Maailman hienoin leikkimatto

Olen lähes objektiivisesti sitä mieltä, että tytöllämme on luultavasti, ehkä jopa todennäköisesti, maailman hienoin leikkimatto. Rouvan tekemä. Pieni pääsi viime viikolla kokeilemaan sitä ensimmäisen kerran.

img_9695.jpg

Matto on saanut inspiraationsa Tammen kultaisesta kirjasta Riku Rinkeli, jonka kuvituksen on tehnyt mystinen nimimerkki Ging. Kirjan tarina on vähän erikoinen, mutta sen kuvitus on hauska.

Matto on tehty vanhoista tilkuista ja kierrätysmateriaalista: Valkoinen pohja on paksua lakanakangasta. Kukan osia, lintuja ja muita kuvioita on leikattu vanhoista tyynynpäällisistä ja kierrätyskeskuksesta haetuista tilkuista. Kääntöpuolella ja peiton alaosassa on Rouvan Sambian-tuliaisia reilun kymmenen vuoden takaa. Maton sisällä on paksu vanulevy.

img_9918.jpg

Piirsin kuviot ensin sanomalehtipaperille, ja Rouva käytti paperinpalasia kaavoina. Palat on ommeltu reunoistaan kiinni lakanakankaaseen siksak-ompeleella. Maton ylä- ja alaosa on kiinnitetty toisiinsa ja välissä olevaan vanulevyyn käsin pienillä pistoilla sieltä täältä. Lisäksi matossa on toisesta Afrikan-kankaasta tehty, muutaman sentin leyvinen reunus, joka on ensin ommeltu kiinni maton reunoihin etupuolelle, käännetty reunan yli nurjalle puolelle ja ommeltu sinne kiinni käsin.

Osa kukkien terälehdistä on ommeltu kiinni vain alaosastaan, joten niistä saa kivasti otteen. Parissa lehdessä on sisällä vanua ja parissa hauskasti rapisevaa muovia.

img_9737.jpg

Yksi kukkien terälehdistä on kirjottu villalangalla.

img_9863.jpg

Myös lintujen ja hevosten silmät on tehty kirjomalla, joten niistä ei irtoa mitään, mikä voisi joutua lapsen kurkkuun.

img_9800.jpg

Pienemmässä hevosessa on sisällä vanua. Isomman pää taas on kaulasta asti irtonainen, ja myös sen sisällä on rapisevaa muovia.

img_9778.jpg

Isomman hevosen materiaalina Rouva käytti vanhaa tyynynpäällistä, joka muuttui kerran pesussa huovaksi. Sen ei pitänyt olla täyttä villaa. 

img_9763.jpg

Kyllä tämän päällä kelpaa leikkiä. Olisi kelvannut jo aiemmin, mutta peiton valmistuminen viivästyi dramaattisten tapahtumien vuoksi.

Ote Rouva Facebookista syyskuulta: ”Hmmm, ompelukoneen polkimesta nousee savu. Mitä tästä pitäisi ajatella?”

”Riippuu kai siitä, toimiiko kone sähköllä vai pelkällä polkemisella”, vastasi hänen kaverinsa.

img_9609_-_version_2.jpg

Kommentit (15)
  1. Lähiömutsi
    2.11.2012, 08:34

    Onpas kaunis ja mukava matto pötköttelyyn! Etenkin noi hepat saavat mut melkein lässyttämään, kun ovat niin lutusia! Oma ompelukoneeni joutui huoltoon sen jälkeen, kun olin sillä Minimen puuhamaton kuukausia kestäneen satunnaisen yöompelun jälkeen jurnuttanut kokoon. Ja oisko viisi neulaa katkennut. Tulipa tehtyä.

    http://www.mutsiavautuu.com

  2. Rouva kiittää kaikkia! On kyllä taitava daami, kuten Anna tuossa totesi.

    Niin, miten Rouva ehtii tehdä kaikkea? Käsitöitä syntyy iltaisin, kun tyttö on mennyt nukkumaan. Arki-iltoina ja viikonloppuina, kun isä viihdyttää tyttöä, Rouvan kädet ovat vapaat kaikenlaiseen. Kyllähän sellaiseen löytyy aikaa, mikä on itsestä kivaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *