Maailman hienoin leikkimatto

Isyyspakkaus

Olen lähes objektiivisesti sitä mieltä, että tytöllämme on luultavasti, ehkä jopa todennäköisesti, maailman hienoin leikkimatto. Rouvan tekemä. Pieni pääsi viime viikolla kokeilemaan sitä ensimmäisen kerran.

Matto on saanut inspiraationsa Tammen kultaisesta kirjasta Riku Rinkeli, jonka kuvituksen on tehnyt mystinen nimimerkki Ging. Kirjan tarina on vähän erikoinen, mutta sen kuvitus on hauska.

Matto on tehty vanhoista tilkuista ja kierrätysmateriaalista: Valkoinen pohja on paksua lakanakangasta. Kukan osia, lintuja ja muita kuvioita on leikattu vanhoista tyynynpäällisistä ja kierrätyskeskuksesta haetuista tilkuista. Kääntöpuolella ja peiton alaosassa on Rouvan Sambian-tuliaisia reilun kymmenen vuoden takaa. Maton sisällä on paksu vanulevy.

Piirsin kuviot ensin sanomalehtipaperille, ja Rouva käytti paperinpalasia kaavoina. Palat on ommeltu reunoistaan kiinni lakanakankaaseen siksak-ompeleella. Maton ylä- ja alaosa on kiinnitetty toisiinsa ja välissä olevaan vanulevyyn käsin pienillä pistoilla sieltä täältä. Lisäksi matossa on toisesta Afrikan-kankaasta tehty, muutaman sentin leyvinen reunus, joka on ensin ommeltu kiinni maton reunoihin etupuolelle, käännetty reunan yli nurjalle puolelle ja ommeltu sinne kiinni käsin.

Osa kukkien terälehdistä on ommeltu kiinni vain alaosastaan, joten niistä saa kivasti otteen. Parissa lehdessä on sisällä vanua ja parissa hauskasti rapisevaa muovia.

Yksi kukkien terälehdistä on kirjottu villalangalla.

Myös lintujen ja hevosten silmät on tehty kirjomalla, joten niistä ei irtoa mitään, mikä voisi joutua lapsen kurkkuun.

Pienemmässä hevosessa on sisällä vanua. Isomman pää taas on kaulasta asti irtonainen, ja myös sen sisällä on rapisevaa muovia.

Isomman hevosen materiaalina Rouva käytti vanhaa tyynynpäällistä, joka muuttui kerran pesussa huovaksi. Sen ei pitänyt olla täyttä villaa. 

Kyllä tämän päällä kelpaa leikkiä. Olisi kelvannut jo aiemmin, mutta peiton valmistuminen viivästyi dramaattisten tapahtumien vuoksi.

Ote Rouva Facebookista syyskuulta: "Hmmm, ompelukoneen polkimesta nousee savu. Mitä tästä pitäisi ajatella?"

"Riippuu kai siitä, toimiiko kone sähköllä vai pelkällä polkemisella", vastasi hänen kaverinsa.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä on HIENO! Sulle ja Rouvalle voisi olla muuten iloa Tehdään taidetta (100 vinkkiä lapsiperheen luoviin hetkiin) -kirjasta, josta löytyy paljon myös vauvojen ja taaperoiden taidejuttuja. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Upea! Mulla oli myös aikoinaan kunnia saada tekstiilitaiteilija-isosiskoni tekemä puuhamatto esikoiselleni. Kaikki kolme lastani rakastivat sitä ja nyt se odottelee vaatehuoneessa lapsenlapsien pieniä sormia :-D Tähän on kuitenkin toivottavasti vielä useampi vuosi!

-riika

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

Onpa upea! Rouva on kyllä taitava daami. Sopisi leikkimatoksi vähän(noin 30 vuotta) vanhempienkin asuntoon...

PSK
Insert Cool Phrase

Onpa hieno!

Vierailija (Ei varmistettu)

onpa tosiaan hieno. kelpaa vauvelin kölliä ja rapistella :)

W A U !!!!

S-S

Onpa muuten todella hieno!

Itse rakkaudella tehdyt vauva-ajan "käyttöesineet" (äh, en keksinyt parempaa termiä...) ovat äärettömän rakkaita aikuisiälläkin.

Äitini teki 30 vuotta sitten minulle seinävaatteen samantyylisellä tekniikalla kuin mitä tuo teidän yhteisteoksenne on tehty. Siinä puksuttaa vuoristomaiseman halki juna, jonka vaunut ovat taskuja ja satupuussa roikkuu irrallaan olevia omenoita.

Se on kulkenut suvun jokaisen vauva- ja leikki-ikäisen huoneen tai sängyn yläpuolella ja nyt sen sai meidän pieni poikamme. Olin hämmentävän järkyttynyt kun ko. teosta ei alkuun meinannutkaan mummolasta löytyä...

Sanna81 (Ei varmistettu)

Superhieno, vau!

Hosuli
Hömppäblogi

Upea! Mitä taitavuutta. Käsitöissä onneton voi vain ihastella. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana tutkimusmatto: kaunis ja kiinnostava myös haptisuudessaan. Siitä tulee varmasti rakas! Ihania projekteja teidän perheellä!

Suttura

Aivan upea - näen tämän jo sellaisena sukupolvia kiertävänä perintökalleutena eli säilökää aarre hyvin jahka neiti kasvaa käyttöiän ohi. Tosin näin hieno matto on melko helppo säilöä - seinälle tietenkin!

Raivorouva

Upea :)! Ja ihastelen aina vaan tuota teidän neidin tukkaa, voi miten pitkä se onkaan! Meidän saman ikäisen tytön tukkaa ei voi oikein edes tukaksi kutsua... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tosi upea leikkimatto! Jaksan aina ihmetellä, että miten Rouva ehtii tehdä näitä ihania käsitöitä ja leipomuksia. Onko hänellä käytössää joku ylimääräinen salainen aikavyöhyke, josta tämä äiti täällä ei ole kuullutkaan?

Tommi K
Isyyspakkaus

Rouva kiittää kaikkia! On kyllä taitava daami, kuten Anna tuossa totesi.

Niin, miten Rouva ehtii tehdä kaikkea? Käsitöitä syntyy iltaisin, kun tyttö on mennyt nukkumaan. Arki-iltoina ja viikonloppuina, kun isä viihdyttää tyttöä, Rouvan kädet ovat vapaat kaikenlaiseen. Kyllähän sellaiseen löytyy aikaa, mikä on itsestä kivaa :)

Lähiömutsi (Ei varmistettu) http://www.mutsiavautuu.com/

Onpas kaunis ja mukava matto pötköttelyyn! Etenkin noi hepat saavat mut melkein lässyttämään, kun ovat niin lutusia! Oma ompelukoneeni joutui huoltoon sen jälkeen, kun olin sillä Minimen puuhamaton kuukausia kestäneen satunnaisen yöompelun jälkeen jurnuttanut kokoon. Ja oisko viisi neulaa katkennut. Tulipa tehtyä.

www.mutsiavautuu.com

Kommentoi