Lauluyhtye Fork & Revolution

A cappella -lauluyhtye Forkin uuden Revolution show’n ensi-ilta oli viime viikonloppuna. Olin itse kuuntelemassa esityksen ennakkonäytöstä perjantaina Aleksanterin teatterissa. Yhteen jäsenet Mia Hafrén, Anna Asunta, Kasper Ramström ja Jonte Ramsten poseerasivat esityksen jälkeen teatterin aulassa.

IMG_9665.jpg

A cappella -laulu on lähellä sydäntäni, ja olen itsekin joskus kokeillut lauluyhtyelaulua, mutta se on sittemmin jäänyt lähinnä ajanpuutteen ja työssäkäyvien ihmisten aikataulujen yhteensovittamisongelmien vuoksi. Kuorolaulusta en ole lainkaan innostunut, mutta lauluyhtyeissä kiehtoo se, miten esiintyjät ovat yhtä aikaa sekä solisteja että osa ryhmää.

Suomessa on kolme tunnettua a cappella -ryhmää: Rajaton, Club for Five ja Fork. Rajatonta ja Club for Fivea olen kuullut joitain kertoja joulukonserteissa, ja Forkiakin kerran aiemmin, mutta edellisestä kerrasta oli hyvin pitkä aika. Nyt huomasin Forkin uuden show’n ja päätin ottaa asiakseni käydä katsomassa sen.

IMG_9629.jpg

Kyllä kannatti.

Forkin juttu on tehdä itse kaikki instrumentit käyttäen vain ihmisääntä. Ääniä muunnetaan efekteillä, mutta mitään valmiita taustanauhoja ei käytetä. Kappalevalinnat ovat tunnettuja pop- ja rock-kappaleita. Nyt show’ssa kuultiin mm. Scissor Sistersiä, Celine Dionia, Pinkiä, Rammsteinia, Twisted Sisteriä ja Gnarls Barkley’ä.

IMG_9652.jpg

Ja show toimi jälleen erinomaisesti! Lauluvalinnat olivat mieleeni ja sovitukset hienoja. Valot ja efektit olivat näyttäviä ja englanniksi vedetyt välispiikit hauskoja. Erityisen ilahtunut olin puoliksi nauhoitetusta esityksestä, jossa Fork lauloi Twisted Sistersin hitin We’re Not Gonna Take It yhdessä Rajattoman ja Club for Fiven kanssa.

Olisi ollut kiva kuunnella yhtyettä pidempäänkin, ja nyt oikeastaan jäi harmittamaan se, että olen missannut Forkin performanssit viime vuosina. Onneksi esityksiä voi katsoa kuitenkin Forkin YouTube-kanavalta.

Revolutionia esitetään Aleksanterin teatterissa 10.12.2016 saakka. Esimakua show’sta saat tästä teaser-videosta.

Kommentit (3)
  1. Lauluyhtye Kumoon kannatta myös tutustua, pari kertaa nähnyt ja tosi taitavia laulajia!

  2. Fork on luultavasti parasta viihdettä mitä Suomella on tarjota! Kaikki showt Pink Noisen jälkeen (ja se kolmesti) on käyty katsomassa vähintään kerran. Revolutioniin liput torstaille. Suosittelen kaikille!

    1. Mahtavaa! Käyhän sitten kertomassa täällä, mitä tykkäsit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *