Lukuvinkki: Joël Dicker – Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Luin kesälomalla kirjan, joka on ehdottomasti suosittelun arvoinen. Se on sveitsiläisen Joël Dickerin dekkari Totuus Harry Quebertin tapauksesta (Tammi 2014). Teos on varmasti jo tuttu kaikille enemmän lukeville, mutta itselleni vain puolitoista vuotta vanha kirja on yleisesti ottaen yhä uutuus.

IMG_5578.jpg

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltoihin, pieneen Auroran kaupunkiin New Hampshiressa. Kirjan päähenkilö on tyhjän sivun kammosta kärsivä menestyskirjailija Marcus Goldman, joka lähtee New Yorkista Auroraan tapaamaan entistä opettajaansa, Harry Quebertia. Quebert itse on kirjoittanut yhden Amerikan tunnetuimmista ja menestyneimmistä kirjoista 1970-luvulla.

Quebertin talon puutarhasta löytyy yllättäen nuoren tytön ruumis, joka osoittautuu yli kolmekymmentä vuotta sitten kadonneeksi, 15-vuotiaaksi Nola Kellerganiksi. Käy ilmi, että kirjailija Quebertilla on ollut suhde Nolan kanssa, ja hänestä tulee tapauksen ykkösepäilty.

Marcus Goldman alkaa tutkia murhaa ja kirjoittamaan tutkimuksistaan uutta kirjaa, totuutta Harry Quebertin tapauksesta. Kunnon dekkarin tavoin juonessa on käänteitä ja yllätyksiä, ja moni asia onkin jotain muuta, miltä ensin näyttää. Vaikka kirjassa on yli 800 sivua, tarina on niin mukaansatempaava ja teksti niin sujuvaa, että se on melko nopealukuinen.

Kirja oli erittäin viihdyttävä, ja se oli oikein mukava viimeistellä viimeisinä lomapäivinä riippumatossa loikoillen. Tuskin tästä yhtä maailman kirjallisuuden historian merkkiteoksista tulee, mutta hyvän Hollywood-elokuvan ainekset siinä ainakin on.

Yhteenveto: pidin ja suosittelen.

IMG_5564.jpg

kulttuuri suosittelen kirjat
Kommentit (6)
 1. Mikko – Private Blend
  7.8.2015, 04:53

  Tämän kesän vastaava lukupaketti taitaa olla Doerrin Kaikki se valo jota emme näe.

  1. Kiinnostavaa, kiitos vinkistä!

 2. Mulle tuli tästä sellaset Twin Peaks-fiilikset, tykkäsin! Loma on vasta alkamassa eli tän tyyppisiä kirjasuosituksia kaivattaisiin muitakin… 

  1. Sama täällä.

  2. Kyllä! Vähemmän yliluonnollinen tarina kuitenkin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *