Lily uudistuu ja Isyyspakkaus levenee

Hoo! Lilyn etusivua seuraavat lukijat lienevät jo havainneet päivän uutisen eli Lilyn suuruudistuksen, josta Lilyn toimitus vihjaili omalla palstallaan.

Luvassa on uudistuksia niin Lilyn etusivuun, blogien seuraamiseen kuin blogien ylläpitoon. Monille lukijoille iloisia yllätyksiä ovat esimerkiksi sivujen parempi skaalautuvuus eri päätelaitteille (responsiivisuus in Finglish), mahdollisuus tykätä kommenteista ja myös yksittäisten kommenttien kommentointi.

Luvassa on myös paljon muuta, mutta – uuu – niistä kerrotaan vasta myöhemmin.

Blogien sisältö, tämä palsta mukaan lukien, pysyy kuitenkin ennallaan – tai tietysti paranee, sillä uusi upea ulkoasu ja joustavammat mahdollisuudet tuottaa sisältöä inspiroivat varmasti bloggaajia tuottamaan yhä laadukkaampaa sisältöä!

Jotain päänvaivaakin: uudistuksen myötä kaikista blogeista häviää toinen sivupalkeista ja sisältöalue levenee. Monille blogeille tämä ei tarkoita yhtään mitään, mutta itse joudun miettimään kuva-asiat uusiksi. En vielä ole päättänyt, miten leveän tekisin blogistani ja miten leveinä julkaisen kuvani.

Vaakasuuntaisissa kuvissa lisäleveys ei haittaa, mutta pystykuvat muuttuvat aika isoiksi, jos niitä leventää nykyisestä, eivätkä ne ainakaan omalla pikku MacBookillani mahdu enää ruudulle. Vai osaakohan se responsiivisuus nuuskia myös ruudun resoluution?

Se mikä ihan vähän harmittaa on, että vanhoissa blogipostauksissa kuvien leveys saattaa sitten olla mitä sattuu: suurimman osan kuvista olen pienentänyt nykyiseen palstanleveyteen, 540 pikseliin, mutta joukossa on myös kuvia, joissa en ole tätä tehnyt, ja ne skaalautuvat sisältöalueen levenemisen myötä leveämmäksi. Jatkossa vanhojen juttujeni kuvat näkyvät siis eri kokoisina, ja joissain jutuissa voi valitettavasti olla useankokoisia kuvia. Tai sitten olen ymmärtänyt jotain väärin.

Noh, katse eteenpäin ja pohtimaan, laittaisinko jatkossa kaikki kuvat niin isoina kuin mahdollista vai pitäytyisinkö pienemmässä kuvakoossa ja tekisin pystykuvista yhtä korkeita kuin uudenkokoiset vaakakuvat ovat leveitä.

Jännä myös nähdä, pitääkö nykyiselle header-kuvalle tehdä jotain.

Ja sormet jo syyhyävät, että pääsisin kokeilemaan uuden sivupalkin mahdollistamia uusia juttuja.

Ei kuitenkaan vielä vaan joskus toukokuun alkupuolella. Oi, miten osaavat siellä Lilyn toimituksessa pitää meidät bloggaritkin jännityksessä.

Kommentit (12)
  1. Liketys liketyksille 🙂

  2. Komppaan piipo79!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *