Miehen paras ystävä

Luulin, että miehen paras ystävä olisi akkuporakone. Mutta kyllä miehen paras ystävä taitaa sittenkin olla poravasara.

kuva_26_0.jpg

Yritin nimittäin eilen tehdä betoniseen kattoon kolmea reikää – totuttuun tapaani akkuporakoneella. Sain puolessa tunnissa aikaiseksi kaksi senttiä syvän ja sentin leveän kolon, ja poranterä savusi. Yleensä olen saanut tarvitsemani reiän aikaiseksi jollain sinnikkyydellä mutta nyt luovutin ja soitin rautakauppaan. Tarvitsin kuulemma poravasaran.

Ja nyt en voi kuin ihmetellä, miten olen pärjännyt tähän asti ilman sitä. Se upposi betoniin kuin pilkkijä kevätjäihin, ja kun poran terän vieressä piti vielä imurin suulaketta, ei pöly levinnyt edes pahasti huoneeseen. En keksi mitään hyvää syytä sille, etten ole aiemmin hankkinut kyseistä vehjettä. Kun ei se edes ollut mitenkään kallis.

Työn alla oleva homma oli siis muutaman uuden valaisimen asentaminen ruokapöydän päälle, olohuoneen kattoon. Sähköjä niissä ei vielä ole, mutta sähkömies on tilattu tekemään tarvittavat asennukset.

Samalla sähkömies asentaa yhden atk-pistokkeen, joka jäi laittamatta putkiremontin yhteydessä, sillä silloin sille ei ollut tarvetta. Olen siis jälleen päässyt roiloamaan seinää, upottamaan kojerasioita sekä tasoittamaan ja maalaamaan seinää. Ja kyllä tuntui vastenmieliseltä.

kuva_27_0.jpgkuva_28_0.jpg

Nyt vaan eteen tulikin odottamaton ongelma: emme ole ihan varmoja, ovatko olohuoneeseen valitsemamme valaisimet sittenkään sopivat. Jokin niissä häiritsee, muttemme osaa sanoa, mikä. Lampun koko tai muoto? Ketjun pituus? Se ketju?

Jään pohtimaan asiaa ja palaan siihen myöhemmin.

Kommentit (14)
 1. Kyllä, vuokraaminen on oikein suositeltavaa. Olen käyttänyt vain Cramoa, mutta pitää muistaa tuo Kuinoma, kun joskus tulee jotain vastaavaa tarvetta. Sähkäri olisi varmasti voinut tuoda oman poransa mukana, mutta lamppuja piti päästä mallailemaan ennen hänen käyntiään.

  Mitä taas tulee tuohon laajakaistayhteyteen, taloyhtiössämme uusittiin putkiremontissa kaikki datayhteydet, siirryttiin taloyhtiölaajakaistaan ja asennettiin jokaiseen asuntoon tarvittavat pistokkeet. Meillä oli kuitenkin silloin nopeampi ADSL-yhteys, joten pistorasia jätettiin laittamatta seinään, sillä emme osanneet sanoa, mihin se kannattaisi laittaa. Piuha jätettin rullalle komeron sisään, ja se oli tarkoitus vetää oikeaan paikkaan sitten, kun tarve tulee. Se tuli silloin, kun Welho alkoi tarjota 100 megan yhteyttä, joka tuli saman hintaiseksi kuin hitaammaksi jäävä ADSL. Se, että asensin pistorasian vasta nyt ei tehnyt seinän roiloamisesta ja tasoittamisesta yhtään sen työläämpää kuin että se olisi tehty kaksi vuotta sitten.

 2. Ei kaikkea tarvitse – eikä kannatakaan – omistaa. Esimerkiksi Kuinomasta olisit saanut edullisimmillaan 1€:lla lainaan iskuporakoneen Helsingistä…

  Ei sillä, etteikö paikalle tilattu sähkäri olisi samalla vaivalla tuupannut sen yhden naurettavan propun kattoonkin… Oot sie Tomppa varsinainen projektinhallinnan ammattilainen. 😉

  ***

  Mutta en minä kyllä olekaan ikinä ymmärtänyt tätä jengiä jonka mielestä jokaisesta huushollista pitää löytyä oma X, Y & Z koska niille kuitenkin saattaa hyvällä tuurilla olla kerran kahdessa vuodessa 5 minuutiksi käyttöä…

  Tuo ”arvelimme-ettemme-kuitenkaan-tarvitse-ylimääräistä-pistorasiaa” -mentaliteetti osoittaa vastaansanomattomasti kuinka heikosti jengi kykenee ajattelemaan edes lähitulevaisuusorientoituneesti. ”Koska minä/me emme tarvitse, ei kukaan muukaan tule tarvitsemaan.”

  Viimeistään silloin kun (ei ehkä vaan KUN) teidänkin taloyhtiö haluaa sen valokaapeliyhteyden, niin taas pitää kutsua sähkäri paikalle ja vierailun jälkeen yrittää jotenkin saada asennusjäljet piiloon…

  Oman huoneiston valokaapelivalmius ei oikeasti maksa paljon paskaakaan – ja remontoinnin yhteydessä se nyt vaan on ihan kaikin tavoin typerää olla vetämättä ao. piuhat ja pistorasiat jo valmiiksi seinään odottamaan aikaa kun muutaman euron kuussa kustantava nettiyhteysmaksukin siirretään suoraan osaksi yhtiövastiketta (koska osakkaille tulisi kalliimmaksi alkaa veloittaa erikseen huoneistoja sen sijaan, että lasku jaetaan automaagisesti tasan kaikkien huoneistojen kanssa).

  Mutta ihan oikeasti jengi. Käyttäkää näitä lainauspalveluita kun niitä kerran on olemassa.

  Väitän, että suurimmalla osalla tavaroitaan lainaavilla tyypeillä ajattelutapa on pikemminkin se, että halutaan vähentää esimerkiksi juuri tällaisten Hiltien ja muiden harvoin käyttöä vaativien rojujen tarpeetonta hankkimista (joille pitää lisäksi jostain löytyä vielä sitä säilytystilaakin).

  Ei kuinomankaan jengistä kukaan taida lainaustoiminnalla varsinaisesti tehdä tiliä (jos ylipäätään). Tarkoitus onkin lähinnä panna hyvä kiertämään: tässä tapauksessa sinä olisit saanut propun kattoon, ja poravasaran lainaaja vaikkapa pestyä koneellisen pyykkiä taloyhtiön koneessa…

  Itse olen lainannut kasvikuivuria, ja kyllä, myös ihan normiporakonettakin (kun en sellaistakaan omista). Muutamalla lantilla sain taulun seinälle sekä herkutella koko pitkän talven itsetehdyillä omenarenkailla, joissa ei takuuvarmasti ole mitään ylimääräistä skeidaa, ja saa toisaalta just niin rapeiksi kuin haluaa.

  Over and out.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *