Lily uudistuu ja Isyyspakkaus levenee

Isyyspakkaus

Hoo! Lilyn etusivua seuraavat lukijat lienevät jo havainneet päivän uutisen eli Lilyn suuruudistuksen, josta Lilyn toimitus vihjaili omalla palstallaan.

Luvassa on uudistuksia niin Lilyn etusivuun, blogien seuraamiseen kuin blogien ylläpitoon. Monille lukijoille iloisia yllätyksiä ovat esimerkiksi sivujen parempi skaalautuvuus eri päätelaitteille (responsiivisuus in Finglish), mahdollisuus tykätä kommenteista ja myös yksittäisten kommenttien kommentointi.

Luvassa on myös paljon muuta, mutta - uuu - niistä kerrotaan vasta myöhemmin.

Blogien sisältö, tämä palsta mukaan lukien, pysyy kuitenkin ennallaan - tai tietysti paranee, sillä uusi upea ulkoasu ja joustavammat mahdollisuudet tuottaa sisältöä inspiroivat varmasti bloggaajia tuottamaan yhä laadukkaampaa sisältöä!

Jotain päänvaivaakin: uudistuksen myötä kaikista blogeista häviää toinen sivupalkeista ja sisältöalue levenee. Monille blogeille tämä ei tarkoita yhtään mitään, mutta itse joudun miettimään kuva-asiat uusiksi. En vielä ole päättänyt, miten leveän tekisin blogistani ja miten leveinä julkaisen kuvani.

Vaakasuuntaisissa kuvissa lisäleveys ei haittaa, mutta pystykuvat muuttuvat aika isoiksi, jos niitä leventää nykyisestä, eivätkä ne ainakaan omalla pikku MacBookillani mahdu enää ruudulle. Vai osaakohan se responsiivisuus nuuskia myös ruudun resoluution?

Se mikä ihan vähän harmittaa on, että vanhoissa blogipostauksissa kuvien leveys saattaa sitten olla mitä sattuu: suurimman osan kuvista olen pienentänyt nykyiseen palstanleveyteen, 540 pikseliin, mutta joukossa on myös kuvia, joissa en ole tätä tehnyt, ja ne skaalautuvat sisältöalueen levenemisen myötä leveämmäksi. Jatkossa vanhojen juttujeni kuvat näkyvät siis eri kokoisina, ja joissain jutuissa voi valitettavasti olla useankokoisia kuvia. Tai sitten olen ymmärtänyt jotain väärin.

Noh, katse eteenpäin ja pohtimaan, laittaisinko jatkossa kaikki kuvat niin isoina kuin mahdollista vai pitäytyisinkö pienemmässä kuvakoossa ja tekisin pystykuvista yhtä korkeita kuin uudenkokoiset vaakakuvat ovat leveitä.

Jännä myös nähdä, pitääkö nykyiselle header-kuvalle tehdä jotain.

Ja sormet jo syyhyävät, että pääsisin kokeilemaan uuden sivupalkin mahdollistamia uusia juttuja.

Ei kuitenkaan vielä vaan joskus toukokuun alkupuolella. Oi, miten osaavat siellä Lilyn toimituksessa pitää meidät bloggaritkin jännityksessä.

Kommentit

Piipo79

ohhoh, aika teknistä. Mä en ole edes ajatellut noita kuva-asioita ja resoluutioita. Onneksi on yksi isä joka täällä bloggailee ;-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Eikä kuka tahansa isä vaan bloggaava teknologiakonsultti-isä :)

jjonaa

Itse myös mietin tuota kuvien kokoa. Nytkin kun jotkut kuvani ovat mielestäni vähän liian isoja, ainakin tähän meidän läppärin ruutuun mutta kun laiskuus tuppaa välillä iskemään niiden pienentämisessä tai sitten itse kuvan laatu kärsii. 

No katsotaan mitä nuo uudistukset tuo tullessaan. Ootan kyllä innolla myös :)

SonjaKoo
Karnevaalikausi

Jea, varmasti tosi hyvä ja odotettu uudistus, vaikka itse en Lilyä paljon mobiilissa luekaan. Käsittääkseni siis responsiivisuus menee nimenomaan myös resoluution mukaan. (Ja koneella responsiivisten sivujen mobiilinäkymänhän voi tarkistaa kaventamalla selainikkunaa.) Bloggerin mokoma ei tällaista hienoutta ole vielä ominaisuuksiinsa saanut, vaikka joku kämänen mobiiliversio siinä onkin (joka toimii siis vain puhelimessa...ja jonka käytettävyydestä en edes aloita).

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Kivoja uudistuksia! En nyt käynyt lukemassa tuolta toimituksen palstalta, mutta mulla on ainakin ollut leveä palsta käytössä jo jostain viime syksystä asti? Tuleekos nyt joku superleveä palsta :) ?

Tommi K
Isyyspakkaus

Nonariina: Halutessasi tulee: "Blogin leveys vapautuu, eli blogista voi halutessaan tehdä paljon nykyistä leveämmän."

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Oho, annetaanpas bloggaajille vapauksia :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä. Ja sivupalkin widgeteihin voi ilmeisesti jatkossa upottaa myös scriptiä!

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Vaude!

Piipo79

juuri näin. Nyt pitäis olla se liketysnappi Tommin kommenttiin klo 21:39!

Sarah-

Komppaan piipo79!

Tommi K
Isyyspakkaus

Liketys liketyksille :)

Kommentoi