Lounas Bistro O matissa ja illallinen Pastiksessa

Isyyspakkaus

Tästä viikosta tuli aivan puolivahingossa oikea kulinaristinen viikko.

Sen lisäksi, että olemme viikonloppuna menossa toista kertaa järjestettävään Taste of Helsinki -gourmetfestivaaliin, onnistuin sopimaan samalle viikolle myös lounastreffit Bistro O matiin, illallisen Rouvan kanssa Pastikseen ja...

No eipäs paljasteta vielä ihan kaikkea vaan aloitetaan eilisistä kokemuksista.

* * *

Ravintolalounaan ja -illallisen sattuminen samalle päivälle oli yhdistelmä sattumaa ja huolimattomuutta. Bistro O matissa minun piti käydä jo muutama viikko sitten, mutta kaverin kanssa sovitut treffit siirtyivät ensin Amerikan-matkan ja sitten molempien lasten sairastelujen vuoksi.

Pastikseen taas päätimme lähteä Rouvan kanssa pari viikkoa sitten, ja sovimme illasta vakkarilastenhoitajamme kanssa, joka on hoitanut tyttöä parina iltana aiemminkin. Tarkoitus oli mennä syömään vasta keskiviikkona, mutta kuinkas kävikään: varasin pöydän vahingossa tiistaiksi. Onneksi laittoivat muistutusviestin päivää aiemmin ja lastenhoitajalle sopi päivän vaihtaminen.

Illallisajaksi klo 20:30 osoittautui muuten aika hyväksi ajankohdaksi. Lapsi ehdittiin syöttää ja pukea yövaatteisiin ennen lähtöä, ja hoitajalle jäi vain lapsen laittaminen nukkumaan.

* * * 

Bistro O mat

http://www.bistromat.fi/
Asemankulma 2, Kirkkonummi

Et ehkä etsisi kunnan parasta ravintolaa paikallisen Citymarketin pihasta, mutta siellä se on: Kirkkonummen ylpeys, Bistro O mat. Ravintola sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Kirkkonummen asemasta, johon pääsee Helsingistä paikallisjunalla 40 minuutissa. Ja kun lähtee matkaan lastenrattaiden kanssa, HSL tarjoaa matkan ilmaiseksi. Kätevää!

Bistro O Matin ruokia voi muuten maistella tulevana viikonloppuna myös Taste of Helsingissä.

Sovimme siis tiistaille lounastreffit kirkkonummelaisen ystävämme ja tämän hieman meidän tyttöämme nuoremman pojan kanssa. Lapset saivat mutustella omia leipäpalojaan sillä aikaa, kun toisen äiti ja toisen isä nauttivat lounasmenun.

Pienet kyllä maistoivat jokaista annosta ja näyttivät hyväksyvän kaiken, mitä heidän suuhunsa laitettiin.

Alkuun tarjottu tomaatti-vuohenjuustokeitto oli aika voimakkaan makuista tytsylle, ja häntä vähän puistatti. Siitä huolimatta hän otti sitä mielellään lisää.

Omasta mielestäni keitto oli erittäin hyvää, ehkä vähän suolaista, kun olen tottunut viime aikoina itsekin lähes suolattomaan ruokaan, mutta ne leivät... Voisin elää näillä ravintolan itse leipomilla leivillä. Varsinkin tuolla tummemmalla, joka oli hieman maltaista, sisältä pehmeää, päältä rapeaa ja vielä niin lämmintä, että voi suli päälle.

Pääruokana lounasmenussa oli perunamuusia, lohta ja korvasienikastiketta. Annos oli erittäin maukas, ei maailman omaleimaisin mutta juuri sellainen kuin kuuluukin. Korvasienet maistuivat pitkästä aikaa aivan mahtavilta. (Sieniä lapsille ei annettu.)

Jälkiruoaksi tarjottu pieni suklaatorttu oli sekin erinomaista.

Kyllä kannatti lähteä retkelle, sekä seuran että ruoan puolesta. Kiitos S:lle ja A:lle seurasta, ja nähdään pian uudestaan!

* * *

Pastis

http://www.pastis.fi/
Pieni Roobertinkatu 2

Huippusuositun ravintola Murun omistajien uusi ravintola, Pastis, on ollut avoinna pari kuukautta. Helsingissä uusilla ravintoloilla on tapana olla pitkälti täyteen varattuja vähintään päiviä tai jopa viikkoja etukäteen, mutta Pastiksesta voi ainakin teoriassa saada pöydän milloin vain. Vain sen alakertaan otetaan pöytävarauksia, ja yläkerran paikat jaetaan niille, jotka kävelevät sisään ilman pöytävarausta.

Ruoka on ronskia ranskalaista maalaisruokaa, ja annokset ovat tuhteja. Alkupalaksi tilaamani Parasta purkista eli kastanjalla maustettua ankanmaksapateeta oli niin kookas, että siitä olisi riittänyt hyvin alkupalaksi ainakin kolmelle ellei jopa neljälle hengelle.

Rouvan kylmäsavulohibriossi oli hillitymmän kokoinen, mikä oli hyvä, sillä pääruokakaan ei ollut mitään piperrystä. Tilasimme talon makkaraa ja samppanjalla maustettua hapankaalia sekä korillisen tryffelisuolalla maustettuja ranskalaisia. Ihan törkeän hyvää. Talon itse tehtyyn (?) ketsuppiin olisin kaivannut vähän voimakkaampaa makua, mutta maalaissinappi oli aivan loistavaa makkaran kanssa.

Crème caramel ja suklaakohokas - paljon parempia jälkiruokia ei voi toivoa.

Tarjoilu pelasi, henkilökunta oli reipasta ja välitöntä, viinivalinta meni nappiin ja ruoka oli hyvää = kaikkiaan erittäin positiivinen kokemus. Menisin toistekin.

Kommentit

SN (Ei varmistettu)

Bistro O Mat on kyllä todella kummallisessa paikassa, mutta seikkailu maakuntaan kannattaa aina. Suosittelen myös viikonloppubrunssia, nam!

Tommi K
Isyyspakkaus

Se onkin testattu muistaakseni aika pian sen jälkeen, kun ravintola avattiin. Yksityiskohdat ovat unohtuneet, mutta muistijälki on hyvin positiivinen :D

Athene
Päivän luku

Minäkin testasin Pastiksen pari viikkoa sitten. Jäi hyvä mieli, viiriäisenkoipialkuruoka oli erinomainen,pääruokana liha ja bernaisekastike ei niin kummoinen. Mukava lisä Helsingin bistroravintolakenttään joka tapauksessa. Bistro Omat vielä kokeilematta.

JoJo (Ei varmistettu)

Viiniä vain yhdelle?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä sitä oli kahdelle.

Kommentoi