Luumupiirakka vastaan kirsikkapiirakka

Mm, lämmintä piirakkaa. Kumpi on parempaa, luumu vai kirsikka?

img_0318.jpg

Viime viikolla postaamallani omena-jogurttipiirakan ohjeella voi hyvin tehdä piirakoita myös muista syksyn hedelmistä. Ylemmässä kuvassa Rouvan luumupiirakka ja alemmassa kirsikkapiirakka, molemmat tehty anoppilan pihan sadosta samalla ohjeella kuin omenapiirakkakin.

img_0220.jpg

Piirakkapohjassa voi varioida sekä jauhoja että sokereita. Osan vehnäjauhoista voi korvata vaikkapa speltillä (kuten Eeva Kolu HS.fi:n blogissaan), ja ruskeilla sokereilla pohjaan saa enemmän makua kuin valkoisella. Itse asiassa Rouva käyttää leipomisessa lähes aina intiaani- tai palmusokeria, ja viime aikoina piirakkapohjissa on maisteltu kookossokeria. Sillä piirakasta tulee jopa liian hyvää.

img_0299.jpg

Jos teet piirakan nopeasti kypsyvistä ja hyvin kosteista hedelmistä tai marjoista, piirakkapohjaa kannattaa esipaistaa kymmenisen minuuttia ennen kuin täytteet levitetään sen päälle.

img_0217.jpg

Kamppailussa luumupiirakka vastaan kirsikkapiirakka voittaja oli selkeästi kirsikkapiirakka. Luumupiirakka näyttää kyllä houkuttelevalta, mutta anopin luumujen kuoret olivat aavistuksen verran liian kirpeitä piirakkaan. Kirsikkapiirakkaa on tehty monta kertaa, mutta nämä luumut sopivat jatkossakin paremmin luumuhilloon

Kommentit (2)
  1. Pahan kysymyksen heitit! en ole tehnyt kuin luumupiirakkaa 🙂 tosin uskoisin että kirsikkapiirakka ei kyllä voi olla kuin hyvää!

  2. Kiitos hyvästä piirakkaohjeesta! Omenapiirakkaa olen tehnyt jo kahdesti pienin muutoksin. Korillinen kaneliomenoita odottaisi vielä terassilla. Seuraavaksi kokeilen puolukkaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *