Lutakon Teeleidi

Ihan ensimmäisenä on kiitettävä Nellahia vinkistä, jonka hän kirjoitti Toivolan vanhasta pihasta tekemäni jutun kommentteihin. En ollut nimittäin kuullutkaan, että Jyväskylän Lutakossa sijaitseva Lutakon leidiksi nimetty talokaunotar oli saanut vihdoin arvoistaan käyttöä. Siellä on nimittäin tänä kesänä avautunut teehuone Teeleidi (Schaumanin puistotie 2 A 2).

IMG_1110.jpg

Seuraavaksi on myönnettävä, että enpä ole aiemmin käynytkään teehuoneessa, ellei sitä kymmenen vuoden takaista visiittiä Shanghain Yuyuan Gardenin keskellä sijaitsevassa teehuoneessa lasketa. Mutta tiedättekös, kyllä tässä vannoutunut kahvinjuojakin on tämän kokemuksen perusteella varovaisen kiinnostunut vaihtamaan suuntautumistaan.

Ensinnäkin talon omatekoinen jäätee oli niin raikasta ja virkistävää nihkeänkosteana päivänä, että minunkin oli ostettava mukaan samoja teenlehtiä, joita oli käytetty teen valmistamiseen. Niin, ja minut on kyllä helppo voittaa aina puolelleen mehevällä omenapiirakalla.

IMG_1143.jpg

Rouvan nauttima omenahauduke oli sekin maistuvaa ja raikasta, ja santsikupin sai hakea samovaarista samaan hintaan.

IMG_1157.jpg

IMG_1167.jpg

Teelaatuja on myynnissä seitsemääkymmentä, mukana myös alueen ja rakennuksen nimikkojuomat.

IMG_1127 (1).jpg

Tämä on varmaan kaikille teenjuojille ja teehuoneiden vakioasiakkaille itsestäänselvyys, mutta itselleni oli suuri ooh-hetki, kun kuulin, että paikan päällä voi nauttia mistä tahansa irtomyynnissä olevasta teestä haudutetun juoman. En ehkä itse tulisi ostaneeksi kotiin vaikkapa mango-meloni- tai karamelliteetä, mutta kyllä kiinnostaisi maistaa sellaisia! Eipä kahviloissa voi yleensä valita kuin espresson ja suodatinkahvin välillä. 

IMG_1136.jpg

Teelaatuja voi maistella myös teetastingeissa. Lisäksi Teeleidi tarjoaa torstai-iltapäivisin ”Kello viiden teet” sekä arkiaamuisin ”Lomalaisen aamiaisen”. Nyt ihan harmittaa, että jouduimme jo jatkamaan matkaamme Jyväskylästä, sillä olisin mielelläni käynyt maistelemassa tämän teehuoneen antimia toisenkin kerran.

Kyllä muidenkin kannattaa uskaltaa ylittää Jyväskylän ratapiha ja Jyväsjärven rantaa myötäilevä, edelleen paljon tunteita herättävä valtatie, Rantaväylä.

IMG_1129.jpg

Mainitsin paikasta äidilleni, ja hän kertoi tuntevansa paikkaa pyörittävän Annen. On kuulemma käynyt meillä kotonakin poikansa kanssa. Myöhemmin huomasin, että Teeleidillä on myös blogi. Ja missä? Täällä Lilyssä.

Että terve vaan ja terkkuja! Tullaan käymään seuraavan kerran, kun olemme siellä päin.

Kommentit (8)
  1. Helsingissä ainakin mielestäni The Ouncen Fredan liikkeessä voi maistella liikkeen myytävät teet. Sitä en tiedä, onko tämä mahdollista City Centerissä (bongasin kahvilankin vasta eilen…) tai Thehuoneella.

  2. Samalla asialla sukulaismiehen kanssa, mäkin bloggasin tästä ihanasta paikasta pari viikkoa sitten. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *