Liisankadun muumikahvila avasi ovensa

Uusi Mumin Kaffe -muumikahvila avautui perjantaina Helsingin Kruununhakaan, Liisankadun ja Snellmaninkadun kulmaan. 

IMG_4202-2.jpg

Kiinteistössä sijaitsi aiemmin Siwa, joka sulki ovensa aiemmin tänä vuonna.

IMG_4189-2.jpg

Kahvila on uuden ketjun ensimmäinen toimipiste, ja sen on tarkoitus laajentua useampaan paikkaan ja myös muihin maihin.

Kuulin uudesta kahvilaketjusta ensimmäisen kerran syksyllä ja muumifanina ilahduin siitä kovasti. Nyt tuntuu jopa ihmeelliseltä, että vastaavaa konseptia ei ole kehitetty aiemmin.

IMG_4178-2.jpg

Kävimme tytön kanssa tutustumassa kahvilaan eilen. Ahdas Siwa oli muuttunut yllättävän avaraksi kahvilaksi, jossa on hyvä määrä asiakaspaikkoja ja kiva leikkialue muumikirjoineen.

IMG_4167-2.jpg

Tyttö bongasi heti leikkialueella roikkuvat jumpparenkaat, keinun ja puolapuut. Leikkialueella oli myös muumikirjoja ja -sarjakuvia.

IMG_4134-2.jpg

Hauska yksityiskohta on leikkialueen vieressä olevat pöydät, joissa pienet asiakkaat voivat istuskella katosta roikkuvissa keinuistuimissa.

IMG_4180-2.jpg

Muumeja on käytetty sisustuksessa yllättävän säästeliäästi, mikä on varmasti tietoinen valinta, mutta astioiden, ikkunateippausten ja muutaman muumitaulun lisäksi muumit voisivat olla enemmänkin läsnä kahvilassa. Omasta mielestäni tämän tyyppisissä teemakahviloissa enemmän on enemmän. Myöskään myynnissä olevissa leivonnaisissa muumiteema ei näkynyt.

IMG_4208-2.jpg

Kahvilassa tarjotaan mm. Kanniston leipomon leivonnaisia, La Bamban täytettyjä sämpylöitä ja Käpylän Majakan susheja. 

IMG_4225-2.jpg

Lisäksi myynnissä on Muumi-tuotteita.

IMG_4218-2.jpg

Valitsimme lapsen kanssa jättikokoisen korvapuustin, joka maistui hyvin molemmille. Toinen otettiin vielä kotiin tuliaisiksi Rouvalle.

IMG_4150-2.jpg

Yllättävää oli kuitenkin se, että kahvilan erikoiskahvit valmistettiin Nespresso-kapseleista. Olisipa ollut mahtavaa, jos valikoimissa olisi ollut vielä helsinkiläisten pienpaahtimoiden tuotteita, jotka olisi tehty oikealla espressokoneella. Muumiteemaiset leivonnaiset olisivat myös hauska lisä, olisi se sitten marenkihattivatteja, muumimamman pannukakkuja tai muumin muotoisia pipareita.

IMG_4243-2.jpg

Kaiken kaikkiaan on hauskaa, että kahvila on kehitetty erityisesti lapsiperheille, ja kyllä meidän 4-vuotiaamme ainakin haluaa päästää uudelleenkin keinumaan ja kiipeilemään. Kahvila varmasti kiinnostaa myös turisteja, ja nytkin useassa pöydässä oli oletettavasti japanilaisia matkailijoita.

Hauska nähdä, mihin suuntaan kahvila kehittyy ja millaisia ketjun seuraavista kahviloista Tehtaankadulla, Mechelininkadulla ja Stockmanilla tulee.

IMG_4250-2.jpg

facebook.com/muminkaffe/

Liisankatu 21:n kahvila avoinna päivittäin klo 9 – 17.

Kommentit (10)
  1. No onpas ikävää että hauska idea vähän vesittyy. Kapselia ei selitä mikään, mutta liittyisikö kahvilatuotteiden muumittomuus tekijänoikeuksiin? Olisihan se ihan mahtavaa syödä Muumimamman lättyjä, valita pikkunälkään Muumipeikon piknik-kori ja ostaa kotiin Muumimamman mansikkamehua ja vadelmahilloa.

    1. Voi olla toki sekin, sillä muumi on kuitenkin lisensoitu tavaramerkki, joten aivan vapaasti leipomot eivät voi tehdä muumituotteita. Voisi kuitenkin kuvitella, että kahvilalla olisi mahdollisuus käyttää lisenssiä tarjoamisiinsa.

  2. Kerkesin jo innostua, että tonnehan vien Muumeja rakastavan kaverini, mutta innostus laimeni hieman, kun onkin peruskahvila Muumi-koristeilla, ja tyssäsi viimein Nespresso kapseleihin. Mä ihan periaatteesta jo boikotoin kahviloita, jotka noita kapseleita käyttää, osin Nestlén epäeettisyyden ja roskamäärän vuoksi, mutta myös siksi, että usein kapselilitkuista joutuu pulittamaan ihan saman hinnan, kuin kahvista, jonka pavut on jauhettu silmiesi edessä juuri kyseistä kupillista varten.

    1. Oli tuo minustakin aika erikoinen valinta, mutta leikkialue on tietty tosi kiva lapsille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *