Lauantain vegebrunssi

Isyyspakkaus

Sain lauantaille kutsun Pipsa Hurmerinnan ja Alex Niemisen vegebrunssille, joka järjestettiin Baskeri ja Basso -bistrossa eli tuttavallisemmin Basbasissa (Tehtaankatu 27)

Basbas on Muru-ravintolasta ja tv:stäkin tutun Nikin eli Nicolas Thieulonin ja Kalle Kiukaisen uusi ravintola, joka vaikuttaa olevan mielenkiintoisinta, mitä Helsingin ravintolaskenessä on aikoihin tapahtunut.

Tällä kertaa emme tosin päässeet maistelemaan Basbasin omia annoksia, vaan keittiön olivat vallanneet päivän päätähdet, Nieminen ja Hurmerinta, ja ravintolan omistajat olivat paikalla vain apupoikina.

Brunssin tavoite oli houkutella lapsiperheitä vierailemaan useammin tasokkaissa ravintoloissa - ja siinä sivussa esitellä Niemisen ja Hurmerinnan kirjoja Vege! ja Pipsan keittokirja pienille ihmisille.

Brunssin annokset pohjautuivat edellämainittuihin kirjoihin, ja oman pienen ihmisemme lempiannos olikin Pipsan keittokirjasta löytyvä kookosriisipuuro. Loistava idea, joka pitää varastaa heti myös kotikäyttöön.

Yllätysesiintyjä, Jonna Tervomaa, kävi laulamassa muutaman lastenlaulun kesken ruokailun. Peppi Pitkätossu oli takuuvarma hittikappale.

Bataatti Eggs Benedict pääruoaksi ja lisukkeeksi leipää, burrataa ja viikunaa. Nam.

Kun loppuun jaoimme vielä omena-luumupaistoksen ja Nikin suklaafondantin, ei tarvinnut lähteä nälkäisenä kotiin.

Oli hauska yhteensattuma, että paikalle osui myös laulaja Anna Puu, jota olimme juuri torstaina kuuntelemassa koko perheen kanssa Temppeliaukion kirkossa.

Tyttö halusi tietysti tervehtiä Annaa, ja kerroimme Annalle, että se oli meidän lapsemme, joka kajautti ennen viimeistä laulua sen "Oliko se viimeinen laulu"-kysymyksen.

Kiitos, oli kivaa ja hyvää! Nähdään taas! En malta odottaa, että pääsen Basbasiin illalliselle!

Kommentit

Piipo79

Mekin törmättiin nyt vasta ensimmäistä kertaa tuohon kookosriisipuuroon, vaikkei se mikään erikoisuus taida sinällään ollakaan. Me saatiin sitä vauvalle niinkin erikoisessa paikassa kuin Amican lounaskahvila! Aika tuhti setti se on jos vertaa normaaliin maitoon tehtyyn riisipuuroon!

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, Pipsa vinkkasikin, että ei kannata tehdä puuroa ihan pelkästä kookosmaidosta. Toki mun joulupuurokin on aika tuhtia, kun siihen tulee punaisen maidon lisäksi myös voita :D 

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa! Kiva kuulla!

PipsaH (Ei varmistettu)

Kiitos kivasta blogista Tommi! En ehtinyt ottaa yhtään ainutta kuvaa lauantaina niin kiva kun tämä jää muistoksi.
Ja olipa ihana kommentti Rouva Lampinen! Lämmittää kirjailija sydäntä :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos sinulle! Oli hauska brunssi, ruoka loistavaa ja Basbas tosi kiva tilana! Tätä lapsiperhettä ei tarvitse paljoa houkutella ulos syömään ;)

Kommentoi