Leikkitreffit Leikkiluolassa

Isyyspakkaus

Pitää tehdä yksi tunnustus: emme ole käyneet lapsen kanssa kertaakaan yhdessäkään sisäleikkipuistossa.

Se ei ole jotenkin tuntunut tarpeelliselta, enkä ole osannut sellaisia kaivatakaan, sillä niitä ei varmaan ollut edes keksitty silloin, kun olin itse lapsi.

Teimme nyt kuitenkin leikkitreffit Hakaniemen Leikkiluolaan tytön parhaan päiväkotikaverin kanssa.

Leikkiluola on pääkaupunkiseudun sisäleikkipuistoista sijainniltaan keskeisin, ja se sijaitsee Hakaniemen torin alla. Aika mukava sijainti myös meille.

Ja nyt tulikin sitten mietittyä, että miksi täällä ei ole käyty jo aiemmin. Paikka oli juuri sopiva tällaisille kolmevuotiaille.

Tarjolla oli useita pomppulinnoja, pari pallomerta, kiipeilytelineitä, trampoliineja, liukumäkiä ja huippuhauska kiipeilyseinä. Ihan yllätyin, miten ketterästi tyttö kipusi sen ylös ja liikkui vielä sivusuunnassa seinän toiselle laidalle ennen kuin kiipesi taas alas.

 Lapsilla oli superhauskaa, ja he juoksivat ja pomppivat kahden tunnin ajan niin, että pelkkä katselu hengästytti. Ja jos heiltä olisi kysynyt, he olisivat varmasti viettäneet siellä vaikka koko päivän.

Sisäänpääsymaksuun (12 euroa) sisältyi myös kaksi polettia, joilla pääsi karuselliin ja autokyytiin. Kun liikkeellä oli kaverin kanssa, nämä huvit sai kokea tietty kahdesti.

No nyt tästä innostuneena tuli heti tarve lähteä kokeilemaan niitä muitakin sisäleikkipuistoja. Seuraavaksi lähin, SnadiStadi, sijaitsee Ruoholahdessa, ja HopLopeja on kehien tuntumassa sekä Helsingissä, Espoossa että Vantaalla. 

Onko kokemuksia ja suosituksia? Onko HopLopeissa eroja?

 

WWW: leikkiluola.fi

Kommentit

Piipo79

Me ollaan vierailtu snadistadissa useaan otteeseen. Viime kerralla huomasin kuitenkin, että lippujen hinnat olivat nousseet mielestäni jopa liiaksi ja vanhemmiltakin maksu oli kaksi euroa (okei sillä saisi kahvin jos joisi sitä). Maksoin kolme lasta ja kaksi aikuista ja summan kuullessani luulin että vauvakin oli laskettu leikki-ikäiseksi :-)

Piipo79

Tarkennuksena että alle 4v hinta on tuon 12€ mutta isommat 16€ plus aikuisten maksut. Siellä on trampoliineja ja pomppulinnoja ja liikennerata polkuautoille jne. muttei kiipeilyseiniä jne. Eli summa summarum, paikkojen välillä tuskin lasten näkökulmasta isoakaan eroa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Onko se lippu ollut aiemmin siis vähemmän kuin nykyiset 12 euroa? Se ainakin on 3-vuotiaalle saman hintainen kuin Leikkiluola ja vähemmän kuin HopLopin sisäänpääsy. Mutta onhan nuo sen verran arvokkaita, että ihan joka viikonloppu ei viitsi lähteä pyörimään, ja sitten kannattaa tulla myös ajan kanssa. Se on kyllä aika erikoista, että aikuisesta pitää maksaa, kun paikassa ei ole kuitenkaan aikuisille muuta kuin sitä kahvia ;)

Piipo79

Joo oli ne halvempia ja sillon tuli käytyä useamminkin. Eikä ollut yli 4v kategoriaa. Nyt viimeksi kun kävi 1,5h siellä pyörähtämässä niin kolmen lapsen noin 50€ maksu oli mielestäni aika suolainen siihen mitä siellä on tarjolla. Hoplopissa emme ole käyneetkään. Tampereelle mennessä on tosi kiva sisäleikkipuisto, jonne olemmemenneet isomman kummipoikani kanssa (Euroopan suurin tms) ja siellä on tekemistä isommillekin lapsille (laserhuone jne.)

Piipo79

Tarkennettuna se oli Lempäälän Ideaparkissa Funpark. Sadepäivänä parasta viihdettä :-)

Jennin Arkijärki (Ei varmistettu) http://arkijarki.net

Millainen siisteystaso Leikkiluolassa oli? Pari vuotta takaperin vierailin edellisen kerran, ja silloin siellä oli mielestäni ällöttävän likaista ja nuhjuista. Sen vuoksi en ole toiste vieraillut. SnadiStadi on tähän verrattuna ollut tosi siisti ja viihtyisä. Tosin olen kuullut vähän samaa kuin edellinen kommentoija, että sielläkin on hieman taso laskenut.

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa jaa. Mä on kyllä kiinnittänyt mitään huomiota siihen, että paikka olisi ollut jotenkin likainen tai nuhjuinen. Se oli varmaan siis ihan "tavallinen". Ehkä SnadiStadi näyttää sitten uutuuttaan hohtavalta, kun siellä mennään käymään.

Alakouluikäisten poikien synttärit oli oikein mukava viettää Hoplopissa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tuleeko sinne muuten ruoat ja juomat jostain vai tuodaanko ne itse?

Joo jotain karkkia ja jätskiä, limua jne. En enää ihan tarkasti muista, nettisivuilta saa luotettavampaa tietoa. Mutta kyllä kannatti, sokerihumalat oli riehuttu leikkimällä pois ja sai tulla kotiin rauhallisten lasten kanssa. Eikä tarvinnut siivota.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sitten on vielä Huimala. Se oli ainakin muutama vuosi sitten hieno, mutta ehkä vähän vanhemmille sopiva.

Tommi K
Isyyspakkaus

Haa, joo! Tosiaan ehkä vähän vanhemmille. Kolmevuotiaasta kun pitäisi maksaa jo 20 euroa, niin silloin pitäisi olla varma, että siellä sitten on myös tekemistä koko rahan edestä.

Anomuumi (Ei varmistettu)

Huimala muutti tässä syksyllä pois kolmoskehän varresta Konalaan, ja samalla pienten osalta tarjonta kyllä kapeni, mutta isojen osalta parani. Siellä on katonrajassa sitten vielä yli 120-senttisille Korkee-tyyppinen kiipeilysetti, mutta erillismaksusta tietty sekin. Huimala on kyllä kallis, mutta mä kun olen tämmöinen mieleltäni lapsi, niin viihdyn siellä ite :D Mattoliukumäki sais olla vähän hurjempi mutta trampoliinit ja vaahtomuovikuutioallas nostaa aikuisellekin hien pintaan, ja se on siellä ihan sallittua ja toivottavaa. Ja meidän melkein 3 v on viihtynyt isojen puolella muutenkin, joten pienten pallomeren ym. menetys ei kuitenkaan varsinaisesti kirpaissut.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vantaan Tammistossa on SuperPark ja sieltä löytyy tekemistä myös aikuisille :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Pitääpä tutustua siihenkin!

Kommentoi