Mansikkapiirakka

Hyvää ystävänpäivää! Meillä herkutellaan tänään tällä mansikkapiirakalla, jonka ohjetta ehdittiin toivoa pari viikkoa sitten Instagramin puolella.

IMG_4195.jpg

Mansikkapiirakka on yksi perheemme vakioherkuista, ja olin aidosti yllättänyt, kun huomasin, etten ollut julkaissut sen reseptiä aiemmin blogissa. Se oli ehkä joskus mielessä mutta unohtui sitten. Korjataan siis asia.

Rouva käyttää leipomisessa lähes pelkästään ruskeaa sokeria. Tässä piirakassa on nyt käytetty kookossokeria, jota saa esim. Punnitse & Säästästä. Ruskea sokeri itsessään antaa hauskan paahteisen maun leivonnaisiin, ja lopputulos on huomattavasti maukkaampi kuin valkoisella sokerilla. Mansikoiden päälle kannattaa kuitenkin ripotella valkoista sokeria, sillä tumma sokeri värjää ne tummiksi.

Ja sitten taika siihen, miten näin kostealla täytteellä täytetty piirakka saadaan kypsäksi: pohjan esipaistaminen. Mansikat laitetaan piirakkaan vasta, kun pohjaa on paistettu jo kymmenisen minuuttia.

IMG_4164.jpg

Mansikkapiirakka

Ainekset

  • n. 7 – 8 dl pakastemansikoita
  • 100 g voita
  • 1 1/2 dl kookossokeria (tai muuta tummaa sokeria)
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja (Rouva käyttää toisinaan myös spelttijauhoja)
  • voita vuoan voitelemiseen
  • 3 rkl (valkoista) sokeria mansikoiden päälle

Valmistaminen

  1. Sulata pakastemansikat ja valuta ylimääräinen mehu mansikoista lävikössä. Mansikat kannattaa nostaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan
  2. Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi 
  3. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella
  4. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi
  5. Lisää jauhot ja vatkaa taikina nopeasti tasaiseksi pienimmällä teholla
  6. Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 24 cm) voilla
  7. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle
  8. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 – 15 minuuttia kunnes pohja ei ole enää tahmea
  9. Levitä mansikat pohjan päälle ja ripottele niiden päälle valkoista sokeria
  10. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.

IMG_4169.jpg

Nauti lämpimänä ja tarjoile vaniljajäätelöpallon kanssa. Aah.

Kommentit (4)
  1. Hyvältä näyttää! Onnistuukohan gluteenittomilla jauhoilla? Tai varmaan onnistuu, mutta onko suhteet samat..?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *