Maa-artisokkarisotto

Isyyspakkaus

Annemin pari kuukautta sitten 52 Weeks of Deliciousness -palstallaan postaama maa-artisokkarisoton ohje vaikutti niin herkulliselta, että sitä oli kokeiltava itsekin. Kyllä kannatti! Tämä herkku meni heittämällä oman risottolistani kärkisijoille. En ole vielä varma, voittaako tämä jopa punajuuririsottomme!

Risotto tehdään kuten muutkin risotot, ja lopussa sen sekaan lisätään erikseen valmistettu maa-artisokkapyree. Koko ohje löytyy täältä. Noudatimme sitä muuten aika tarkasti, mutta sen sijaan, että artisokat olisi siivilöity keitinliemestä ennen soseutusta, soseutimme ne keitinliemineen.

Pienten artisokkien kuoriminen on kyllä niin työlästä, että kannattaa etsiä reilun kokoisia mukuloita. Nämä perunan kokoiset (!) kotimaiset (!) luomuartisokat (!) löytyivät Tehtaankadun Aitokaupasta.

Tätä pitää saada pian uudelleen!

Kommentit

annemi

Jee, ihanaa että tämä on nyt myös teidän suosikki! :) syksyllä aion tehdä myös oman maan artisokista tätä herkkua, toivottavasti ei vaan ole mitään minimukuloita tulossa :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Vau, kuulostaa tosi ihanalta! Ehkä pitää itsekin testata. :)

tilkkutäkki

sitä pitää sitten kokeilla, kun en ole pahemmin keksinyt käyttäa kasvattailleni maa-artisokkille :)

 

manteli** (Ei varmistettu)

Namnam, kuulostaapas herkulliselta ja mukavalta vaihtelulta sille ainaiselle maa-artisokkakeitolle :)

Täytyypäs ropsauttaa vähän kananlantaa maa-artisokkien juurelle ja peittää ruohosilpulla, josko lisälannoitus antaisi oikein hyvän sadon.

- (Ei varmistettu)

Stockan myymät maa-artisokat ovat usein pieniä möykkyjä täynnä, mutta yllätyksekseni Citymarketista löytyi aivan erilaisia, paljon sileämpiä versioita :)

Hosuli
Hömppäblogi

Oi tämä kuulosta herkulta! Ehkä jopa niin herkulta, että jaksaisin kuoria maa-artisokkia.

Kommentoi