Maalla kaupungissa: juhannus puutarhamökillä

Tätä on odotettu: voimme vihdoin yöpyä puutarhamökillä!

Juhannus maalla kaupungissa

Mökin remontti on jo niin pitkällä, että mökkiä voi käyttää muuhunkin kuin päiväretkien tukikohdaksi, joten vietimme juhannuksena ensimmäiset yömme mökillä.

Viimeinen ratkaistava asia tuvan sisustuksen suhteen oli aikuisten nukkumaratkaisu. Lapsille hankin jo viime kesänä kerrossängyn, mutta oma sänkymme oli pohdinnassa vielä tähän kevääseen saakka. Harkitsimme vuodesohvaa, mutta kun oikein mitään sopivaa ja sopivan kompaktia ei tullut vastaan, ajattelimme jo hetken hankkia kaksi patjaa, jotka voi nostaa päällekkäin, kun mökillä ei yövytä.

Sittemmin päätimme hankkia kotiimme lapsille kerrossängyn, ja se taas herätti aivan uusia ajatuksia. Entäpä jos toisimmekin tyttären käytössä olleen rautasängyn mökille ja hankkisin sen lisäksi mittojen mukaan leikatun vaahtomuovipatjan, jonka voi joko nostaa sängyn päälle tai työntää päiväksi sen alle?

Tuumasta toimeen! Vuokrasin pakettiauton, toin sängyn mökille ja kävin ostamassa Etolasta täsmälleen sängyn kokoisen 10-senttisen vaahtomuovipatjan, joka mahtuu sänkyyn toisen patjan päälle. Kun mökille jäädään yöksi, patjan voi pedata lattialle, ja muuten sitä voi pitää sängyn päällä.

Hankimme vielä F-Musiikista pianon aluskupit sängyn pyörien alle, jotta ne eivät tekisi yhtä pahoja jälkiä puulattiaan kuin ne ehtivät tehdä kotona.

Juhannus maalla kaupungissa

Ja nyt, vihdoin, pääsimme mökkeilemään aivan oikeasti! Heräilemään rauhassa vihreyden keskellä, tekemään aamupalat uudessa keittiössä, puuhailemaan yhdessä ja käymään iltasuihkussa huoltorakennuksella.

Olen jo pitkin kevättä tuntenut useamman kerran, että olisipa kiva jäädä mökille yöksi. Lasten kanssa kotoa mökille lähteminen ja vastaavasti mökiltä kotiin lähteminen on sen verran työlästä, että mieluummin lähtisi viikonlopun aikana vain kerran mökille ja toisen kerran takaisin kotiin.

Juhannus maalla kaupungissa

Lapsetkin olivat mökkijuhannuksesta niin innoissaan, etteivät olleet pysyä nahoissaan. Ensimmäinen yö oli tosin pienemmälle niin jännittävä, että hänen oli vähän vaikea saada unen päästä kiinni uudessa sängyssään. Itse taas nukuin paremmin kuin aikoihin, sillä mökki oli yöllä viileämpi kuin oma kotimme, joka on helteisillä säillä melko helteinen myös sisältä.

Oli mahtavaa nähdä, miten molemmat lapset leikkivät mökillä pitkät ajat sekä yhdessä että erikseen ja he viihtyivät siellä erinomaisesti.

Juhannus maalla kaupungissa

Ja meillehän se avasi aivan uusia mahdollisuuksia. Rouvakin ehti kuopsutella kukkapenkkejään, hoitaa kasvihuonetta ja istuttaa uusia kasveja enemmän kuin monen muuna viikonloppuna yhteensä.

Juhannus maalla kaupungissaJuhannus maalla kaupungissa

Tytärkin pääsi mukaan istutuspuuhiin. Tähän kasvaa pian hernettä!

Juhannus maalla kaupungissa

Itse päätin olla koskematta yhteenkään remonttivälineeseen (vaikka maalaushommia olisikin vielä jäljellä) ja keskittyä touhuamaan lasten kanssa.

Juhannus maalla kaupungissaJuhannus maalla kaupungissa

Odotetuin asia oli uimaretki Kivinokan uimarannalle kilometrin päähän mökiltä.

Juhannus maalla kaupungissa

Lapset ovat ehtineet käydä uimassa meressä ja aiemmin tänä vuonna, mutta itse pääsin heittämään talviturkkini vasta nyt. Turkkia olikin ehtinyt kertyä kahdelta vuodelta.

Juhannus maalla kaupungissa

Täytyy sanoa, että vesi oli yllättävän lämmintä.En erityisesti pidä kylmästä ja märästä, mutta kun pienen pakon edessä joutuu veteen, kyllähän se hauskaa on!

