Lounas kaupungilla: Gastro Cafe Kallio

Tavoitteeni käydä lounaalla kaupungilla edes joka toinen viikko näyttää etenevän juuri siihen tahtiin. Viime viikolla tytön vapaapäivänä päiväkodista kävimme kolmestaan lounaalla Gastro Cafe Kalliossa (Fleminginkatu 7), joka oli Rouvan suuri suosikki hänen vapaidensa aikana.

IMG_4016-2.jpg

Gastro Cafe Kallio tunnettiin aiemmin nimellä Galleria Keidas, mutta paikka on edelleen käytännössä sama, vaikka sen nimi on muuttunut. Olen käynyt ravintolassa aiemmin vain viikonloppubrunsseilla, mutta se tarjoaa myös lounaita tiistaista perjantaihin ja illallisia keskiviikosta lauantaihin.

IMG_4022-2.jpg

Kun ehdotin tytölle lounasta ulkona, hän olisi halunnut tietysti sushia. Sitä on kuitenkin syöty viime aikoina jo muutaman kerran, ja olin oikeastaan jo päättänyt, että menemme Gastro Cafe Kallioon.

IMG_4009-2.jpg

Oma annokseni oli kalamureketta, perunaa ja ruusukaalia (12 €), ja tyttönen tilasi lihamureke-hapankaali-sandwichin. Pyysin sen puolikkaana annoksena, ja myös hinta puolittui ongelmitta 6 €:een.

IMG_4001-2.jpg

Ja olipa hyvää! Oma murekkeeni oli kuohkean pehmeää ja erittäin maukasta ja sen lisukkeet kivat. Tyttö hotkaisi oman lihamurekeleipänsä lähes kokonaan, taputteli sen jälkeen kylläisenä vatsaansa ja ihasteli, että murekeleipä oli ”parasta ikinä”.

IMG_4019-2.jpg

Jopa poika söi molemmista annoksista useamman haarukallisen, mikä on erittäin hyvin, sillä tähän mennessä emme ole saaneet häntä syömään ravintoloissa juuri mitään. Ja Gastro Cafe:n leipä hänelle maistui tietysti erinomaisesti, eikä ihmekään: leipä on todella herkullista ja aina vasta paistettua. Sitä voisi ostaa myös mukaan, mutta meillä on tietty oma juurileipätehtaamme omasta takaa.

IMG_3987-2.jpg

Tällaiseen myöhäiseen lounasaikaan minulla ei ollut ongelmia mahtua sisään vaunujen kanssa, ja paikka sopi siis muutenkin hyvin lasten kanssa liikkeellä olevalle, joten erittäin lämpimät lounassuositukset myös Gastro Cafe Kalliolle!

Ja Rouva on haaveillut illallisesta täällä niin pitkään, että eiköhän sekin saada jonain iltana järjestymään.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *