Metalomailua

Jätin vaimon ja lapsen maalle ja tulin kaupunkiin hoitelemaan asioita. Ja hakemaan muutaman unohtuneen tavaran.

Jos on hoitovapaalla ja viettää kesälomaa maalla ja sitten ottaa siitä kesälomasta päivän omaa lomaa kaupungissa, ollaan jo aikamoisella metalomalla, vai mitä?

No mitä minä tällä metalomallani sitten teen, kun minulla on kokonainen ilta itselleni?

Metaloman metakuva.jpg

Metalomalla otetaan metakuvia

Kirjoitan blogitekstiluonnoksia, kun käytettävissä on rajattomasti tuota yllättävään arvoon noussutta ylellisyyttä: sähköä!

Sekä aurinkosähköjärjestelmän akut että läppärin akku ovat päässeet niin huonoon kuntoon, että edellisetkin tekstit on pitänyt kirjoittaa anoppilassa. Ensin mainitut akut tyhjenevät yön aikana ja jälkimmäinen sanoo ”Ei lataa”. Siinäpä pari hoidettavaa asiaa lisää. Puhelinten akkuja on saanut ladattua sentään auton tupakansytyttimeen liitettävällä laturilla, jonka hain Clas Ohlsonilta Turussa.

Kaupunkilainen mökkeilee…

Kommentit (2)
  1. Hei,
    Juttuvinkkinä tässä.. Eli kaipaisin sinulta postausta miten päivität blogiasi noin tekniseltä puolelta. Eli minkälainen kotikone sulla on, missä säilytät kuvia ja miten hallitset niitä jos niitä on varmaankin tuhansia. Itselläni erityisesti kuvien hallinta ja säilytys aiheuttavat tuskaa, joten kuulisin mieluusti vinkkiä 🙂

    1. Voinhan mä siitä kirjoittaa joskus loppukesästä pienen postauksen. Painin itse samojen asioiden kanssa, ja koneenikin kaipaisi päivitystä. Mulla on vanha MacBook, jossa on Aperture. Siinä kuvat on järjestetty projekteittain eli esim. matkojen tai aiheiden mukaan. Vaikkapa ensimmäisen vuoden vauvakuvat ovat yhdessä projektissa mutta nimijuhlan kuvat taas omassaan, kun niitä on sen verran paljon. Kuvia on kymmeniä tuhansia ja niitä on sekä kovalevyllä, USB-muistilla että ulkoisella langattomalla kovalevyllä. Jos tilaa on vähän, ylimääräiset kuvat kannattaa poistaa heti. Mulla on tapana säästää yhdestä tilanteesta tai esineestä max kaksi kuvaa yhdestä kuvakulmasta, yksi pystyyn ja yksi vaakaan. Ihmisistä voi sitten säästää muutaman enemmän, vähän eri ilmeillä. Se on pakko tehdä heti kun kuvat on ladattu koneelle, sillä muuten se jää tekemättä. Teen Aperturella myös pienet korjaukset kuvien väreihin ja exportaan kuvat oikean kokoisina toiseen kansioon, josta sitten uploadaan kuvat blogiin. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *