Maksapasteija broilerinmaksasta
Rouva kävi vuosia sitten kokkikurssilla, jossa tehtiin maksapasteijaa broilerinmaksasta. Sitten hän unohti koko asian.
Viime jouluna meillä oli pöydässä Hauhalan hanhenmaksapasteijaa, ja se toi Rouvalle mieleen, että maksapasteijaa voisi tehdä itsekin. Ja hyvä, että tuli.
Kuva: Rouvan puhelimesta napattu
Aika herkkua!
Broilerinmaksasta tehty pasteija on pehmää ja miedon makuista, ja itse raaka-aine puoli-ilmaista. Pasteijaan tarvittava pussillinen maksaa taisi maksaa Hakaniemen hallissa 1,30 €.
Broilerinmaksapasteija
Ainekset
- 200 g broilerinmaksaa
- 1 pieni sipuli
- voita paistamiseen
- 100 g voita
- suolaa ja mustapippuria
- (2 rkl viskiä tai konjakkia)
Valmistaminen
- Jos sinulla on jäisiä broilerinmaksoja, sulata ne hitaasti jääkaapissa
- Huuhtele maksat lävikössä ja kuivaa talouspaperilla
- Leikkaa maksat saksilla suurin piirtein tasakokoisiksi paloiksi ja poista kalvot
- Kuori ja hienonna sipuli
- Sulata pari ruokalusikallista voita pannulla. Kuullota sipuleita pari minuuttia ja lisää maksat. Paista maksat kypsiksi miedolla lämmöllä
- Jäähdytä hetkisen aikaa ja laita maksat tehosekoittimeen. Lisää voi, suola ja pippuri. Voit halutessasi maustaa pasteijaa myös viskillä tai konjakilla. Anna tehosekoittimen käydä, kunnes pasteija on tasaista massaa, muutama minuutti.
- Laita valmis pasteija tarjoiluastiaan, peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.