Loma, Ihana ja Fornitaly

Kesäloma alkoi tänään. Pienet huraat sille! Sen – ja vuokralle otetun auton – kunniaksi päätimme autoilla pariin paikkaan, joissa ei ollut tullut käytyä aiemmin. Molemmat omilla tavoillaan epätavallisia.

Heti, kun olimme noutaneet tytön päiväkodista, kävimme kesälomanaloituskahveilla Ihana Kahvilassa (Nihtikuja, Sompasaari), joka sijaitsee Kalasataman työmaa-alueella merikontissa.

IMG_9388.jpg

Mutta millaisessa merikontissa! Kontti on kuin pieni idyllinen puutalo, jossa on pastellivärein maalatut lautaseinät. Paitsi, että seinät ovat peltiä. Leivonnaisten ja kahvien lisäksi myynnissä on myös pikuherkkuja ja leikkikaluja.

IMG_9385.jpg

IMG_9368.jpg

IMG_9366.jpg

Alkukesä ei ole ollut kovin suosiollinen tälle kahvilalle, sillä sillä ei ole oikeastaan lainkaan sisätiloja vaan sitäkin hienompi terassi. Näin aurinkoisella ilmalla sillä istuskelee oikein mielellään ja ihailee Tervasaaren, Katajanokan, Kruununhaan, Hakaniemen ja Merihaan suuntaan avautuvaa näköalaa.

IMG_9401.jpg

IMG_9393.jpg

IMG_9389.jpg

IMG_9356.jpg

Olettekos muuten ennen käyneet kahvilassa, jonka terassilla on myös hiekkalaatikko? No täällä on. Toki, kuten arvata saattaa, poislähdön koittaessa tyttö oli hyvin vahvasti eri mieltä siitä, lähdetäänkö vaiko eikö…

IMG_9357.jpg

IMG_9354.jpg

* * *

Kun tilanne oli vähän rauhoittunut, päätimme autoilla vielä noutamaan pizzat Jollaksen Fornitalysta (Jollaksentie 54). Jos Ihana Kahvilan sijainti rakennustyömaalla oli erikoinen, niin on tämän pizzeriankin. Se sijaitsee vanhassa navetassa kantakaupungin suunnasta katsottuna aika kaukana – mutta tarjoaa joidenkin mukaan kaupungin parhaat pizzat!

IMG_9411.jpg

Tälläkään ravintolalla ei ole sisätiloja, ja itse asiassa asiakaspaikkoja ei ole lainkaan.

IMG_9424.jpg

Ravintolan italialaiset pyörittäjät ovat alun perin varanneet tilan vain focaccia-leipomoksi ja sitten alkaneet valmistaa siellä viikonloppuisin myös pizzoja. Ja asiakkaita riittää niin, että tänäänkin pizzoja oli odotettava puolisen tuntia, ja meidän jälkeen tulleita asiakkaita varoitettiin jopa yli puolen tunnin odotuksesta.

IMG_9422.jpg

IMG_9445.jpg

Ja olivathan pizzat erittäin hyviä! Sijainti on meidän kannaltamme vähän harmillinen, mutta hyvä laajasalolaisille!

IMG_9455.jpg

Tässähän alkoi jo virittäytyä vähän kesälomatunnelmiin, ja mielessä siintää jo tuleva lomamatka. Siis Italian-matka! Olemme varanneet ystäviemme perheen kanssa villan Firenzen lähistöltä, ja tarkoitus olisi syödä, juoda, lojua uima-altaalla ja pörräillä Toscanassa. Woohoo! Ennen sitä vielä mökille. Ja ilmatkin lämpenivät juuri sopivasti!

IMG_9379.jpg

 

Kommentit (8)
  1. Sattuipa hauskasti, olen viettänyt viimeiset puoli vuotta Toscanassa, tarkemmin sanottuna Sienassa. Tervetuloa!

    1. Kiitos! Sienassakin olisi tarkoitus poiketa päiväretkellä! Suosituksia?

  2. Mukavaa lomaa mukavalle poppoolle:)))

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *