Mämmämmäm

Isyyspakkaus

Ilmeisesti "jokin vaihe" meni heti maanantaina kirjoittamani Jekyll ja Hyde -jutun jälkeen ohi, sillä tyttö on ollut koko viikon todella hyväntuulinen ja iloinen. Itse asiassa niin suloinen pieni kulta, että minulle tuli ihan paha mieli siitä, miten kuvasin hänet vain muutama päivä sitten joka asiasta itkevänä ruokanirsoilijana, joka tekee vain kaikkea, mikä ei ole sallittu.

Tällä viikolla hän on touhunnut iloisesti omilla leluillaan, harjoitellut ilman tukea seisomista lego-palikka suussaan, soittanut pianoa (!) ja esitellyt paljon puolitoistahampaista hymyään.

Nenän edestä sulkeutuvat kaapinovet ja tytön ulottumattomiin katoavat puhelimet ja tietokoneetkaan eivät ole aiheuttaneet viime viikkoisen kaltaisia raivokohtauksia, vaan hänen huomionsa on saatu kiinnitettyä muihin yhtä kivoihin, sallittuihin asioihin.

Kyytiä ovat saaneet niin legot, keittiövälineet, sanomalehdet kuin liian matalalle unohtuneet vaatelaatikotkin. Sanomalehdet kyllä päätyivät edelleen silppuna tytön suuhun, joten paperikori nousi nopeasti takaisin senkin päälle. Ilman itkua sekin.

Suurin ilon aihe on ollut palautunut ruokahalu.

Meille on muodostunut tavaksi kysellä tytöltä pöydässä: "Onko nam-nam-nam?" Siihen hän vastaa: "Mämmämmäm", jos ruoka maistuu. Eilen ja toissapäivänä jokainen ateria oli "mämmämmäm". Ihan kysymättä. Ja isi oli niin iloinen.

Kommentit

Ellie Bee (Ei varmistettu)

Hyvä ruoka, parempi mieli! Taitaa olla ostoshenkinen kysymys mutta kysyn silti.. Mistä olette hankkineet kuvissa näkyviä iloisen värisiä jarrusukkia? Täällä meillä vilistää 10,5kk kävelyä sinnikkäästi harjoitteleva tyttönen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hee, sama ruoka, eri mieli eri päivinä :)

Oranssit jarrusukat ostin Stockan Hulluilta päiviltä. Koin tulleeni huijatuksi, sillä paketissa oli kahdet sukat, ja toiset eivät olleetkaan jarrusukat. Ne ovat myös vielä hieman liian isot.

Kirkkaanpunaiset ja samanlaiset vaaleanpunaiset sukat saatiin lahjaksi. Niissä lukee Finnwear, eli eiköhän niitä saa tavarataloista kautta maan.

Ugh! (Ei varmistettu)

Oikeasti toi lapsi todellakin muistuttaa Juicea ton tukkansa kanssa. Anteeksi, en siis ole sama henkilö joka siitä viimeksi mainitsi, mutta silloin kommentti huvitti. Nyt lähinnä hirvittää, että kyllä! Siltä se tosiaan näyttää. Tehkää nyt jotain sille. Kampaa se edes.

Ps. ja tuo raastin voi tuntua mukavalta lapsen ikenissä :)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Kuulostaa tutulta tuo jekyll ja hyde kuvaus. Voisiko johtua hampaista?

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei huhuu edellinen, jos et ollut tietoinen, niin lapsen ulkomuodon kommentointi on alhaisinta mitä vanhemmuusblogeissa voit tehdä. Ei varmaankaan ole sinun asiasi lapsen hiusten kohtalo.

Kyseessä on (Herranjumala) LAPSI, (josta kasvaa kokoajan isompi, ja joka voi joskus lukea näitä ajattelemattomia kommentteja). Ja varsinkin, kun hän on varsin ihastuttava <3.

Oisko se hilluminen ja syömättömyys ollu silloin hampaita? Se on aina hyvä selitys kaikelle riehumiselle.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mamma: Näin mäkin ajattelin, sillä tyttö on hinkuttanut ikeniään kaikella mahdollisella. Ei kylläkään sillä raastinraudalla.

Ugh!: Tukka sattuu olemaan ohut, ja vaikka se olisi juuri kammattu, se nousee pystyyn ja menee takkuun nopeasti, kun lapsi kiehnää sylissä. Spontaaneja tilannekuvia ei oikein voi ottaa niin, että lapsen hiukset harjaisi ennen. Eli yritä nyt vaan kestää, vaikka hirvittää niin kovasti.

Perhe Koossa

Voi apua. Tuo Juice-kommentoija ei voi olla itse vanhempi. Tuo pörröhän on mitä suloisin! Näyttäkää mulle taapero, jonka tukka pysyy aina kauniisti suittuna. Tai oikeastaan, älkää näyttäkökään. En haluaisi sellaista edes nähdä.

Meilläkin oli 9 kuukautta vanhalla tytöllä juuri Jekyl ja Hyde -vaihe, tai on edelleen. Se menee vähän on - off -tyyliin. En voi tyttöä syyttää, luultavasti perinyt vuoristoratamaisen luonteensa minulta. :) Enpä olisi voinut kuvitellakaan synnyttäväni tasapaksua tytärtä.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Hahhah, mun mielestä toi tukka on hirmu söpö ja hauska! Vauvahaituvat on tosiaan niin ohutta, että ei ne taida oikein pysyä missään kuosissa vaikka yrittäisi. Mä odotan milloin joku Anonyymi toteaa mun tilannekuvista että "voisit joskus siivota" :D

Välillä on helpottavaa kun tietää, että suurin osa kaikista kiukkuiluista ja hankalista vaiheista on vaan niitä vaiheita. Ne tulee ja ne menee. Kun vaan muistaisi aina nauttia kunnolla kun on se "hyvä vaihe".

phocahispida

Haha, meidän ukolla on joko hikikiharapöllähdys tukan paikalla tai sitten jotenkin yliluonnollisen geelillä ja kammalla taltutetun näköinen siisti sivujakaus.

Jekyll & Hyde-tukka kenties?

Kukaan ei koskaan tunnusta laittaaneensa sliipattuun mini-insinöörilookkiin ja epäilen ettei lapsi itsekään tukkaansa laita. Elämän suuret arvoitukset.

Lennu (Ei varmistettu)

Tyttö on mielettömän söpö!! Miten ihmeessä joku jaksaa vauvan tukkatyylistä ahdistua :D ?

Piipo79

Mun mielestä vauvan tukka on nimenomaan nätimpi, mitä hahtuvaisempi ja sojottavampi. Ei sen tarvikaan olla kammatun näköinen. Kammata ehtii sitten aikuisenakin! Suloinen sojotukka!

Hemmuli (Ei varmistettu)

Naurattaa noi tukkakommentit kyllä, meillä samanikäisellä pojalla yleensä samankaltainen look vaikka joka päivä tukkaa harjataankin. Jekyll/Hyde vaihe on myös tuttu juttu.

kultahillokala

Ihana, suloinen tyttö teillä!! Tulee vauvakuume:]

Vieraileva tähti (Ei varmistettu)

Haha, vai että Juice-letti aiheuttaa jollekin harmaita hiuksia. Eikös maailmaan mahdu monia erilaisia sojottavia haituvia :) itselläni on pää täynnä pötköjä, olen sitten varmasti hyvin epäsiistin näköinen, mutta omapa on pääni :D Mutta tosiaan, josko kiukkuaminen olis niitä hampaita juu :) ihana tyttönen kyllä :)

Omenainen

Tukka on hieno. Ei puolikasta sanaa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, näkisittepä vaan, millainen tukka on sillä isällä, joka näitä juttuja kirjoittelee. Pitänee aloittaa sellainen Päivän kampaus -sarja, ja voitte sitten arvioida, kummalla on sotkuisempi tukkalaite :D

Kommentoi