Juhannus maalla kaupungissa

Samalla retkellä kävimme Kivinokassa myös Maijan kahvilassa, joka oli meille uusi tuttavuus. Maijan munkit ja kahvilan lampaat ovat kuulemma käsite, joten olipa hyvä, että tämäkin käsite tuli meille nyt tutuksi, joten löydämme paikalla seuraavallakin uintireissulla.

Juhannus maalla kaupungissa

Ehkäpä seuraava uintireissu tapahtuu nopeammin juuri tästä syystä.

Juhannus maalla kaupungissa

Ja Mölkkykin löytyi Verkkokauppa.comista! Juuri sellainen puulaatikossa kuljetettava, jota olin ajatellut.

Juhannus maalla kaupungissa

Ruoanlaitto mökillä oli jopa mukavaa. Keittiömme on nyt aivan täysin toimiva, ja ruokaa voi laittaa lähes kuin kotona. Mitä nyt joitain puutteita välineissä vielä on, ja esimerkiksi aamiaiskananmunat ja hampurilaispihvit kääntelimme juustohöylällä.

Juhannus maalla kaupungissa

Retiisit ja ruohosipulit saimme jo omasta maasta, mutta myöhemmin kesällä voimme hakea aamiaistomaatit ja -kurkut suoraan kasvihuoneesta.

Juhannus maalla kaupungissa

Myös perunaa kasvaa pienellä perunamaallamme, mutta nämä uudet perunat haettiin kaupasta, sillä oma satomme kypsyy vasta myöhemmin kesällä.

Juhannus maalla kaupungissa

Juhannusaaton illallinen oli odotettu hampurilaisateria, ja hampurilaisten rinnalle grillasin vielä vihreää parsaa.

Juhannus maalla kaupungissa

Kasvihuoneessa ehdin käydä lähinnä tämän kuvan ottamisen verran, mutta kurkut ovat jo kasvattaneet vartta sen verran, että Rouva pääsi sitomaan niitä, ja tomaatit ovat aloittaneet kukintansa!

Juhannus maalla kaupungissa

Olimme yksimielisiä siitä, että mökillä olisi voinut hyvin olla pidempäänkin kuin kaksi yötä. Puutarhalla on jännä tunne siitä, että olisi maalla, vaikka onkin lähes keskellä kaupunkia, ja kun vielä touhuaa jotain aivan muuta kuin arkisin, on kuin olisi jossain kauempanakin lomailemassa.

Lauantaina oli kuitenkin jo lähdettävä kotiin, sillä sunnuntaiaamuna piti olla aikaisin liikenteessä kohti tytön mummolaa.

Juhannus maalla kaupungissa

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ensi kerralla, sitten heinäkuussa, kun ehdimme seuraavan kerran mökille yöksi. Oleminen oli huomattavasti rennompaa, kun ei tarvinnut lähteä illaksi pois, ja sanoisin, että asiat sujuivat myös monin paikoin jouhevammin kuin kotona. Varsinkin pienempi lapsi tuntui yhtäkkiä kasvaneen hujauksessa ja unohtaneen pahimman vastaanväittämisvaiheensa yhdessä yössä.

Siispä: Jees! Oikein hyvät fiilikset, ja ehdottomasti odotan jo sitä, että pääsemme taas mökille yöksi lasten kanssa!

Jätimme mökille myös suurin piirtein kaiken, mitä tarvitaan siellä yöpymiseen, joten seuraavalla kerralla pakattavaa on huomattavasti vähemmän, ja mökille voi jopa jäädä yöksi aivan ennalta suunnittelematta!

Ennen sitä haluan kuitenkin saada taas niitä maalaushommiani eteen päin tässä alkavalla viikolla.

perhe piha-ja-puutarha lapset ystavat-ja-perhe
Kommentit (4)
 1. Ihania kuvia kesäisistä puuhista ja iloisista hetkistä, tätä oli ihana lukea!:) Usein lapsille syntyy vähän erilaisissa ympäristöissä uusia, mielekkäitä leikkejä. Muistan sen jo omasta lapsuudestani, kuinka mökillä leikittiin omia pitkiä toimistoleikkejä (:D) ja muita, jotka eivät kaupunkikotiin kuuluneet, ja se oli jo superkivaa!:)
  Mukavaa kesänjatkoa ja kiitos hymystä, jonka postauksesi sai huulilleni!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Kiitos taas sinulle kivasta kommentista 🙂

 2. Voi ihanuutta! Jos vielä siitä toisesta patjasta saisi selkänojan niin teillä olisi rautasohva tuvassa! Olen nähnyt sellaisia pitkittäin kahtia taitettavia patjoja joskus mitä voisi ehkä käyttää selkänojana. Ihana idea ja ei tarvinnut teidän luopua ihanasta sängystä!!

  1. Mäkin ehdin jo vähän harmitella sitä, että joudutaan myymään rautasänky pois, joten tämä oli ihan loistoidea, vaikka itse sanonkin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *