Loma, Ihana ja Fornitaly

Isyyspakkaus

Kesäloma alkoi tänään. Pienet huraat sille! Sen - ja vuokralle otetun auton - kunniaksi päätimme autoilla pariin paikkaan, joissa ei ollut tullut käytyä aiemmin. Molemmat omilla tavoillaan epätavallisia.

Heti, kun olimme noutaneet tytön päiväkodista, kävimme kesälomanaloituskahveilla Ihana Kahvilassa (Nihtikuja, Sompasaari), joka sijaitsee Kalasataman työmaa-alueella merikontissa.

Mutta millaisessa merikontissa! Kontti on kuin pieni idyllinen puutalo, jossa on pastellivärein maalatut lautaseinät. Paitsi, että seinät ovat peltiä. Leivonnaisten ja kahvien lisäksi myynnissä on myös pikuherkkuja ja leikkikaluja.

Alkukesä ei ole ollut kovin suosiollinen tälle kahvilalle, sillä sillä ei ole oikeastaan lainkaan sisätiloja vaan sitäkin hienompi terassi. Näin aurinkoisella ilmalla sillä istuskelee oikein mielellään ja ihailee Tervasaaren, Katajanokan, Kruununhaan, Hakaniemen ja Merihaan suuntaan avautuvaa näköalaa.

Olettekos muuten ennen käyneet kahvilassa, jonka terassilla on myös hiekkalaatikko? No täällä on. Toki, kuten arvata saattaa, poislähdön koittaessa tyttö oli hyvin vahvasti eri mieltä siitä, lähdetäänkö vaiko eikö...

* * *

Kun tilanne oli vähän rauhoittunut, päätimme autoilla vielä noutamaan pizzat Jollaksen Fornitalysta (Jollaksentie 54). Jos Ihana Kahvilan sijainti rakennustyömaalla oli erikoinen, niin on tämän pizzeriankin. Se sijaitsee vanhassa navetassa kantakaupungin suunnasta katsottuna aika kaukana - mutta tarjoaa joidenkin mukaan kaupungin parhaat pizzat!

Tälläkään ravintolalla ei ole sisätiloja, ja itse asiassa asiakaspaikkoja ei ole lainkaan.

Ravintolan italialaiset pyörittäjät ovat alun perin varanneet tilan vain focaccia-leipomoksi ja sitten alkaneet valmistaa siellä viikonloppuisin myös pizzoja. Ja asiakkaita riittää niin, että tänäänkin pizzoja oli odotettava puolisen tuntia, ja meidän jälkeen tulleita asiakkaita varoitettiin jopa yli puolen tunnin odotuksesta.

Ja olivathan pizzat erittäin hyviä! Sijainti on meidän kannaltamme vähän harmillinen, mutta hyvä laajasalolaisille!

Tässähän alkoi jo virittäytyä vähän kesälomatunnelmiin, ja mielessä siintää jo tuleva lomamatka. Siis Italian-matka! Olemme varanneet ystäviemme perheen kanssa villan Firenzen lähistöltä, ja tarkoitus olisi syödä, juoda, lojua uima-altaalla ja pörräillä Toscanassa. Woohoo! Ennen sitä vielä mökille. Ja ilmatkin lämpenivät juuri sopivasti!

 

Kommentit

Pingale

Ja minkä katseen isäntä rouvaan luokaan! Varsinainen loman aloitus -katse.. :)

Kiitos herkkupaikkavinkeistä!

Silkkitassu

Näyttääpäs hyvältä! Ja tosi rennon oloinen paikka! 
Oma loma alkoi tänään, tunti sitten jos tarkkoja ollaan, kun firman pippaloista taksilla hurautin kotia. Kaksi viikkoa saa hetken hengähtää (eli yrittää ahtaa mahdollisimman paljon poukkoilua päiviinsä, jotta lomalla saa aikaan jotain!!!). Hyvää lomareissua! 

Miia. (Ei varmistettu)

Moi, Mitä kautta vuokraatte autoa? Suosituksia? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Moi! Mä suosin ja suosittelen isoja kansainvälisiä ketjuja. Kannattaa tsekata tarjoukset ja pidemmistä vuokrauksista tehdä tarjouspyyntö. Budget, Avis, Scandia, Sixt, Hertz, Europcar. 

TheVillis (Ei varmistettu)

Mukavaa lomaa mukavalle poppoolle:)))

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! :)

Saara1989 (Ei varmistettu) http://heybritney.net

Sattuipa hauskasti, olen viettänyt viimeiset puoli vuotta Toscanassa, tarkemmin sanottuna Sienassa. Tervetuloa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Sienassakin olisi tarkoitus poiketa päiväretkellä! Suosituksia?

Kommentoi