Lutakon Teeleidi

Isyyspakkaus

Ihan ensimmäisenä on kiitettävä Nellahia vinkistä, jonka hän kirjoitti Toivolan vanhasta pihasta tekemäni jutun kommentteihin. En ollut nimittäin kuullutkaan, että Jyväskylän Lutakossa sijaitseva Lutakon leidiksi nimetty talokaunotar oli saanut vihdoin arvoistaan käyttöä. Siellä on nimittäin tänä kesänä avautunut teehuone Teeleidi (Schaumanin puistotie 2 A 2).

Seuraavaksi on myönnettävä, että enpä ole aiemmin käynytkään teehuoneessa, ellei sitä kymmenen vuoden takaista visiittiä Shanghain Yuyuan Gardenin keskellä sijaitsevassa teehuoneessa lasketa. Mutta tiedättekös, kyllä tässä vannoutunut kahvinjuojakin on tämän kokemuksen perusteella varovaisen kiinnostunut vaihtamaan suuntautumistaan.

Ensinnäkin talon omatekoinen jäätee oli niin raikasta ja virkistävää nihkeänkosteana päivänä, että minunkin oli ostettava mukaan samoja teenlehtiä, joita oli käytetty teen valmistamiseen. Niin, ja minut on kyllä helppo voittaa aina puolelleen mehevällä omenapiirakalla.

Rouvan nauttima omenahauduke oli sekin maistuvaa ja raikasta, ja santsikupin sai hakea samovaarista samaan hintaan.

Teelaatuja on myynnissä seitsemääkymmentä, mukana myös alueen ja rakennuksen nimikkojuomat.

Tämä on varmaan kaikille teenjuojille ja teehuoneiden vakioasiakkaille itsestäänselvyys, mutta itselleni oli suuri ooh-hetki, kun kuulin, että paikan päällä voi nauttia mistä tahansa irtomyynnissä olevasta teestä haudutetun juoman. En ehkä itse tulisi ostaneeksi kotiin vaikkapa mango-meloni- tai karamelliteetä, mutta kyllä kiinnostaisi maistaa sellaisia! Eipä kahviloissa voi yleensä valita kuin espresson ja suodatinkahvin välillä. 

Teelaatuja voi maistella myös teetastingeissa. Lisäksi Teeleidi tarjoaa torstai-iltapäivisin "Kello viiden teet" sekä arkiaamuisin "Lomalaisen aamiaisen". Nyt ihan harmittaa, että jouduimme jo jatkamaan matkaamme Jyväskylästä, sillä olisin mielelläni käynyt maistelemassa tämän teehuoneen antimia toisenkin kerran.

Kyllä muidenkin kannattaa uskaltaa ylittää Jyväskylän ratapiha ja Jyväsjärven rantaa myötäilevä, edelleen paljon tunteita herättävä valtatie, Rantaväylä.

Mainitsin paikasta äidilleni, ja hän kertoi tuntevansa paikkaa pyörittävän Annen. On kuulemma käynyt meillä kotonakin poikansa kanssa. Myöhemmin huomasin, että Teeleidillä on myös blogi. Ja missä? Täällä Lilyssä.

Että terve vaan ja terkkuja! Tullaan käymään seuraavan kerran, kun olemme siellä päin.

Kommentit

Iinamm (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, vaikka näin jyväskyläläisenä tiedän paikan. Täytyy viimeistään koulun jatkuessa pyörähtää paikalla, harmi vain JAMK siirti tulevat restonomit melkein teeleidin vierestä Rajakadulle :D olisi voinut käydä helpommin...

katiK
Punainen tupa

Teeleidi on kyllä mahtava paikka. Erityisen lämmöllä suosittelen paikan Aloe Vera -vihreää teetä ja Luomu Senchaa. Taidankin heti keittää kupillisen!

Niin ja Teeleidin emäntä on kyllä todella ihana ja jaksaa vastailla tyhmiinkin teeaiheisiin kysymyksiin antaumuksella :) 

Dukanette

Nyt esitän mahdollisesti vaikean kysymyksen, mutta kuinka esteellinen ko.paikka oli? Oliko rappusia tms? 

Tommi K
Isyyspakkaus

On kyllä vaikea kysymys, kun ei tullut kiinnitettyä asiaan huomiota. Siinä oli ainakin yhdet pienet portaat ylös, mutta pitää pyytää paikan pyörittäjää kommentoimaan asiaa. Teehuoneella on kyllä asiakaspaikoja näin kesällä myös ulkona, joka on ainakin hyvin esteetön paikka :)

Vierailija (Ei varmistettu)

kiitos kysymyksestä. Valitettavasti meille on muutama rappunen, eikä luiskaa ole mahdollista saada. Pyörätuolissa on kuitenkin meille päässyt avustettuna, ja muutoin mahtuu kulkemaan. Kauniilla kelillä on mukava istua ulkona, jossa on asiakaspaikkoja. Tervetuloa Teeleidiin!

Dukanette

Eipä haittaa, harvat kiinnittää sellasiin asioihin huomiota :) Teilläkin tyttö jo niin iso ettei ole edes lastenvaunuja mukana niin ei sellaista tajua katsoa.

AmandaL (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blospot.fi

Samalla asialla sukulaismiehen kanssa, mäkin bloggasin tästä ihanasta paikasta pari viikkoa sitten. :)

Pahokas (Ei varmistettu) http://pahokas.blogspot.fi

Helsingissä ainakin mielestäni The Ouncen Fredan liikkeessä voi maistella liikkeen myytävät teet. Sitä en tiedä, onko tämä mahdollista City Centerissä (bongasin kahvilankin vasta eilen...) tai Thehuoneella.

Kommentoi