyseenalaistettu viiden aterian ruokarytmi, kun neljä näyttäisi riittävän hyvin ja maistuvan paremmin (ehtii tulla nälkä). Päiväkotiarjessa siitä poikkeaminen vain on todella vaikeaa.

VierasKo (Ei varmistettu)

Ihan vaan ensimmäisenä täytyy todeta että teidän liesi näyttää jumalaiselta! Jos kodinkoneisiin voi rakastua, taisi minulle tapahtua juuri näin..

Toisekseen itse asiaan. En ole itse henkkohtaisesti koskaan maistanut kyseistä kiusausta, mutta täytynee ottaa testiin. Mahtavaa, että teillä neidille tarjoillaan muutakin kuin makaronia ja jauhelihaa. Siihen haluan pyrkiä itsekin, jos joskus oma lapsi tiensä luokseni löytää :)

Katje (Ei varmistettu)

Jep, sama! Ihana liesi! Minkalainen mahtaa olla?

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin, siis kyseessä on Smeg Opera 100 cm. Kuusi kaasupoltinta, kaksi sähköuunia. Saksasta saa n. 2500:lla, Suomessa hinta 4000.

Tommi K
Isyyspakkaus

Liesi on myös käytössä tosi hyvä. Siinä on kuusi kaasupoltinta ja kaksi sähköuunia. Erittäin hyvä peli. Kerroin siitä ja sen hankkimisesta enemmänkin nelisen (!) vuotta sitten Putkiremonttipäiväkirjassa (http://www.lily.fi/blogit/putkiremonttipaivakirja/pienet-askeleet-ja-iso-liesi). Oli perushellaa kalliimpi, mutta ainakin meidän perheessä jokaisen euron arvoinen.

Torey
Näissä neliöissä

Kaikki muut kiusaukset ja kalat menee, mutta anjovikseen en koske. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Mulla oli aiemmin sama homma. Muistan kouluaikana kirjoittaneeni jo jonkun kaverin ystäväkirjaan kohtaan inhokkiaine: Janssoninkiusaus. Olin viimeksi syönyt sitä ehkä lukiossa, mutta nyt se olikin yllättävän hyvää!

Liisa
Osasin!

Tämä on näitä perhe-elämän ihmeitä. Juuri eilen nauroin miehelle, että ennen vanhemmuutta en olisi uskonut, että joudun joskus kiristämään toista henkilöä sanoilla "et saa lisää parsakaalta/porkkanaraastetta ennen kuin syöt muutakin ruokaa enemmän".

Tommi K
Isyyspakkaus

Ha! :D 

Cpop

Etelä-savosta on tullut ilmi tapaus jossa muutamaa kuukautta vaille kolmevuotias tykkäsi kiehautetusta parsakaalista niin paljon että pyysi tätä 4 kertaa lisää. Jokaisella kerralla syöden lautasen tyhjäksi.

Tapaus on ainutlaatuinen ja aiheuttanut ihmetystä mm. vanhempien toimesta, kun lapsi muuten on kovin pieni ruokainen.

:D

Nimim. sinne_meni_äidin_herkut

Tommi K
Isyyspakkaus

Oletko kokeillut Gastronaatti-henkeen uunissa paahdettua paraskaalia? Meillä lapsi tykkää siitä kovasti :)

Cpop

Ei oo tullut kokeiltua, voisi kyllä joku kerta (: Oon aina vaan tykänny keittää/höyryttää parsakaalin ja siihen suolaa ja margariinia päälle :D Helppoa ja herkkua. Näyttää lapsi perineen herkuttelutyylini.

Tommi K
Isyyspakkaus

...parsakaali, paraskaali! :D

Kommentoi