Lily uudistui, mitä se tarkoittaa?

Olet ehkä jo huomannutkin, että Lilyssä tapahtui helmikuun lopussa iso uudistus. Sen yhteydessä moni asia Lilyssä ja sen blogeissa muuttui, ja myös oman blogini ulkoasu on nyt hieman erilainen kuin aiemmin.

Uudistus oli itse asiassa suurempi kuin vain Lilyn etusivun ja blogien ulkoasun muutos, sillä Lily siirtyi täysin uudelle julkaisualustalle, WordPressiin, joka on blogimaailmassa yksi käytetyimmistä alustoista.

Meille bloggaajille muutos oli odotettu ja toivottu, sillä uusi alusta tarjoaa paremmat ja monipuolisemmat välineet blogin ja sen kommenttien hallintaan ja uuden sisällön tuottamiseen.

Uudistus saattaa näkyä vähemmän mobiilikäyttäjille, mutta pöytäkoneella blogia lukevat lienevät jo huomanneet, että blogissani aiemmin ollut sivupalkki on poistunut. Tiedän, että joillain lukijoilla oli tapana navigoida sen kautta postauksiin joko arkiston kautta tai käyttämällä ns. tägipilveä, eli listaa kaikkein käytetyimmistä avainsanoista.

Arkisto sijaitsee nyt blogin ylävalikossa, ja kuukausien nimet avaavat sivun, joka näyttää kuukauden postausten esikatselulinkit (ylin kuva).

Voin nyt määritellä myös vapaammin, mitä blogin valikossa näkyy, ja olen nostanut sinne joitain aihepiirejä, joista kirjoitan useimmin. Linkit Instagramiin, Facebookiin ja Blogloviniin löytyvät nyt valikon perästä. Tosin niiden sijainti on huono mobiilikäyttäjien kannalta, joten toivon niiden siirtyvän vielä toiseen paikkaan.

Blogi on nyt sujuvampi lukea: kun avaat blogin etusivun tai minkä tahansa postauksen, laitteeseen laututuu vain yksi postaus, mutta kun saavutat postauksen lopun, edellinen postaus latautuu luettavaksesi automaattisesti.

Tekninen uudistus ei tuo tietenkään aina mukanaan vain toivottuja asioita, ja Lilyssäkin on viimeisen reilun viikon aikana havaittu ongelmia, joita korjataan edelleen. Yksi näkyvimmistä häiriöistä lienee ollut se, että ainakaan oman blogini sisällöt eivät enää päivity Blogloviniin. Eräs workaround-ratkaisu on jo esitetty, mutta en ole ehtinyt vielä testata, tepsiikö se.

Jotkut lukijat ovat myös raportoineet, että heillä on yleisesti ottaen ongelmia saada blogia avautumaan. Jos vastaavia ongelmia on, voit laittaa siitä kuvauksen vaikkapa tämän postauksen kommentteihin.

Lisäksi minua kiinnostaisi, oletko jäänyt kaipaamaan jotain blogin vanhasta ulkoasusta? Pitäisikö valikossa olla jokin kategoria tai avainsana, jota käytit usein?

Vai olitko edes kiinnittänyt huomiota, että mikään on muuttunut?

Kommentit (12)
 1. Myöskään Feedly-palveluun blogisi ei valitettavasti tällä hetkellä päivity.

  1. Tämäkin on tiedossa. Kaiken pitäisi olla kunnossa täällä päässä, sanotaan A-lehdiltä.

 2. Täytyy sanoa, että itselle uudistus ei ole tähän mennessä tuonut hyötyä. Vastaava tapahtui jo aiemmin parissa muussa blogissa, jota seuraan Lilyn ulkopuolella, enkä ole löytänyt hyötyjä niissäkään.

  Itselleni isoin ongelma on uusi arkistomuoto. Vanhassa arkisto oli selkeä ja oli helppo katsoa yhdellä silmäyksellä mitä blogiin on ilmestynyt sitten viime käynnin, silloinkin, kun käyntikertojen välillä on saattanut kuukausi vaihtua. Otsikoista jo vähän sai kuvaa, mikä itseä kiinnostaa eniten. Myös vanhojen postauksien selailu oli helpompaa (etsin siis usein juuri otsikoiden avulla, en niinkään avainsanoilla, joita monessa blogissa oli valtava lista ja postauksia 1-2 / avainsana).

  Toinen asia on se, että ainakin toistaiseksi keskustelut näyttävät sekavammilta kuin vanhassa pohjassa.

  Mutta no, kaikkeen kai tottuu, ja hyvä tietysti, jos uusi pohja on kirjoittajalle parempi.

  1. Erilaisia parannusehdotuksia on lähetetty kyllä ylläpitoon, ja itsekin olen löytänyt paljon parannettavaa. Tärkeintä kuitenkin että itse postaukset ilmestyvät 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *